Raul care... mai vine! 
Sa ne intelegem: nu raul care este, ci suplimentul de peste putin timp urmare a unor masuri destabilizatoare cu aspect de masuri benefice.
Ce-a vrut Guvernul prin dublarea salariilor si maririle de poveste?
A vrut sa faca pas hotarator pentru adoptarea Euro ca moneda unica: sa articuleze preturile romanesti cu cele din UE. Masura curajoasa, unica si distrugatoare pentru privati si mai ales pentru agricultura. Abia exista un fel de echilibru social cu inegalitatile lui: spre exemplu un litru de motorina = aproximativ 14 kg de grau!!! Acum acelasi litru de motorina va ajunge la 18-20 kg de grau si numai in conditiile unor corective la pretul cerealelor (caci altfel se poate ajunge la cantitati mult mai mari).
Daca nu stiati a disparut carnea romaneasca de porc! E interzisa vanzarea acestor animale in iarmaroace, crescatoriile-s pe butuci, abatoarele-s inchise. Am trecut zilele trecute pe la un binecunoscut fermier de pe Valea Prutului, Constantin Tiron. Omul acesta nu traieste in lux, desi da de mancare la un numar de oameni iar familia lui roboteste toata ziua la ferma Sarata. A avut multe oi, multi porci si destule animale sa fie fermier adevarat.
Acum lichideaza ferma de crestere a suinelor (porci si scroafe) pentru ca n-are cui vinde si n-are cum comercializa carnea de porc. E ultimul din tot judetul Vaslui care mai are cateva exemplare. Deci crescatoriile de porci... dispar definitiv.
Nici la vite nu e mai roz. Septelul nu mai este nici pe jumatate, iar perspectiva este zero, virgula! Laptele de la populatie nu mai e datorita restrictiilor de la UE. Fabricile de lapte „mai sufla” pe baza unor complexe, dar nu mai au zile multe. Dispar ocupatiile traditionale romanesti! UE am vrut, asta avem: vin din import, carcase poloneze,ceapa din Maroc, rosii turcesti imbracaminte pur sintetica.
Deci guvernul mareste pensiile si salariile;
Dar omoara privatii si agricultura; iar inflatia care urmeaza va afecta viata pensionarilor care vor trebui sa plateasca mai mult decat acum pentru minimum de alimente si de medicamente.
Viziune catastrofala?
As vrea sa fie doar o viziune si nu o realitate care arata ca orice marire de salarii (dintotdeauna) a dus la pusee inflationiste; cresterea salariilor in mediul privat devine problema mare, mare nenorocire si prapastie pentru cei ce inca mai rezista. Daca preturile la cereale si la celelalte produse agricole nu cresc (tot la interventia statului) atunci agricultura e in deplin faliment.
Cel mai mare rau este insa cu forta de munca; asa in prezent e criza. Prin disparitia unor ramuri agricole (zootehnia in special) dispar si posibilitatile pentru defavorizatii sortii, prapaditii care trebuie sa manance.
Emigratia devine obligatorie pentru cei care n-ar vrea sa fure sau sa iasa la drumul mare. Batranii se tot duc, tinerii s-au tot dus in vest, copiii uita de limba romana. Patriotismul... dispare. Inca nu s-au scris ode si nici odiseea UE dar in ceea ce ne priveste putem ofta adanc pentru „ce a fost”!
Nasterea unei noi culturi existentiale e implinita.
Se demonstreaza ca actul „de bine” al regimului Dragnea, omul cel mai puternic in Romania de azi, are efecte dramatice in planul realitatilor romanesti.
La Raul care este mai vine alt Rau si apoi, un si mai mare Rau.


[ add comment ] ( 24 views )

<<First <Back | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | Next> Last>>