SPERANȚE DUPĂ COVID? 
Mă întreabă lume: când scăpăm, domnule, de nenorocirea asta? Iată ce pot răspunde: fac parte (încă!) dintre cei care au traversat perioada de după Război, cu foametea și tifosul exantematic, plus alte epidemii. Abia după apariția vaccinurilor am scăpat de amenințări atunci. Deci… la vaccinare, pe care o susțin cu gândul, vorba și cu fapta. Eu deja m-am vaccinat și sper ca acest vaccin să reziste și noilor tulpini care sunt, sau mai pot apărea. Țin să laud modul de organizare de la Clubul pensionarilor din Vaslui, cu două fluxuri în care „s-au înțepat” aproape 6.000 de persoane. Problema e a celor care încă nu pot fi vaccinați, nu a celor care sub influența unor tâmpiți n-ar vrea. Au apărut niște politicieni, ca năstrușnica asta de Șoșoacă, una care e politician închipuit și a avut noroc de Simion și ai lui să nimerească în Parlament. La câte greutăți face statului, care trebuie să-și salveze cetățenii, eu aș aresta-o pe loc. Cum să spună ea minerilor, unde nu știu ce caută că n-a intrat în mină, să-și dea masca jos? De ce organele statului n-au legato fedeleș și s-o acționeze în judecată? Asta, fie și smintită, e mai presus de Lege? O fi libertatea alegerii, dar nu și libertatea de ai omorî pe alții. Ori, asta, asta… face. Intenționăm să organizăm Simpozionul Național „Jurnalistică Națională la Vaslui” (Marin 80) pe 28 aprilie 2021, începând cu ora 10, dacă putem aduce oameni grămadă, sau cu ora 16, dacă va fi online. Vom vedea cât, cum, câți, vor fi atunci în direct cu vasluienii. De peste jumătate de secol, aici, în târgul Vasluiului, m-am nevoit a produce CULTURĂ și prin scrierile mele și mai ales prin miile de materiale de presă, cultural științifice, politice, realizate prin TVV, Unison Radio, ziar Meridianul și acum prin M.C.R. Dacă sunt neștiutori, nerecunoscători, imbecili, e treaba lor: noi argumentăm simplu: miile de pretendenți la beneficiile presei, 48 de cărți tipărite, TVV-online, ziarul. Am deschis singura Bibliotecă stradală – publică din Vaslui, pe strada Frunzelor nr. 2, unde este și redacția noastră. Am gândit ca și cronicarii patrioți de odinioară, ca oamenii aceștia să nu rămână neștiutori asemenea animalelor celor fără grai și minte. La sediul nostru le dăm gratuit oamenilor, ziare, reviste, cărți. Ba și cu autografe, că tot am trecut cam peste 12.000 acordate până acum.
Credeți că mă obligă cineva? Credeți că am vreun ajutor de la oficialități?
Eu cred că deja am pus o cărămidă la Edificiul spiritual al județului. Că sunt destui răuvoitori… ăștia nu mă mai ajung. Mă simt răsplătit că mare parte dintre concetățeni, când mă recunosc, mă salută cu respect și considerație. Cred că și cei care îmi citesc opera pe net îmi acordă creditul necesar pentru cauza mea de o viață: Bătălia pentru limba română reflectată și într-o carte de 740 de pagini, BĂTĂLIA PENTRU VASLUI.


[ add comment ] ( 3 views )
UN FEBRUARIE CU MULTE GRIJI 
Iarna asta n-a mâncat-o lupul… dar nici prea multă zăpadă nu avem de scuturat. Gerurile mici pe care le înfruntăm nu înseamnă mare lucru, omătul mare fiind important. Referindu-ne la agricultura cea de toate zilele, vedem pe tarlale cum arendatorii fertilizează culturile de toamnă. Cu ajutor de la stat, ori fără, truda pentru pâine nu încetează niciodată, precum vânătoarea în alte timpuri.
Grijile statului par a fi mai puține decât ale noastre, dacă mă gândesc la seceta care a fost, la „tangajul” prețurilor, la nenorocirea pandemică, la zilele grele, și, că ne așteaptă noi majorări de taxe, alte impozite, alte biruri. Bugetul de stat care ne-aprobat (fără putere de lege) dă peste cap orice plan de viitor, și, orice s-ar spune până și viața micului investitor depinde de a statului car greu.
N-avem substanțe pentru fertilizări; Nu mai avem sprijin pentru programul tomata” pentru că niște nenorociți de sus cred că n-a fost o reușită. Fals. Dacă vă uitați câte sere și solarii s-au construit, câți oameni s-au cantonat în acest fel de producție agricolă, îmi dați mie dreptate. Cum să se mai dezvolte ramura asta fără ajutorul care-i făcea să nu falimenteze? Noi, românii, nu ne putem bate în prețuri cu cei de peste granițe. Mai ales că ne străduim să facem agricultură
cât de cât ecologică în acest sector. Domeniul cărnii e pe butuci, rău, dar rău de tot: dacă mai avem sector zootehnic de 10% din ce era acum 10 ani. Nici cu oile nu suntem la un nivel acceptabil, ba, se năpustesc niște zoo-doctori să dea la amenzi cât le permite chitanțierul, doar doar vor desăvârși dezastrul. Carnea de pui românesc… pe unde este?
Nu văd român să nu blesteme nenorocirea asta de Covid. Învățătura copiilor e în mare pericol, sănătatea trupească și mai, dezvoltarea personalității și mai mare.
Refugiul în tabletă/calculator alterează mintal această generație.
Problema e că nu prea avem ce face și nu putem să nu sprijinim măsurile guvernamentale care sunt, de fapt, peste tot în lume. Haide, hai, cu vaccinul românesc…
Dar, haide mai repede cu Bugetul național, pentru că mulți se simt legați de mâini și de picioare. Iar nu vor fi tăiate pensiile nesimțite. Sigur, deși unii latră în pustiu. Mereu mă voi întreba ce mama dracului pot face ăia care sunt plătiți cu 1000 de lei pe zi, ce fac, oare să aibă pensii așa, dar, închipuiți-vă ce salarii au acești aleși ai lui Dumnezeu. Cum se poate, guvernanților?
Las că prostul muncește.

[ add comment ] ( 2 views )
Pandemie, deci și la noi e covid 

Informațiile care-mi vin din întreaga lume îmi sugerează suferința întregii omeniri, cu accente dramatice în unele zone. Uneori îmi vine a crede că în România e cel mai greu, și la Vaslui, îndeosebi.
Orice plimbare prin județ sau orașele acestuia e…de unul singur, cu sau fără mască, pentru că lumea a dispărut din peisaj în loc să muncească pentru că trebuie să mănânce.
În cercul mai strâmt din jurul redacției noastre există o îngrijorare crescândă legată nu de Covidul care ne schilodește viața, ci de efectele economice produse de măsurile oficiale. Care măsuri, trebuiesc luate și întocmai îndeplinite pentru că altfel e mai rău, mult mai rău. Și așa sunt în pericol locurile de muncă, salarii, pensii, adică tot. Am mai mulți prieteni care s-au ascuns în scutece, poate scapă de boală, cunosc destulă lume care nu bagă în seamă boala posibilă.
Din păcate sunt și dintre cei ca Șoșoacă (și alți nebuni) care stau pe purcoaie de bani și îndeamnă la rău, în numele unei democrații numai de ei știute. Ponta și acum Șoșoacă ar trebui amendați pentru fiecare secundă fără mască, pentru că ei îi îmbolnăvesc pe mulți alții, direct cu virusul, indirect cu îndemnul la ne-ascultare în numele unui drept la moarte. Neisprăviții.
Ce cred ?
Vom trece și de asta, dar greu, după ani, după ce vom avea vaccinul românesc, după ce ne hrentuiesc vremurile. Tifosul exantematic de după Război a fost cam la fel, deși era „aeropurtat” de păduchi și alte insecte, de șoareci și șobolani, de mâinile nespălate. Acum trebuie să purtăm mască. Mai bine să suferim, decât s-o purtăm ? De ce să ne ocupăm mai din timp locurile prin cimitire ?


[ add comment ] ( 2 views )
U S R –UL ?... Bravo! 

Se dovedește că USRPLUS devine un partid puternic, mai puternic decât a fost, și dacă rămâne la guvernare 4 ani, va fi cel mai puternic dacă nu se rupe. Acolo sus există vreo câțiva politicieni adevărați.
La nivelul județului Vaslui, deputatul fantomă, numit Botez, a prins pe dumnezeu de ambele picioare, pentru că dacă-i vine prefect de ajutor, indiferent cine va fi acela, tot spre beneficiul său va fi. Nu-l pot aprecia pe absentul cărător de geantă (sau rucsac, ori altceva) și pentru că este absent în viața politică a județului, și a partidului, și combaterii ciumei roșii. Va ieși bine-bine la rampă când va sări la lupta cu PNL. Altfel vor ieși ceilalți și nu se știe dacă va mai ajunge din nou deputat cu tot așa de mare noroc de acum. Botez ăsta s-a născut cu mare noroc în viață. Dar…este acolo, în politică, și până la urmă e bine că este. Dacă-l ia și pe Daniel Olteanu la cabinetul său parlamentar, se reunesc doi oameni norocoși fără să se fi tăvălit prea mult în…noroiul fecalier. Nu-l plâng pe Olteanu, cel mai mare trădător al PNL, că poate să mai rămână scriptolog umil pe undeva. Tăriceanu s-a dus…ducă-se… până reînvie Ponta mai este. Olteanu nici în istorie nu rămâne, nici merite nu are. Doar, Dan Marian a fost un trădător mai mare ca el…
De ce bravo, USR ?
Oricum va fi categorisit, el a făcut pașii cei mari, iată-i cam deasupra PNL în multe județe, deși la Vaslui au fost și vor fi o pradă foarte, chiar foarte ușoară, pentru Mitică Buzatu. Aici, cam încă vreo 10 ani, tot Mitică-i fruntea, deși își crește un pupil valoros în persoana fostului prefect Popica, ginere de miliardar și un tânăr destul de deștept.
Aici, unde procentul rămâne undeva deasupra lui 10%, USR se poate dezvolta vertiginos, pentru că AUR e doar partidul scandalagiilor, a lui Șoșoacă (asta va intra repede în rând, ori la cuțite cu Simion), și oricâte noutăți vor aduce în prim plan, tot bine va fi.
De ce bravo USR ?
Noul prefect va face politică pe față și va fi un adversar al acestui Botez, mână moartă purtată de noroc. Depinde cât sânge are în instalație…Vă spunem după ce vorbim cu el.
Și așa, și așa, politicianul Mitică Buzatu îl va juca pe degete, cum a făcut și cu ceilalți. Gologan a făcut ceva ? Alții ? Dvs. vedeți pe careva să-i sufle în borș lui Buzatu ?
Deci, nou prefect USR…și ?
[ add comment ] ( 2 views )
CÂȚI VOR SĂ RĂMÂNĂ TOT MAI PROȘTI 
Ca tot alergătorul de rând, ca reporter, văd, aud, vorbesc destul cu tot natul. Și, mă bucur tare când văd preopinenți destupați la cap, doritori să știe ba de una ba, de alta, și dacă nu am ziarul în mână mă întreabă de el. E o bucurie a mea când mulți oameni, vor să citească, vor să știe ce mai scriu, mă întreabă ce mai știu din lume …Și mai exact îmi place că foarte multă lume realizează cine a făcut prima televiziune privată în țară spre mândria județului Vaslui, ce e cu ziarul care se apropie de „vârsta” de 25 de ani, și de o bucată bună de vreme despre altă mândrie a județului Revista internaționalizată MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC (an VII = 671 colaboratori din toată lumea). Mai mulți concetățeni cu funcții mari mi-au zis că sunt unic în județ. Chiar cred că așa e: nu m-am risipit destul în lume ca să nu știu cine sunt?
Am obiceiul să port mai multe ziare sub braț și să ofer convorbitorilor câte unul. Sunt foarte puțini, dar sunt, unii care mă întreabă…„ce să fac cu el?” Răspunsul e subînțeles, să mai bage ceva în cap. De prea multă știință n-a murit nimeni, dar nici de prostie, nu-i așa ?
Le-am trimis ziarul celor de la comuna Românești – Iași, și, ca și nebunul de la Șuletea, îmi răspund cam la fel: nu ne mai trimiteți, citiți-l dvs, n-avem nevoie ?!?
Sunt două „răspunsuri”, dar singurele, din vreo 300 de solicitări de abonament.
Iată-i dar, printre cei care vor să rămână proști, tot proști sau mai proști, adică în întunericul necunoașterii.
Iată că prin pădurea contemporană se mai găsesc și uscături mintale, nu pentru că nu se abonează la ziarul nostru, ci pentru că NU VOR SĂ ȘTIE, adică vor să rămână proști. Unii chiar sunt analfabeți funcțional și tot cam așa se vor toată viața. Ne mai mirăm de atentatul pernicios la existența limbii române chiar din interiorul românesc? Ce să mai vorbim de cei de peste granițe ?
Sunt încântat de cum se scrie și vorbește românește la Montreal – Canada unde prietenul nostru Alex Cetățeanu înflăcărează un Cenaclu internațional cu 50-60 de participanți de pe toate continentele. Până în prezent UNICAT MONDIAL. Felicitări Alex pentru tine și Redacția de inimoși de acolo.
Și, atunci ?
Care vor să rămână tot mai proști? Cei care nu vor să-și pună mintea la contribuție?!?


[ add comment ] ( 3 views )

<<First <Back | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | Next> Last>>