DESIGUR, 25 TV.V. 
Am fost invitat intr-o emisiune „speciala” a Doinei Secareanu la Media TV Barlad, marti seara. Scopul: cartea „25 - TV.V.”. De fapt a fost bunavointa acestei doamne sa-mi recunoasca „meritul de deschizator de drumuri” in media locala si nationala.
Cu cateva zile inainte, la Liceul „Mihai Eminescu” din Barlad, cu participarea si moderarea directorului Gheorghe Pricop, a avut loc lansarea cartii aniversative intr-un cadru adecvat in care au vorbit Petrus Andrei, Simion Bogdanescu, Vasile Chelaru, Petruta Chiriac s.a. Niciunul n-a pierdut nimic recunoscand si analizand succint importanta culturala, sociala, mediatica a celui mai cunoscut mijloc de presa din judet, lider timp de 25 de ani.
M-am simtit onorat ca Primaria Barlad, prin viceprimar, a inmanat diplome aniversative si de pretuire pentru Dumitru V. Marin, Val Andreescu, Ancuta Moldoveanu, Timona Balmus, Emil Lupu si Costel Nituc. Poate, curand o sa facem o asemenea sarbatoare si la Vaslui, unde dusmaniile sunt mult mai puternice si vechi si unde, pentru moment nu exista sala autorizata de ISU. Oricum, lansarea de la Lungani - Iasi si apoi la Barlad, va fi completata cu altele in scopul de a oferi MODELE. Se stie ca fara modele personale devii un nimeni, iar lipsa capacitatii de admiratie este un trist handicap chiar daca se impune periodic o anume demitizare.
In cazul de fata, cand mass-media nu mai e nicicum ceea ce am construit noi, cand „interesul” publicului merge catre femei despuiate, accidente, scandal si pitipoance fara minte, rememorarea unor realizari absolut notabile, tine de restituirea unor valori culturale si social-istorice; daca tot avem meritul deschiderii unor parti noi in viata spirituala romaneasca... Asa am crezut atunci ca e bine si, observam astazi ca am realizat tare bine, cu o tehnica rudimentara, cu sufletisti, nu profesionisti, cu imensa dragoste de neam si locuri...
S-ar putea sa se mai gaseasca vreunul cu invatatura pana la genunchiul broastei, sa rasara cu negatia. E chiar bine sa oracaie si dintre astia, dar sa si aiba vreun fel de merit!
In emisiunea tv cu pricina, am raspuns la intrebari cu ceva dificultate, inclusiv daca mi-am facut statuie. Raspuns afirmativ. Am preluat fragmentul lui Avi Tudosie din articol (si din carte): recordman mondial, cel mai vechi editorialist din tara, primul om de televiziune de dupa 1989, om de cultura remarcabil... Ce-ar mai trebui sa nu trebuiasca sa-l consideram cel mai valoros jurnalist vasluian din toate timpurile? (Avram D. Tudosie, 25 nov. 2015, pag. 292 din „25 - TV.V.”)
Va trebui sa ne mai referim la momentul TV.V. - 25, asa cum in numarul urmator trebuie sa ne ocupam de prima emisiune in eter, 24 decembrie 1990 - iata, tot cu 25 de ani in urma.
Prietenilor:
Recunoscand meritele unor inaintasi, nu numai ca nu pierzi, ci castigi serios in autoritate stiind ca valoarea personala creste cand stii cu cine te insotesti.
Adversarilor:
Faceti si voi ceva, macar egal cu ce-am reusit noi si voi fi primul sa va recunosc valoarea.
Asa cum am demonstrat in cartea „25 - TV.V.”, afirmarea spiritului vasluian in Moldova - Romania si prezenta peste hotare, tine de momentul unic in care s-a desfasurat Curentul Cultural Informational Vasluian. Un surplus de valoare pentru aceste vechi plaiuri romanesti.



[ add comment ] ( 26 views )

<<First <Back | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | Next> Last>>