SĂRBĂTOARE CULTURALĂ… OMAGIALĂ 
Ne-am mobilizat haiducește să organizăm încă o importantă manifestare culturală în urbea Vasluiului, o spunem de la început, mai peste margine de rând.
A VIII-a ediție „Omagiu cărții și culturii vasluiene” este în primul rând rodul unor ambiții prin care să demonstrăm că și aici sunt oameni de acțiune și cultură; e dorința noastră să combatem indiferentismul de pe oriunde, să ștergem cât putem din pata stigmatizatoare care s-a așezat ca o cenușă vezuviană peste tot ce mișcă pe aceste plaiuri, că aici e centrul național al relelor de pe lume; al treilea element: mai putem FACE ca oameni de cultură câte ceva pentru ai noștri. Infuzia de cultură prim miile de interviuri, sutele de manifestări cultural-patriotice, zecile (multe) de lansări de cărți, în județ și în afara lui… în decursul celor peste 52 de ani, sunt dovezi de muncă specifică în folosul comunității.
Artileria noastră cea grea rămâne acțiunea concentrată a TVV + Ziarul Meridianul de Iași-Vaslui-Bacău + Revista internaționalizată MERIDIANUL CULTURAL ROMÂNESC. Acestea… recunoscute național și în universalitate pentru că ajung în 32 de țări de pe 4 continente!!!
Eforturile de ani și ani se văd ușor dacă cineva cercetează pe rețele de informare cum arată cultura locală astăzi: puțină lume își mai pune problema producției intelectuale, și mai puțină investește în cultură. E situația cunoscută în care primarul Vasile Pavăl a deturnat 4 – patru – miliarde de lei vechi, în buget prevăzute pentru cultura locală și distribuite de el unde a vrut. Aculturalul acesta despre care noi am mai scris și vorbit, figurează astăzi și într-o carte care să rămână în veci, GROPARII CULTURII VASLUIENE? ca dovadă de sabotare a acestui sector spiritual vasluian. Nenorocitul acesta nu sprijină în nici un fel cultura vasluiană!!! Un primar care trăiește de 40 de ani pe banii vasluienilor!!!
Autoritățile locale nu ne-au sprijinit în nici un fel. Tocmai aceasta ne-a ambiționat „să facem” Simpozionul INTERNAȚIONAL cu eforturi grele dar astăzi trecut la importante acțiuni în sprijinul culturii, limbii, spiritualității românești, nu numai vasluiene.
Penele jumulite de pe „vasluiul cultural” lasă la vedere doar eforturile câtorva de a mobiliza și determina concetățenii să participe la actul creativ-cultural, în timp ce tripleta Buzatu-Mocanu-Pavăl ocultează strașnic tot ce mai pot aceștia realiza: nu numai ei nu fac ce trebuie, dar îi amenință și pe alții dacă ne sprijină(!) Vom reveni pe temă, pentru că nu trebuie să se uite.
Sărbătoarea culturală de la Vaslui, de joi, 28.04.2022 e o pledoarie că spiritul nostru nu trebuie să dispară: limba și poporul român au nevoie de noi.
Simpozionul INTERNAȚIONAL „Omagiu cărții și culturii vasluiene” ediția a VIII-a, cu aproape 70 de oameni în sală, cu spectacol, de calitate ridicată, cu participare valorică, a fost o altă mare reușită a noastră.


[ add comment ]

<<First <Back | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Next> Last>>