OLGUTA – HOATA GUVERNULUI… HOT! 
O ministresa draguta, fosta actrita, fosta primarita Craiovei, fosta in combinatii matrimoniale, fosta… ce-o mai fi fost, ne strica aproape in fiecare zi placerea privitului la televizor, iar daca urmarim Antena 3 (era sa-i zic si eu Latrina 3), are loc destul, intotdeauna, la orice ora si orice dezbateri sa-si ingaleze teoria angajatorului hot: daca intreprinzatorul nu-i creste salariul angajatului atunci fura pe angajat. O tampenie mai mare e greu de auzit!
Statul insusi are calitatea de HOT pentru ca mestesugit sub marama cresterii salariului minim pe economie (o chisalita aberanta) mareste impozitele pentru intreprinzatori cu peste 40%, impachetand totul in asa numita trecere a obligatiilor fiscale de la angajator la angajat (o tampenie, acum patentata), cu o anemica si ipotetica, ba chiar mincinoasa crestere a salariului (sub 10%). Coroborat cu puseul inflationist, sinistru provocat prin maririle neacoperite de salarii, prin „libertatea primariilor” de a mari cat vor (nu cat pot) salariile primarilor si angajatilor, si acolo e baza functionarii statului, adica fidelizarea tuturor celor cu lefuri mari acum, o batjocura la adresa agriculturii unde kg de grau urmeaza a se vinde cu 35 bani/kg… Scurte observatii:
In conditiile in care forta de munca este insuficienta datorita absorbtiei europenilor, in care specializarea e la locul de munca si nu se mai gasesc specialisti, deci fiecare intreprinzator isi creeaza ceea ce are nevoie, cu tot felul de greutati si pierderi, vine acum statul sa-i deturneze cu salarii mai mari (care in fapt nu prea sunt) si sa creeze criza (asteptata) si in Romania aruncand in aer bruma de predictibilitate si stabilitate.In aceleasi conditii, in care pana si scursurile societatii pot fi atrase la munca, de nevoie, cum sa creasca productivitatea muncii? Ma intorc:
Olguta Vasilescu, frumoasa dar putreda, daca nu inconstienta ministru, ori nu stie, ori fura si din perceptia publica, simplu: cum sa poti crede ca omul ar putea lua 1900 lei pe luna, ar da fiscului (cel mai rau ca moartea pentru ca-ti ia banul si cand
nu-l ai, de mai multe ori in an, ori moartea e o singura data) cei 780 de lei (un salariu de pana acum), de buna voie bulucindu-se prin casieriile ANAF, unde-i asteapta functionari de-alde Alina Carabas ori Valentin Iordan, (Primaria Vaslui) adevarate capete patrate sau de lemn, care-ar apara, chipurile, legea pe care o aplica dupa poftele incapabililor si ratatilor (la astia voi reveni). E de asteptat un mare-mare val de oameni, care sa „beneficieze” de cateva procente de reduceri, care sa blocheze casieriile… Adica pun pe drumuri o natiune intreaga, numai sa-i amageasca prin crestere/ descresterea minimului asigurat. Daca la cimitir se duc poate o data pe an, de ce sa nu calce de mai multe ori prin clubul datornicilor. Mai schimba o vorba, mai injura zdravan pe politicieni si pe guvernanti, blestemand sistemul, trebuie sa-si pastreze conditia fizica si intelectuala, nu?
De fapt „revolutia lor” inseamna debilitarea economiei nationale si injosirea oamenilor, doar pentru a acoperi sporirea darilor, impozitelor si taxelor pentru gaura mereu mai mare si cu totul neagra din buget, tradarea neamului (care a asteptat cu totul altceva). Pe cetateni, ii mint si-i omoara incet (vedeti ce inflatie s-a provocat, doar in putine luni?), intreprinzatorii nu-si pot vinde produsele, nu pot face mariri de salarii, ca n-au de unde, a face agricultura e curata prostie, cu comertul nici vorba de castig, doar impozitele sunt mari, chiar mari. Anul trecut s-au hranit cu impozitele aberante pe cladiri (mare nenorocire pentru proprietari), anul acesta impozitele cu 40% mai mari), deci foamea este nepotolita, dar cresterea indemnizatiilor parlamentarilor de neoprit. Ma intreb iarasi, ce mama dracului face un demnitar sa aiba peste un miliard de lei pe luna? Ce-au facut fostii militieni sa iasa la pensie, la 42 de ani, cu aproape 100 de milioane lei vechi? Ce fac niste judecatori, adesea incompetenti, ca cei de la Barlad sa incaseze niste salarii nesimtite, cand cei de la sapa abia iau 1000 de lei? Unde-i grila de salarizare „unica” pentru o oarecare dreptate sociala? Unde e politica p.s.d. pentru oameni si nu impotriva lor? Unde-i racordarea… la Europa? Cum sa ne vina emigrantii inapoi?
Nu cumva statul e un hot fara pereche?
Nu cumva Olguta cea mincinoasa e mai mult decat putem noi spune, adica ea fura si banii si mintea romanilor care tin saracia de coarne si ea spune ca nu exista coarnele? Si ce campanii nationale, cu bani multi platite, ca nimeni n-o primeste pe degeaba ca trebuie sa traiasca si ei, ce minciuni sfruntate aruncate cu zambete cuceritoare?!
Am anticipat nenorocirile astea… dar ce solutii putem avea, ca miile de protestanti prin marile orase nu-i pot opri pe acesti zarghiti sa ne arunce in mizerie omeneasca… Din nou, cum pot face, astia, atata rau pentru noi, oriunde ne-am afla?


[ add comment ] ( 21 views )
IMPOZITELE, IN ACTUALITATE 
Am fost oprit, foarte amical, de un batranel simpatic si guraliv care sa-si reverse asupra mea un plus de simpatie; am fost foarte nedumerit ca-l vad dupa multi ani si mai ales viu (pentru ca-i fusese anuntat decesul): „ce mai faceti, dom profesor, de ce nu mai emiteti la televiziunea d-voastra, cum va mai descurcati cu sanatatea…” si tot dadea sa ma pupe cu bucuria unei prietenoase revederi neasteptate: am fost de mi-am platit impozitele, ca sa am reducere…”
Sincer, eram putin ingrozit, pentru ca-l vedeam ca sculat din morti si aparea ca in visuri cand unul de multa vreme prin campurile cu verdeata se tot fandoseste in mintea ta. Si, cel mai mult am avut senzatia ca omul s-a sculat din morti sa-si plateasca impozitele de care nimeni nu scapa…dar, si odata dus…/ sa se scoale pentru asta … Va mai spun ca am unele probleme cu fiscul vasluian unde cred ca s-au intalnit un cap patrat cu un cap de lemn, si inca nu stiu care-i cap sec. Oamenii astia n-au nimic omenesc in ei si pentru a-si apara salariile nesimtite isi spanzura si parintii. Voi reveni.
Guvernantii nostri au facut o magarie fara seaman pe seama unei promisiuni fara continut catre multime : au marit salariul minim pe economie de la 1450 la 1900 de lei, chipurile pentru angajati, de fapt punand un bir nou si foarte serios pe bietul angajator oricare ar fi el : din cresterea de 450 lei, angajatul ar lua aprox.60 de lei iar statul 390. Asa porcarie n-ar fi de crezut, dar mai e insotita de altele doua : il obliga pe angajator sa mai plateasca aproximativ 300 de lei si-i mai taie omului orice alt spor asa ca, una peste alta, nici vorba de crestere salariala. Olguta, sau cine-o fi cu mintea asta diabolica, ii impoziteaza astfel pe ruda pe samanta, si ii omoara pe multi, mai ales pe pensionari, prin puseul inflationist puternic si persistent: cine mai poate ,azi, cumpara, cu banii din noiembrie, marfurile de azi ? Dar, mor micii intreprinzatori, sufera si plang toti ceilalti.
Ba, Olguta cea mincinoasa se mai exprima, incalificabil ca „privatul il fura pe angajat” adica cel care-si intretine mica afacere cu exceptionale greutati, cel care suporta o impozitare mai mare cu 45%, cel care trebuie sa plateasca pentru un om 780 de lei, la salariul de 1900, l-ar fura pe omul sau…Cred ca era intr-un moment de idiotenie sau tampenie sa poata spune asta, fiindca toti, absolut toti, vor sa-si tina oamenii, toti sunt in concurenta cu statul care a facut lefuri mari nemotivate de crestere de sarcini, pentru un aparat administrativ mult, mult supraincarcat. In agricultura e jelanie mare : cum sa-ti acoperi cheltuielile cu productia veche, diminuata acum cu procentul impozitelor, cum sa poti plati motorina cu 20 de kg. grau/ litru?
Si totul pleaca de la idiotii din guvern (care vor sa normalizeze plagiatul, atentie Ionescule, scapi), care nu stiu limba romana, deci nici sensurile fundamentale, care nu stiu care-s marile probleme ale muncitorilor, pentru ca au fost la carat olita sefilor sau la lipit afise. Si, ne baga constant in nenorocire. In mormant chiar!
Merita sa te scoli din groapa ca sa le platesti impozitele?


[ add comment ] ( 27 views )
NENOROCIREA IERNII ACESTEIA 
Noi suntem prea mici ca sa putem influenta mersul societatii romanesti sub conducerea lui Daddy despre care am afirmat altadata ca este un tip destept dar indreptat spre raul acestui popor care, parca, nici nu mai vrea sa participe la faurirea propriei vieti sociale si economice. Lehamitea de care vorbeam in campania electorala s-a transformat in suferinta pentru toti locuitorii; de votat au votat doar 18% dintre cei cu drept de vot. A scazut, astfel, dramatic gradul de democratie, invingatorul (ca doar Dragnea e) chiar luand tot. Tovarasia cu ALDE a insemnat o alianta pernicioasa cu fostul prim-ministru Tariceanu, ajuns prin tradare sef de partid minuscul bine infeudat PSD cu care „face” o guvernare eficienta doar pentru acest grup de tradatori, pentru ca-i da procentele de circa 2% care completeaza pana la 18%. Pana la urma, partidul care nu reprezinta nici un sfert din populatie, poate face absolut ce vrea, in primul rand sa-si distruga poporul in numele caruia tot vorbeste.
Sunt de vina cei care n-au iesit la vot, care s-au lasat cuprinsi de disperare si neputinta (nimic nu se mai poate face), sunt de vina si ei ca au tot mintit (eficient) poporul… cu televizorul!
Guvernantii astia au devenit dusmanii propriei natiuni prin nenorocirea guvernarii, prin imposibilitatea de a stopa coruptie, santaj, abuz, prin distrugerea a ceea ce era bun sau satisacator in realitatea sociala. Au gasit o formulare prin care au impozitat cumplit privatii, prin inflatie au saracit lumea care munceste. Au stiut si stiu cum sa mascheze acel plus de impozit in sarcina angajatorului cu 40%, tot vehiculand ideea ca angajatii nu pierd la salariu. Si nu e vorba numai de bugetari cum s-ar crede. Dau un exemplu: la salariul minim pe economie de 1450 de lei se platea un impozit mare dar cat de cat suportabil. Acum, la minim 1900 de lei, angajatul ia aproximativ 60 de lei iar statul 390. Deci pentru fiecare angajat incaseaza 780 de lei, pe care, evident tot angajatorul ii plateste. Ba, se mai adauga alt impozit de peste 300 de lei pentru angajator, in conditiile in care nu se pot mari preturile la marfuri (si asa nu se vand, dar cu preturi marite?), baza de desfacere scade, iesirea in
Europa problematica. Prin majorarea pretului la benzina, se mai da o lovitura grea poporanilor de pretutindeni!
Dar cea mai mare nenorocire e in agricultura. Graul vandut cu 38 de bani, porumbul cu 53, floarea cu cel mult 1 leu… scade sub 25, respectiv 35, si cel mult 0,60 la floare. Pretul crescut la motorina face ca pentru un litru sa se plateasca in echivalent aproape 20 de kg de cereale. De unde sa se poata face agricultura? Cum sa reziste micul intreprinzator agricol, de unde alti bani, pentru ca o vaca de 450 kg gata sa fete se vinde cel mult cu 2000 de lei, deci si sectorul zootehnic e pe butuci! Peste nu mai e, apicultura se desfiinteaza din lipsa de culturi melifere si a tot soiul de boli care n-au tratament, pomii necesita 17-18 tratamente sa produca ceva. Unde sa te duci si ce sa faci? Exodul va fi mai mare anul acesta.
Cu buna stiinta s-a provocat valul inflationist distrugator si cresterea monedei europene, cu buna stiinta se distruge, de catre fisc, o baza de existenta cat de cat consolidata. Si in 2016, si in 2017, si anul acesta impozitele au crescut inspaimantator. La Vaslui, daca mai ai la finantele locale una ca Alina Carabas, poti sa-ti iei lumea in cap, ca mai rea ca asta n-am vazut nicaieri. Probabil, pentru ca-i prea batuta in cap o tine primarul Vasile Paval, (sau cine stie cine-o tine acolo, ca nici vorba de competenta), dar cu ea nu se poate obtine nici dreptul de a fi consultat, dar sa se calculeze corect impozitul catre stat?! Mai are pe langa ea niste slugi ascultatoare… sigur, bine platite! Oricum fiscul e mana scurta, drastica, de neinduplecat a guvernului, si cand acesta e pus pe distrugere, e jale.
Cum se vede avem mai multe rele pe capul romanilor, indiferent pe unde s-or afla.


[ add comment ] ( 27 views )
HOTII MARI SI MICA HOTIE 
Am urmarit cu oarecare interes ce s-a dezbatut intr-o fuga nemaivazuta in Parlament pe legile justitiei. Am citit si ce mai spune opozitia care cuprinde cam acelasi fel de penali, m-am straduit sa inteleg ce se intampla in viata noastra dupa intoarcerea la semicomunism. Am urmarit cu cea mai mare atentie manifestatiile de strada din toata tara, inclusiv de la Vaslui, unde „miscarea este imperceptibila” datorita unor conducatori varstnici si de prea multi ani pe functie dar si populatiei indobitocite de ideologia comunistoida si de saracie.
In cuvinte putine, vedem aplicarea unei ideologii sub lozinca „fura si fugi” cam de la cap (de unde treaba se impute rau) si pana la scursurile societatii care mai adapteaza usor „adevarul” „bea, fura si fugi”. Daca si Curtea Constitutionala le da dreptate, atunci penalii vor sta la podul hotilor cu indreptatirea legala a celor care fac un guvern al lor cu tot felul de pramatii destepte pedepsite la Sfantu Asteapta, sau doar de Dumnezeu cel prea ocupat cu atatea altele si nu cu hotia care caracterizeaza Romania. Te pomenesti ca si in rai se fura?!
Hotii mari se duc dupa miliardele deja transferate in cele strainatati ca Mazare, Ghita, Popoviciu si destui altii care ne tin in saracie, carora le platim gras din munca, viata si sperantele noastre. Unul dintre cei mai bogati unguri, Verestoy Attila, mare pradator de paduri, cu castele aurite s-a dus zilele acestea la cer, dar imensa avere ramane alor sai si statului ungar. Reprezentantul minoritatilor nationale, Pambuccian, are o avere fabuloasa, cativa rromi se itesc sa-l intreaca. Spun astfel ca Hotii mari n-au vreo apartenenta, cum si cei mici sunt cam pretutindeni si arareori mai gasesti pe ici pe acolo cate vreun cinstit.
Intr-un stat al hotilor e greu sa fie legi bune si respectate, e greu sa fie bunastare, e greu sa mai gasesti omenie….
Acum vreo luna au venit la mine 2 persoane, concubini de 4 ani, decazute din drepturile de parinti pentru cate 4 copii, atunci treze. M-au induplecat sa-i primesc in conditii de vila ca vor fi cinstiti si vor munci corect. A fost ultima data cand nu erau beti, amandoi, cand am discutat cu aceste scursuri, ca oameni, pentru ca, ce a urmat a fost de groaza: nici o sarcina indeplinita, furturi peste furturi pentru bautura (un aparat de sudura de 740 lei dat pe 2 sticle de vin, o drujba electrica tot pe nimic, varza, cartofi, porumb, cui le-a dat cate o sticla cu vin prost)
Le-am spus ca le ofer conditii ca sa devina oameni, s-au inchinat ca vor fi corecti, dar nici o zi nu s-au gandit decat ce si cum sa fure, ba, au plecat si cu hainele de serviciu la ei, ba mai vor si alti bani….
Saraca tara, saracii mici intreprinzatori! Sunt la cheremul unor astfel de animale nestapanite, sunt furati ca in codru, nu-i apara nimeni iar procurorii si judecatorii ii fac scapati, inclusiv pentru omoruri. Politistii? E cumplit cat de ineficienti sunt, cat de lenesi, cat de incompetenti. Nici nu mai au termene de depus lucrarile, nu mai au control. E clar ca si pe aici sunt hoti de diferite categorii, ca se refugiaza dupa pensii foarte mari, doar dupa 42 de ani, ca nu mai au simtul datoriei. Unde-or fi profesionistii si patriotii de altadata? Care sunt valorile de promovat?
Pe 24 ianuarie nepotul meu Vlad implineste 6 ani. Am incercat sa-i vorbesc lui si altor copii de insemnatatea zilei Micii Uniri. Chiar si cei de 16 ani n-au rabdare sa asculte si trec la butonat celulare, nici o notiune de baza in civilizatie nu e luata in atentie. Cu cine sa mai vorbesti de viitorul natiunii daca nici directorul, nici cadrele didactice ale unui liceu cu peste 1.100 de elevi nu intreprinde nimic? Asa ca daca multe cadre didactice isi fura salariul (nu fac nimic altceva decat orele) cum sa nu creasca chiar in scoala, destui hoti?
Hotia a impanzit Romania?


[ add comment ] ( 31 views )
IANUARIE LA ROMANI: 1-31… 
Importanta acestei luni pentru intreaga natie romaneasca este mai mare decat o consideram:
…1 ianuarie; inceputuri, speranta, ceva distractie: Sfantul Vasile, deci foarte multi sarbatoriti, aproximativ 600.000 in toata tara. Sarbatoarea Anului Nou care inseamna revarsarea tineretii si sperantei prin jocurile dramatice cu masti, teatrul popular propriuzis dar si colindatorii mari si mici cu clopotei zurgalai, buhai sau tinichele. Descatusarea psihologica a populatiei ramane factorul cel mai important. Ca unii (atat de putini!) au petrecut pana dupa Boboteaza ar fi si asta un subiect. Oricum, astazi, Craciunul fudulul si Anul Nou-veselul s-au cam tocit de grija treburilor si rezolvarea problemelor, in special existentiale. In aceasta luna s-au nascut 317 personalitati, iar in lume 5430.
…10 ian.1799, s-a nascut Petrache Poenaru, inventatorul stiloului. La 10 ianuarie 1475 a fost batalia de la Podul Inalt, de langa Vaslui….
… 15 ianuarie 1850, moment de interiorizare pentru ca-i suntem datori poetului national macar cu un gand, o poezie, o simtire! Daca nu vrem sa ajungem ca animalele cele necuvantatoare, trebuie sa avem grija de spirit si suflet, de istorie si filozofie, de folclorul ca „izvor pururea reintineritor” pe care poetul nepereche l-a valorificat maiestru. Mai trebuie sa avem grija sa (ne) oferim MODELE; si altul mai puternic si mai nepieritor decat Mihai
Eminescu nu cred ca exista in cultura romana. Alaturi de Stefan este sfantul nemuririi noastre.
Ziua limbii romane este legata de dorintele noastre spirituale, deci de nasterea marelui ipotestean.
…18 ian. 1848 s-a nascut un alt mare clasic, intemeietor al prozei noastre, Ioan Slavici (romanul Mara).
…26 ian.1918, s-a nascut Nicolae Ceausescu.
…30 ianuarie 1852, n. I.L. Caragiale. Creatorul unei lumi, cam aceeasi de peste un secol cu bunele, pasiunile, relele (drama „Napasta”) cu ticurile si mai ales cu umorul care o ajuta sa… traiasca. In ultimele decenii se tot vorbeste de lumea lui Caragiale care este intocmai si lumea de azi cu televizor, internet, radio, electricitate, dar cu aceleasi moravuri.
Creatorul de lume care s-a nascut la 30 ianuarie 1852, nu va fi nici el, devreme egalat! Desigur, ar trebui sa tinem cont de cativa sfinti si sarbatori mari din cursul acestei luni ca si de alte personalitati ale culturii romane care intra in buchetul national de valori!
Dar,
Traim sfasitul unei epoci de dezvoltare umana, pentru ca chiar cu noi si sub ochii si mintea noastra se formeaza o noua cultura existentiala, bazata pe alte valori, pe alte aspiratii, pe alte unelte ale muncii, chiar pe alte obiecte ale muncii. Cultura traditionala nu mai este in atentia lumii. In contextual globalizarii limba si poporul roman sunt in mare pericol de disparitie.
Vazand ce se intampla in viata sociala si mai ales in politica noastra actuala, scriu:
Nu e inca primavara noastra, a democratiei noastre!


[ add comment ] ( 34 views )

<<First <Back | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | Next> Last>>