OLGUTA – HOATA GUVERNULUI… HOT! 
O ministresa draguta, fosta actrita, fosta primarita Craiovei, fosta in combinatii matrimoniale, fosta… ce-o mai fi fost, ne strica aproape in fiecare zi placerea privitului la televizor, iar daca urmarim Antena 3 (era sa-i zic si eu Latrina 3), are loc destul, intotdeauna, la orice ora si orice dezbateri sa-si ingaleze teoria angajatorului hot: daca intreprinzatorul nu-i creste salariul angajatului atunci fura pe angajat. O tampenie mai mare e greu de auzit!
Statul insusi are calitatea de HOT pentru ca mestesugit sub marama cresterii salariului minim pe economie (o chisalita aberanta) mareste impozitele pentru intreprinzatori cu peste 40%, impachetand totul in asa numita trecere a obligatiilor fiscale de la angajator la angajat (o tampenie, acum patentata), cu o anemica si ipotetica, ba chiar mincinoasa crestere a salariului (sub 10%). Coroborat cu puseul inflationist, sinistru provocat prin maririle neacoperite de salarii, prin „libertatea primariilor” de a mari cat vor (nu cat pot) salariile primarilor si angajatilor, si acolo e baza functionarii statului, adica fidelizarea tuturor celor cu lefuri mari acum, o batjocura la adresa agriculturii unde kg de grau urmeaza a se vinde cu 35 bani/kg… Scurte observatii:
In conditiile in care forta de munca este insuficienta datorita absorbtiei europenilor, in care specializarea e la locul de munca si nu se mai gasesc specialisti, deci fiecare intreprinzator isi creeaza ceea ce are nevoie, cu tot felul de greutati si pierderi, vine acum statul sa-i deturneze cu salarii mai mari (care in fapt nu prea sunt) si sa creeze criza (asteptata) si in Romania aruncand in aer bruma de predictibilitate si stabilitate.In aceleasi conditii, in care pana si scursurile societatii pot fi atrase la munca, de nevoie, cum sa creasca productivitatea muncii? Ma intorc:
Olguta Vasilescu, frumoasa dar putreda, daca nu inconstienta ministru, ori nu stie, ori fura si din perceptia publica, simplu: cum sa poti crede ca omul ar putea lua 1900 lei pe luna, ar da fiscului (cel mai rau ca moartea pentru ca-ti ia banul si cand
nu-l ai, de mai multe ori in an, ori moartea e o singura data) cei 780 de lei (un salariu de pana acum), de buna voie bulucindu-se prin casieriile ANAF, unde-i asteapta functionari de-alde Alina Carabas ori Valentin Iordan, (Primaria Vaslui) adevarate capete patrate sau de lemn, care-ar apara, chipurile, legea pe care o aplica dupa poftele incapabililor si ratatilor (la astia voi reveni). E de asteptat un mare-mare val de oameni, care sa „beneficieze” de cateva procente de reduceri, care sa blocheze casieriile… Adica pun pe drumuri o natiune intreaga, numai sa-i amageasca prin crestere/ descresterea minimului asigurat. Daca la cimitir se duc poate o data pe an, de ce sa nu calce de mai multe ori prin clubul datornicilor. Mai schimba o vorba, mai injura zdravan pe politicieni si pe guvernanti, blestemand sistemul, trebuie sa-si pastreze conditia fizica si intelectuala, nu?
De fapt „revolutia lor” inseamna debilitarea economiei nationale si injosirea oamenilor, doar pentru a acoperi sporirea darilor, impozitelor si taxelor pentru gaura mereu mai mare si cu totul neagra din buget, tradarea neamului (care a asteptat cu totul altceva). Pe cetateni, ii mint si-i omoara incet (vedeti ce inflatie s-a provocat, doar in putine luni?), intreprinzatorii nu-si pot vinde produsele, nu pot face mariri de salarii, ca n-au de unde, a face agricultura e curata prostie, cu comertul nici vorba de castig, doar impozitele sunt mari, chiar mari. Anul trecut s-au hranit cu impozitele aberante pe cladiri (mare nenorocire pentru proprietari), anul acesta impozitele cu 40% mai mari), deci foamea este nepotolita, dar cresterea indemnizatiilor parlamentarilor de neoprit. Ma intreb iarasi, ce mama dracului face un demnitar sa aiba peste un miliard de lei pe luna? Ce-au facut fostii militieni sa iasa la pensie, la 42 de ani, cu aproape 100 de milioane lei vechi? Ce fac niste judecatori, adesea incompetenti, ca cei de la Barlad sa incaseze niste salarii nesimtite, cand cei de la sapa abia iau 1000 de lei? Unde-i grila de salarizare „unica” pentru o oarecare dreptate sociala? Unde e politica p.s.d. pentru oameni si nu impotriva lor? Unde-i racordarea… la Europa? Cum sa ne vina emigrantii inapoi?
Nu cumva statul e un hot fara pereche?
Nu cumva Olguta cea mincinoasa e mai mult decat putem noi spune, adica ea fura si banii si mintea romanilor care tin saracia de coarne si ea spune ca nu exista coarnele? Si ce campanii nationale, cu bani multi platite, ca nimeni n-o primeste pe degeaba ca trebuie sa traiasca si ei, ce minciuni sfruntate aruncate cu zambete cuceritoare?!
Am anticipat nenorocirile astea… dar ce solutii putem avea, ca miile de protestanti prin marile orase nu-i pot opri pe acesti zarghiti sa ne arunce in mizerie omeneasca… Din nou, cum pot face, astia, atata rau pentru noi, oriunde ne-am afla?


[ add comment ] ( 21 views )

<<First <Back | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | Next> Last>>