Fotbal, regionalizare si necazuri ! 
Caldura prea mare ! Norocul e ca ce s-a plamadit in trupul plantelor s-a cam implinit, si porumbul ori strugurii trebuie sa se coaca la soare !
Recolta se strange cu problemele de rigoare. Oricum, agricultura e curata pierdere (grau 0,6 – 0,7 lei per kg, floarea soarelui aproximativ 1 leu, celelalte... nu-s) !
Din presa centrala reiese ca se cam amana atat Revizuirea Constitutiei, cat si regionalizarea.
REGIONALIZAREA ar fi tema actuala si necesara!
Argumentul ca noii stapani ai Europei ne cer faramitarea unui teritoriu adunat astfel de sute si sute de ani ca sa ne dea bani, adica sa mai returneze ceva din ceea ce platim noi ca pret al capitularii – e un argument pernicios si neadevarat.
Ca s-ar guverna mai bine e si mai neadevarat. S-ar mari aparatul birocratic si administrativ, s-ar cheltui fonduri suplimentare (ca si in cazul ,,micsorarii” parlamentului dupa alegeri), ,,s-ar ingrasa” alti burtosi care fac parte din lantul oficial! Ar creste aparatul de opresiune si mai ales CORUPTIA.
Ceea ce e si mai grav, s-ar clatina apartenenta la un neam prin dezavuarea provinciilor istorice (observati propunerile lui Dragnea, nu mai includ denumirile traditionale). Nu se face altceva decat jocul strainilor pe care cu greu ii mai putem inlocui sau izgoni. Cine nu vede statutul de tara ocupata a Romaniei, ori e orb, ori un sarlatan.
Constiinta de neam e aproape desfiintata si presa sapa serios infatisandu-i pe cei care neaga apartenenta. Or fi ducand-o prea bine pe acolo unde-si fac matul gros. N-am auzit sa vina si cu vreo carte sau alte elemente de cultivare spirituala.
Cum ne putem opune valului?
a) Pastrand limba romana si pamanturile pentru noi si ai nostri. Cu mari greutati, cu plus de instructie, educatie, profesionalism si... vointa!
b) Incurajand inteligenta romaneasca! 500 de lei nu e egal cu 500 de euro, dar atenti, cu leii romanesti, putem realiza ceva mai mult decat cu valuta. Voi reveni!
c) Invocand istoria si trecutul familiei! Nu e usor in conditiile in care principalul vector cultural, televiziunea, darama tot ce inseamna traditie, onoare, adevar. Toti hotii de pe lume-s mediatizati cu insistenta si devin modele de viata.
d) ,,Eu imi apar saracia si nevoile si neamul...”, in diversele forme posibile. Cineva ar zice ca stapanirea turceasca, fanariota, ruseasca nu ne-au desfiintat. Da, dar comunicarea atunci, permitea acest lucru. Unificarea educationala, informatizarea cu tot felul de neologisme e nivelatoare si pagubitoare.
De ce Regionalizare? Romanilor, din ce in ce mai putini, oricum nu le foloseste!
FOTBALUL ne-a adus lunea trecuta o mare satisfactie. Cele cateva mii de oameni de pe stadion au vazut cel mai frumos meci al echipei favorite.
Indiferent cine ar fi in fruntea clubului, Adrian Porumboiu are tot meritul! I-l recunoastem si-l sfatuim sa continue!
Necazurile de care voiam sa ma plang se reduc la 2 elemente: parca nimic nu misca in tara (oricum, investitiile-s lipsa) si in judet si lipsa banilor de consum, de la vladica pana la opinca!
Cum naiba sa mai faci ceva daca darile se inmultesc si se diversifica?
E clar, am intrat intr-un deceniu gata sa ne desfiinteze, ca oameni, cu tot cu idealurile noastre!
Totusi, trebuie sa rezistam, trebuie!

[ add comment ] ( 33 views )

<<First <Back | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | Next> Last>>