CARNATUL ... NATIONAL 
Ca patrioti, nu se cuvine sa glumim de Ziua Nationala. Subiectul nu e sensibil (decat cu sarpele de la san de prin Harghita si Covasna) si nici cel mai serios, daca ne gandim cum l-au tratat atat presedintele (receptie, nu gluma, cu aproximativ 500 de invitati si atat) si mai ales Guvernul titulescului Ponta. Cel mai necorespunzator a fost din partea partidelor politice si mai ales a partidului conducator PSD, brusc disparut din peisaj, dupa infrangerea lui Victor Viorel.
Ca patrioti, nu trebuie sa neglijam Ziua Nationala a unui popor cu traditii, a unei tari pe cale de disparitie, cu Limba Romana in mare suferinta, din ce in ce mai gatuita de globalizare!
Suntem in UE si o data cu exodul in vest, vorbim mai putin limba materna, neglijam pilonii stabili ai unei natiuni cu pretentii: teritoriul (cat o mai fi ,,national”), limba cu insertiile straine ale comunicarii, traditia si obiceiurile gata-gata sa fie uitate, dezavuate (ca desucheate, barbare, nicicum moderne) si mai ales din ce in ce mai putin necesare culturii in schimbare. Am ajuns sa aud ca intr-o comuna, primarul ceva mai patriot nu numai ca nu percepe taxe ca pana acum, ci-i plateste el pe interpretii care nici nu mai sunt primiti cu colindul!
Sa ne intoarcem ,,la tratamentul” alegatorilor de marea sarbatoare.
De regula, primarii se transforma mintenas in slujitorii poporului pensionat sau infometat. Sarmaua, fasolea sau carnatul, la pachet valoric sau farfurie devin convingatoare argumente de partid si mai ales simboluri nationale, mai mult sau mai putin confiscate de partidul aflat la putere (pentru ca acesta administreaza, plateste, organizeaza cantinele populare, adica de acolo-s fondurile). Niste ploiesteni destepti au intors-o ca pe la ei cu mii de tone de carne, doar o tona de piper si alte condimente si au obtinut cel mai lung carnat din lume! Inchipuiti-va kilometri de carnat care le-au conferit ploiestenilor calitatea de recordmeni nationali si internationali. Bine aleasa ziua, frumoasa emblema pentru un popor care n-are alta grija decat sa gateasca alese mancaruri in alese momente ale zilei, in anume zone ale tarii. Priviti cum din 6 televiziuni centrale, 4 au emisiuni speciale cu tot felul de pitipoance care gatesc. Oricum, bravo ploiesteni!
Iesenii nu s-au lasat mai prejos si pe ,,corso” Lapusneanu au fost serviti imediat, in decorul de iarna, mai-mai ca in Rai.
La Bacau - fara pomeni deci, fara... haleala. Daca tot n-au primar. In judetul Vaslui doar la Husi s-au devorat vreo 4000 de portii, s-a asigurat probabil vinisorul si tuica insotitoare. Hora Unirii nu s-a intins, probabil ca poporul n-a fost indestulat. Devenita traditionala de Unirea cea mare vestita hora a lipsit in municipiile Vaslui si Barlad, nu s-au organizat la Negresti si Murgeni (mama, ce foame e pe acolo...!), nici `n comune, pentru ce sa fiarba bucate, ca doar nu sunt alegeri locale!
Cauza pentru care poporul elector, (mare stapan cateodata pe un petic de hartie) nu a mai fost servit, indatoritor, e... supararea PSD. Pai, cum sa le dea de mancare celor care l-au votat pe Iohannis? Ca sa sarbatoreasca infrangerea rasunatoare? Maicuta, ce chiolhaneala era daca Micul Titulescu devenea marele presedinte al Natiunii! Asa ca ,,ia, mai rabdati voi, nerecunoscatorilor!” Mai vedem noi cand mai aruncam carnatul la record mondial!
Se poate inlocui ,,scopul” real cu carnatul national ? Ce ziceti ?


[ add comment ] ( 21 views )

<<First <Back | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | Next> Last>>