TRIBUNALISTII VASLUIENI 
Sa includem in aceasta categorie pe toti cei care slujesc Tribunalul Judetean dar si pe cei din Judecatoria Vaslui, pentru ca de pe aici avem informatii.
Sa observam ca la Tribunalul Vaslui sunt 12 judecatori din necesarul de 20, ca acestia au in stoc 2266 + 1669 cauze intrate in primul trimestru, deci acum, de solutionat 3935, si 488 suspendate. S-au solutionat 1547 in trimestrul trecut.
Sa mai observam ca sistemul judecatoresc din judet are probleme cu finantarea, ca e o criza de personal, ("calificat") dintr-un fel de preistorie (Iasul fiind tentant si aproape) ca si in magistratura exista oameni si oameni (ca unii, chiar nu-s !), ca-s bune si rele si aici.
Am mai scris si altadata ca suntem impotriva judecatorului Cristos, cu dreptul de jignire a justitiabililor. Pentru ca atitudinea de Dumnezeu in sala ii arata cat de neinsemnati sunt in afara si cat de complexati social si dispretuiti sunt. Chiar daca sunt temuti, nu inseamna respect, mai ales ca justitia e considerata corupta, ineficienta si … oarba: multi judecatori chiar nu vor sa vada.
Cu certitudine astazi magistratura (si) locala reprezinta:
Casta inchisa, netransparenta pentru presa desi procesele sunt publice.
Oameni izolati si autoizolati. Casta, insa, deschisa e preotimea cu mult mai mare autoritate sociala.
Teroarea in salile de judecata. Deja oamenii au problemele lor, imponchiosati si rauvoitori unii judecatori influenteaza (prin rautate) actul de judecata. Din cauza ca n-au autoritate corespunzatoare, trebuie sa fie paziti de politie sau jandarmi. Ati vazut ce inarmate sunt aceste Instante ?
Lasati orice speranta … cei care intrati in sala de judecata, ar zice ca in Divina Comedie alt Dante. Intr-o zi, la judecatorie am obligat pe cineva sa procedeze ca la carte cat am fost prezent …
Pe holuri se barfeste ca o judecatoare nu poate fi serioasa daca are 2-3 divorturi. Realitatea e ca oamenii acestia nu mai zambesc in public. Or face-o in fata oglinzii !
TRIBUNALISTII vasluieni au alta comportare ?
Deocamdata constatam:
Cine se vede pe scaunul de sef al zilei, deci presedinte intr-un complet, nu stie cum sa-i mai probozeasca pe amaratii ajunsi pe mana sa. N-am vazut si auzit ca Nicolae Filip Parpalea, Laura Balan, Mihaela Manole sa se fi comportat dictatorial sau nepoliticos. De altfel, cei mai cu experienta sunt si cei mai umani !
Daca marea majoritate a avocatelor sunt (si) femei (adica se vor si frumoase si respectate si iubite), judecatoarele-s rigide si neprimitoare, nereceptive. Parca traiesc in alta lume desi unele sunt de-a dreptul frumoase. Printre grefiere, destule chiar, pot concura la competitii de frumusete (cu cel mai mare succes).
Nu pot incheia aceste randuri fara sa observ ca in fruntea celor doua institutii judecatoresti vasluiene se afla un nume, o autoritate ca domnul Nicolae Filip Parpalea (Tribunal) si un tanar de foarte mare perspectiva ca Adrian Chiriac (Judecatorie).
Vom mai reveni !


[ add comment ] ( 12 views )

<<First <Back | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | Next> Last>>