25 - TV.V. (2) 
Am avut curiozitatea sa caut pe internet ce ziare sau reviste au vechime mare. Pot spune ca nu sunt multe!
Pe 5 decembrie 2015 Studioul de televiziune - Televiziunea Vaslui - tvv.ro implineste 25 - douazeci si cinci de ani. Aproximativ o generatie (in etnologie, o generatie = 30 de ani), pana la urma a traversat „tranzitia”, a insotit populatia acestor meleaguri pe un drum la capatul caruia scrie necazuri, emigratie, exil, plecare din tara.
Ne mangaiem ca „astea sunt vremurile”, ca e alta migratie a popoarelor tot catre vest, adica de pe la noi, dar acum si de prin Africa si Asia. Multi au cautat frumusetea si bogatia acestor locuri (europene) si, iata, de unde bantuie razboaiele si saracia, oamenii se misca, lasand sate pustii si orase fara forta de munca, fara cei care pot impinge mai tare carul vremii. Noroc de optimistii incurabili...
Casetele TVV.RO, cele de la Unison Radio, articolele din Meridianul, ba chiar si materiale din MCR consemneaza sperantele de la capatul rabdarii. Toata activitatea noastra e legata de aceste locuri ale Moldovei tot binecuvantate de Dumnezeu, si ne-am straduit sa ramana o oglinda vie a realitatii. Pana in 2009, adica vreo 20 de ani am avut distributia de imagini in eter, dar pe arie mica, acum avem internetul la dispozitie cu rodul muncii noastre mai putin accesibil publicului fara calculator, dar cu atitudini, chipuri, visuri, sentimente distribuite in toata lumea. Asa se face ca Ben Todica (si alti romani) ne citesc in Australia, Sergius Marin in Montreal - Canada, domnul Anghelescu in New York, domnul Racovitza in Geneva - Elvetia, domnul Barth in Passau - Germania etc., etc.!
Cel din urma rod al muncii noastre, M.C.R. (Meridianul Cultural Romanesc) pare bine ancorat - primit in cele 4 continente. Daca ne gandim la cei noi care ne trimit materiale, mai avem de cucerit destula lume.
Sarbatoarea noastra de pe 5 decembrie 2015 (Simpozion Interjudetean pe 4 decembrie) ar trebui organizata la nivel national fie pentru recordul intervievarii a 9 presedinti de stat, fie pentru Licenta 001/TV, fie pentru pretuirea unui jurnalist - editorialist (ca cel mai vechi), fie pentru pretuirea lucratorilor de pe aici care au indraznit sa zboare LIBER in tara si in lume.
Dar,
Noi nu putem mai mult decat sa facem o manifestare mai aleasa la Vaslui (pe 4 decembrie, reamintim) si poate, alta la Barlad cu sustinerea Unison Radio si a scriitorilor de acolo.
Pana la urma, DE CE ?
Daca uitam de rolul educativ al modelului, suntem orbi; daca nu vrem ca lumea sa ne stie ca suntem aici si sa ne ceara ajutorul, iarasi ar fi rau. Pentru toata lumea !
TVV.RO si toate mijloacele noastre de presa sunt la dispozitia acestor oameni, atat de negativ mediatizati in ultimul timp. Ori, noi nu putem fi decat pozitivi si cu toata speranta neatinsa.
De 25 de ani Televiziunea Vaslui este pentru voi si pentru o lume !


[ add comment ] ( 13 views )

<<First <Back | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | Next> Last>>