NUMAI 25 TV.V. 
O sarbatoare de rang national.
Cum poate fi implinirea celor 25 (douazeci si cinci!) de ani a unui mijloc de presa dat fiind ca asemenea varste in media sunt rare, tare rare! Asa cum si plecarea pe 20 de ani ai ziarului Meridianul Iasi - Vaslui - Bacau - Galati incepe sa fie UNICAT.
Reamintim ca:
- Pe 5 decembrie: 2015 se implinesc 25 de ani de cand s-a infiintat Televizuinea Vaslui, cu prima ei emisiune in eter pe 24 decembrie 1990. ~n plan national au disparut aproape toate studiourile locale, iar la Vaslui, dupa ce am vandut licenta la TV.V. si Unison Radio, acestea au disparut impreuna cu studioul familiei Popa, si ce a incercat Carmen Plesu si bucata din Antena 1 convinsa de Lili Trifu si... Est 1 din Barlad si...
Licenta 001/TV s-a topit, s-a dus pe o cale ne-nturnata!
TV.V.ro exista insa ca televiziune on-line inca de pe cand era TV.V. in eter deci imaginea moldovenilor (cateva sute de inregistrari) circula in toata lumea.
Grupul nostru de presa, in pofida „pupaciosilor”, se dezvolta, chiar la modul impresionant: M.C.R. se difuzeaza in 4 continente !
Nu inseamna ca o ducem usor pentru ca nimeni nu pune nici suflet, nici bani, unii ne denigreaza... mai ales ca-s gata sa dispara...
Rolul activ al Studioului de radio si televiziune Vaslui, importanta sa in dezvoltarea culturala a judetului, in care putem vorbi de Explozia CULTURAL - INFORMATIONALA, afirmarea sa in context national si chiar peste hotare e iarasi fapt de recunoscut.
Acum 25 de ani, abia sarbatorisem centenarul Liceului „Mihail Kogalniceanu” si tiparisem monografia acestuia! Cine sa se gandeasca la televiziune si cu ce?
Pe 5 decembrie ne-am reunit 12 persoane si apoi am trecut la treaba.
Pe 24, prima emisiune, 45 minute, redifuzata pe 25, de Craciun, dimineata intre orele 7:00-7:45. N-am exagerat cand am afirmat ca foarte multi dintre vasluieni s-au trezit cu noaptea-n cap sa ne urmareasca!
Vom scrie si alta data despre autoritatea, rolul si rezultatele obtinute de TV Vaslui. Acum semnalam o aparitia:
25 TV.V., cartea monografica, consacrata acestui moment important din istoria vasluiana despre care nici rauvoitorii nu vor evita sa scrie. Capitolele cartii de peste 300 de paginii reconstituie un trecut (social-cultural) care a impus Vasluiul cu valorile sale si cu studioul ei unic, printre apreciati, cautati, invidiati...
Alt studio tv local a aparut dupa 8 ani (aici) dupa 2 ani, la Iasi.
Aici s-au publicat interviuri cu 9 presedinti, 14 prim-ministri si sute de ministri si parlamentari, precum si mii de cazuri ale celor mai necajiti si mai nedreptatiti.
Va infatisam din cuprins:
- Introducerea poetului si scriitorului Petrus Andrei.
- Capitolul I. O istorie; II. Efecte culturale in forma continuata; III. Demostratii si reactii; IV. Dintr-o carte deschisa a acestui sfert de secol; V. Inalte aprecieri; VI. Confluente cultural - sociale; VII. Notele de azi... pentru mai tarziu; VIII. ADDENDA.
Asa ca... provocare: intr-o perioada in care ISTORIA NATIONALA nu mai prezinta destula importanta (globalizare, nu gluma!), istoria unor mijloace de presa si in primul rand a TV.V. ca o componenta esentiala a ISTORIEI CULTURALE a judetului Vaslui si a Moldovei, aceasta istorie va va intoarce in timp, va va stimula si mobiliza. Poate vom mai fi iar ce-am fost si mai mult decat atat!
TVV.ro, Unison Radio, ziarul Meridianul Vaslui - Iasi - Bacau - Galati si revista M.C.R., toate mai pot face istorie.
Sa nu se innece trecutul… cum scriau cronicarii.
*
Noi n-avem posibilitati sa ne sarbatorim la nivel national desi meritam ! Oricum, am fost sau vom mai fi. RAMANEM UNICI in cultura romaneasca.


[ add comment ] ( 44 views )

<<First <Back | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | Next> Last>>