RAPORT DE CONSILIER La Sedinta festiva a Consiliului Judetean Vaslui 
O voce sagalnica de secretara ne-a invitat pentru vineri 23 iunie 2017 „sa ne distram” cu ocazia reunirii fostilor si actualilor consilieri judeteni, intr-o sedinta festiva, incepand cu ora 14.00.
Ar fi de adunat aproape 150 de persoane care includ si functionarii publici convocati.
Printre aceste persoane Dumitru V. Marin n-a fost niciodata „gluga de coceni” adica fara opinii si fara actiuni concrete, palpabile. Ba, am avut influenta prin scoala de presa (cca 500 persoane) prin cuvantul constructiv, chiar daca singular, uneori! Numai si numai prin munca si priceperea personala, in batalie tot cu cei mai destepti oameni ai judetului si printre cei mai valorosi jurnalisti ai tarii. 5 mandate de consilier judetean, 2 de consilier local, cu 234 de consilieri locali ai Federatiei Ecologiste din Romania ,,la un moment dat, locul 1, 11% din efectivul national, ca a IV-a formatiune politica din judetul Vaslui, drept care am facut parte din Delegatia Permanenta si diverse comisii!
Ca sa obtin asemenea forta am avut: 1) tovarasi de valoare si loiali: ing. Neculai Panzaru, Dan Albescu, Costache Marcuta; b) ziaristi priceputi atat la TVV cat si la radio Unison si ziar (din care unii ca un oarecare Sorin sau Tanasuc m-au vandut sistematic!); tot ce inseamna ziarist in judet fiind descoperiri ale mele. Si valori nationale ca Lucian Parvoiu, Catalin Striblea, Aurina Petrea tot de aici au plecat.
Dreptatea e a fiecaruia dar ADEVARUL e unul singur, cautat adesea prin justitia mereu cu hibe, influentabila si corupta, DREPTATEA n-a existat vreodata si nici nu va exista! Nici EGALITATEA: cum sa fie egal vacarul cu primarul? Sau copilul nascut in saracie cu cel din palate?
Argumentez astfel ca si in Consiliul Judetean s-au strans tot felul de „consilieri” pusi de seful de partid sa-l sustina si sa castige un ban. Deci sa nu miste in front. Era unul Juverdeanu, liberal, „in opozitie”, care n-a facut alt joc decat al PSD care a avut mereu in frunte oameni (nu personalitati) remarcabili: prof. Constantin Alexandru care a pus cate bete in roate a putut TVV cu judecati si decizii, dar care a trecut de la comunism la ceva democratie, ing. Ion Manole, prins de administratie, Ion a fost abil si activ, dar a cazut ca Grindeanu in fata lui Dragnea, adica in fata prof. Dumitru Buzatu intre ei existand fie Vasile Mihalache, fie Corneliu Bichinet. Despre acesta din urma ar merita multa analiza dar acum e vorba despre ce a realizat Dumitru V. Marin in mandatele sale si anume:
1) Cel mai important: prin opozitia sa, singura, permanenta, a oprit derapajele grave ale presedintilor si PSD care s-au simtit supravegheati si chiar daca au smenuit terenuri, case, fonduri, iata-i deocamdata fara DNA pe cap.
2) Prezenta omului, jurnalistul, cu cel mai mare grup de presa (unic in Moldova si astazi), scriitorul (cu 27 de carti), militantul pentru adevar, dreptate, egalitate, cinste, onoare, loialitate, bataios de-a lungul acestui sfert de secol (recunoscut si respectat, criticat de ciracii sefilor vasluieni) ca om al acestui moment istoric cu dusmaniile si adversitatile de rigoare.
3) Batalie pentru democratie si pentru limba romana, in cei peste 25 de ani desi cu finalitate INCERTA, pentru ca nici democratia reala nu exista. O dovedesc mijloacele de presa, TVV, Unison Radio (Vaslui, Barlad), Ziarul Meridianul de Iasi – Vaslui – Bacau, Revista internationala Meridianul Cultural Romanesc. Se cunosc cele 2 recorduri mondiale reusite, 4 nationale, cele 19 intaietati din judet, actiunile de mare amploare din judetele Moldovei.
Cat conteaza acest raport intr-o batalie a tuturor timpurilor pentru egalitate (care nu exista), libertate (relativa) bunastare care nu va fi concretizata curand? Ca, iata am fost printre reprezentantii unui timp si al unui mediu intr-un esantion de viata romaneasca… judetul Vaslui!
Dumneavoastra, tuturor sanatate si noroc!


[ add comment ] ( 51 views )

<<First <Back | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | Next> Last>>