LA MULTI ANI, prieteni ! 
TV.V. - 5 decembrie 2015 - 25 de ani de la intemeiere.
Mai intai, aniversarile noastre: 26 septembrie 2015 - ziarul Meridianul de Iasi - Vaslui - Bacau a inceput anul XX de aparitie. E printre foarte putinele saptamanale, daca nu cumva singurul cu asemenea vechime din tara.
Pe 5 decembrie 2015 - o sarbatoare si mai importanta, inca nesarbatorita indeajuns pentru importanta sa in ISTORIA PRESEI romanesti. A fost (in eter) prima televiziune privata, cu Licenta 001/ TV din istoria cultural - jurnalistica a tarii! Vad ca unii sarbatoresc 15, 20, cel mai mult ca perioada 22 ani. N-am avut fonduri, ne-am sustinut singuri, ne-au felicitat niste prieteni, chiar ne-au impiedicat unii dintre cei care au beneficiat din plin de sprijinul video oferit. Cativa ne zambesc fals, ne pupa chiar, dar „ne dau” zdravan la picioare.
Ne-am sarbatorit si cu o carte de istorie si cultura „25 - TV.V.” de peste 300 de pagini, ne-am intalnit cu cititori la Lungani - Iasi si Barlad. Dat fiind ca fiecare carte are destinul ei, sper ca „25 - TV.V.” sa ofere contemporanilor si viitorimii date, informatii, momente autentice despre existenta acestui mijloc mass-media, rastimp de 25 de ani; la rascrucea dintre secole si milenii. Ca Grupul de presa care include TV.V. - Unison Radio Barlad - ziarul Meridianul si M.C.R. reprezinta Curentul Cultural - Informational Vasluian in expansiunea sa UNICA.
Alta sarbatoare: aparitia acum un an a revistei Meridianul Cultural Romanesc care zboara fericit in 4 continente... cu cateva sute de colaboratori si cu aprecieri de nevisat.
Astia suntem noi, cei bucurosi ca avem ce aniversa, apreciati si laudati.
Nu ma pot abtine sa nu mentionez cativa dintre prietenii nostri statornici, ei insisi cu realizari unice: dr. ing. Constantin Chirila de la Prisacani este intr-un cap de lista si pentru ca reuseste 3 festivaluri intr-o comuna, ca si Costel Iosub de la Tatarusi, o localitate din Mica Bucovina, cu oameni de isprava, cu sufletisti de mare calitate: tot cu 3 festivaluri intr-un an, cu cel mai impunator Festival al Obiceiurilor de iarna, din mediul rural. Nu poate lipsi ing. primar Gheorghe Pricopie de la Lungani, judetul Iasi, un inimos peste masura, sprijinit si de o competenta „doamna cu portofelul”, Marieta Gambuta. La Coarnele Caprei - Iasi e un primar de nota maxima, Constantin Grigoras, usor de inclus in topul edililor celor mai valorosi ca dr. Ioan Dorobantu de la Bogdanesti - Vaslui, Constantin Vieru de la Dumesti - Vaslui, Mihai Rebegea de la Codaesti - Vaslui, Valerian Radu de la Rebricea - Vaslui, primarul Constantin Bolohan de la Cristesti - Iasi si nu vrem sa-i uitam pe Gheorghe Tilibasa de la Glavanesti - Bacau, Gheorghe Andries de la Plopana - Bacau, Costica Anton de la Vulturesti - Vaslui, Costel Moraru de la Puiesti - Vaslui si destul de multi altii.
Desigur ca avem si exemple negative la Bals, Gorban, Popricani - judetul Iasi, Epureni, Suletea - judetul Vaslui.
Dar cum marea majoritate a primarilor din cele 3 judete cu care venim in contact ne sunt prieteni, ramanem cu parerea generalizata ca destui primari sunt iubitori de cultura si oameni adevarati.
Noi le dorim la toti, insa, multi ani cu sanatate presarata cu fericire si... reusita deplina in campania electorala de la mijlocul anului 2016.
Sa ne vedem, cu bine si cu nadejdile implinite !


[ add comment ] ( 9 views )

<<First <Back | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | Next> Last>>