„OMAGIU CĂRȚII ȘI CULTURII VASLUIENE” EDIȚIA A V-A, LA BÂRLAD 
Cu dublă lansare de carte la Biblioteca „Stroe Belloescu”. Vineri, 12, ora 13.00, ne întâlnim cu public numeros (sperăm noi) și avizat asupra culturii în general și cunoscător al realizărilor autorilor locali. Poate fi o sărbătoare a spiritului, dacă ne gândim fie și numai a personalităților cuprinse în cartea de vizită a județului Vaslui, respectiv „101 vasluieni pentru 100 de ani” (era să scriem 1000, dar până atunci, poate va mai avea cineva o asemenea inițiativă)... Dar, mai avem să prezentăm publicului și nr. 17 al Revistei internaționale MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC, în preajma recordului mondial cu cei 501 colaboratori din toată lumea.
501, frate!!! Deci, vineri, de la ora 13, urmează: 1. Prezentarea personalităților bârlădene, sau din preajma Bârladului, 21 la număr, care au fost aleși pentru ISTORIA CULTURALĂ A JUDEȚULUI și care, indiferent cât, cum și cine va mai avea curajul unei asemenea lucrări de sinteză (și analiză), vor rămâne nominalizați într-o carte adevărată, durabilă, valoroasă (Ed. Pim, Iași, 404 pag.).
2. Momente artistice prezentate de asociația „Artă, tradiție, cultură” în frunte cu neastâmpărata și intreprinzătoarea Viorica Ghenghea.
3. Discuții despre răspândirea revistei care pune Vasluiul pe harta culturală a lumii, aflată la nr. 17, trecând în al V-lea an, M.C.R.
4. În măsura timpului disponibil, vor putea citi din creația proprie, unii dintre cei prezenți. De precizat că această a V-a ediție a Simpozionului în organizare
privată, OMAGIU CĂRȚII ȘI CULTURII VASLUIENE chiar este un omagiu puterii de creație a vârfurilor dintre noi care mai presus de munca obișnuită, se afirmă în plan național sau mondial. Vom reveni cu detalii în numărul următor. Vă așteptăm, vă premiem măcar cu un ziar Meridianul de IașiVasluiBacău, în care ne străduim să vă recunoaștem prezența.
Pag. 4
NOTĂ:
„D.V. Marin reprezintă astăzi, peste ½ secol de istorie trăită – vorbită – scrisă, de după 1968 (când s-a înființat județul). Mereu a fost într-un plan prezent, martor și actant la tot ce s-a înfăptuit în municipiul, județul Vaslui sau chiar în Moldova românească. El însuși ne-a lăsat multe volume de istorie culturală, lucrări științifice sau de înaltă jurnalistică. În peste 6 decenii, prezența lui a fost mereu remarcabilă… Omul și opera au intrat deja într-un patrimoniu. Mărturiile sale sunt unice și, acum, imposibil de cuantificat exact.” Prof.Univ.Dr. Al. Ionescu – Laureat al Premiului Academiei Române (15 iulie, 2018)
Pag. 2 Pag. 3 OMAGIU, OMAGIAȚI, OMAGIERI! PROGRAM PENTRU BENEFICIARI CU TOATĂ ÎNCREDEREA ȘI HOTĂRÂREA LUNGANI – IAȘI ÎMPREUNĂ PENTRU POEZIE

[ add comment ] ( 1 view )

<<First <Back | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | Next> Last>>