CARE FARMACII... 
...Preiau grosul cererilor de medicamente, marea majoritateavand medici dedicati si loiali care-si trimit pacientii la firma aia ca-i mai nazdravana ca oita barsana...
Care farmacii ca sa fie asa de multe si sa-si scoata cheltuielile, trebuie sa aiba profit, care la randul lor depind de fidelizarea clientilor si mai ales a medicilor, sa aiba desfacere s.a.m.d. De care (farmacii) incep sa fie dependenti cat mai multi oameni care sa inghita hapuri si droguri, sa se imbolnaveasca tot mai multi ca asa-i societatea de consum. Nu tot pe aceste elemente se bazeaza si magazinele naturiste? Ca sa nu le includ si pe cele online, ,,minunatele care-si trimit bolile contracost si contrafacute si pe bani multi! (O pomada din 3 plante, cam de 10 lei o plateste omul 72, si nici ca are vreun folos).
In sfarsit, care farmacii depind de spitale si spitalizati...
Despre aglomeratia din spitale se vorbeste mult, de demult si degeaba. Tot sistemul e imbarligat, confuz, mereu in reforma (ca si invatamantul) cu practici in afara gandului curat, cu interese multiple. Se spune ca in groapa, in spital si la inchisoare nu merge nimeni cu placere. De aceea eu le urez la prieteni sa n-aiba nevoie de doctor si de popa ca avem pe urmele noastre tot felul de agenti care vor dovezi pentru procese, ori pentru fisc!
Am primit zilele trecute o instiintare de la Finante (stat... in stat pentru parlamentari si spagari) ca as avea 82 de ari de gradina. Daca ma gandesc la cat de mare-i gradina Domnului, inseamna ca am si eu prin grija fiscului! Asa ca sar repede de la sanatatea cu IMPOZITELE ei specifice adica darea pe medicamente, operatii, confort fizic, la cresterea taxelor si impozitelor, aproape anuala, minimala, obligatorie...
Ma intorc la spitale si medici, cu individualizare la Spitalul de Urgenta Vaslui. E drept ca aici unitatea e in reparatii, modernizari, cheltuieli de cativa ani si vor mai urma alti cativa. Numarul bolnavilor nu scade ci dimpotriva.
Si atunci de ce primiri chirurgie si UPU din cadrul acestuia sunt doar o bataie de joc? Exemplific:
Chirurgie: camera de 4x6 (aproximativ) cu 4 (-6) paturi, cu masa pentru medici, adica cel putin doi care se zbat pentru un colt pe care sa-si scrie retetele si care n-au asistenta si care TREBUIE sa intervina la o afluenta de bolnavi cu rani, rupturi de oase, infectii care cer bisturiu, oase bolnave sau scranteli. Lume necajita. Medici ca cei amintiti in numarul trecut isi aplica stiinta fara pansamente, fara solutii dezinfectante, fara aparatura de minima interventie. Adica pun si ei mana dar tot voia lui Dumnezeu sau mila sa vindeca sau amelioreaza.
Si chiar ca dr. Gonta, Pacurariu, Toma, Piseru (la UPU) s.a. sunt exceptionali! I-am considerat eroi!
La UPU e aceeasi situatie dar intr-un spatiu mai mare, pentru ca mai incape si o targa!
Si atunci?
Cum sa-i criticam pe oamenii care fac tot ce pot sa-i ajute pe oameni!
Cum sa-l criticam pe manager care face tot ce poate...
Cum sa fim de acord cu sistemul acesta care distruge pasiunile unor medici, distruge increderea in viitorul bolnavilor, mai ales a celor care nu au cu ce sa mearga la unitati private!
Intrebam in numarul trecut ,,care sanatate?. Acum ar fi ,,care farmacii?, dar tot la sanatate ajungem, adica la sistemul care ne pune in pericol!!
Inca o data: CARE SANATATE?!

[ add comment ] ( 38 views )

<<First <Back | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | Next> Last>>