FE - MART ! 
Pentru cine nu stie: ingrozit ca vine cea mai friguroasa luna a anului, un tigan gaseste de cuviinta sa fie mai optimist: martie e luna de primavara mai calduroasa, deci sa nadajduiasca toti ca poate luna iernii depline, odinioara cu zapezi, vifore, greutati... deci, fe... mart! Sperante de odinioara.
Februarie 2015 este, pana azi, blanda si cu temperaturi pozitive. Cam vantoasa dar... linistita. Drept care, in primele zile tractoarele au iesit la arat si s-a mai inviorat atmosfera de munca. Oricum, ce-o fi... tot noi vom trece si de asta! Prin urmare, sa schitam... ceva sperante!
In agricultura sunt mari intarzieri la araturile de toamna, datorita conditiilor grele din 2014 si la insamantatul paioaselor. Cum, daca mamaliga nu e, nimic nu e... Fie painea cat de rea, dar sa fie! Cat se poate, dar, pe deal romanul ara, ca de toamna! Multi spera in subventiile statului, din nou, pentru ca n-au avut de unde (preturi mici) sa puna ban peste ban, sau ceva de-o parte! Si trebuie tot complexul de lucrari, samanta, ingrasamintele si... tot asa! Pana la urma, aceasta, agricultura este principala ramura de productie romaneasca!
Tot la acest inceput e vacanta intersemestriala a elevilor. Cine o tot fi reformand invatamantul romanesc, tare si-a batut joc de el. Luna cea mai buna pentru efort intelectual e cu vacanta, elevi, profesori, se pitesc pe la vreo caldura, undeva, cu ochii in televizor. Ajunsi niste functionari, cei din invatamant nu prea au grija de elevi (cercuri, actiuni sportive etc.) si de aceea nici respectul pentru ei nu-i da afara din casa. Daca n-ai si altceva pentru copii, n-ai de unde sa colectezi autoritate, recunostinta: nu faci, nu ai!
Sa nu credeti cumva ca doar pe ici pe colo e asa. Sunt tot felul de postari pe retele de socializare si ca model, cetateanul - profesor devine un oarecare si, atat!
Sport... care ? E asa de putina miscare fizica romaneasca, ceva de groaza! Fotbalul romanesc nu mai exista nici pe ecran, nici in realitate. N-ar fi fost niciodata de anticipat o asemenea situatie?!
Politica..., da, exista, mai pe toate posturile, ca daca lipseste ,,ea”, sunt pitipoance goale! Cand aflam cat s-a furat din averea tarii, ne ingrozim, chiar ne ingrozim! Ministrii si politicienii fug cu milioanele furate!
O pata de culoare e Elena Udrea! Dezvaluirile ei sunt socante (dar termenul e prea necuprinzator!). Din pacate, multe zile pana s-o termine astia, nu mai are! Chiar trebuie sa ne para rau!
Razboiul din Ucraina, desi pare sa nu ne intereseze, e aproape de Romania, iar batalia dintre rusi si vestici a generat un camp de experiente militare grozav de periculoase. Inarmarile care se preconizeaza vor saraci si mai tare Tara romaneasca. Si cand noi abia am scapat de randuri si randuri... de alegeri! Razboiul de acolo, ca si Cernobalul, poate aprinde o palalaie uriasa pana in Carpati!
NOI, adica cei din jurul ziarului Meridianul de Iasi - Vaslui - Bacau, reusim, sper, inca o performanta. Sa trimitem lumii intregi deschiderea unui front de lupta pentru Limba Romana, dinspre journalism, adica revista MERIDIANUL CULTURAL ROMANESC care sa apara in pragul primaverii, de Martisor. Avem cam ce ne trebuie pentru aceasta performanta! Nu zicem hop, inainte de a sari santul, asa ca asteptam spre publicare orice credeti ca se nimereste pentru o revista serioasa si valoroasa. Aveti adresa noastra de e-mail, dovediti ca aveti si talent, prin urmare, veti ocupa spatiul in M.C.R.!
Sufletul nostru romanesc, de oriunde in lume, in M.C.R.!



[ add comment ] ( 16 views )

<<First <Back | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | Next> Last>>