MEREU... DE LA CAPAT ! 
Orice fiinta vie din lumea aceasta trebuie sa manance. Pentru ca orice fiinta vie este asemeni unui motor care are nevoie de combustibil pentru a produce. Vita produce carne, omul, pe langa munca, mai are ganduri, preocupari, vise care nu sunt elemente materiale dar sunt produse ale dezvoltarii superioare a creierului. Din cand īn cand apar geniile ca forma superioara de evolutie umana.
Ca sa „produca”, masinaria asta umana are nevoie sa se hraneasca si pentru asta trebuie sa munceasca. Poti manca intr-o zi un bou dar iti trebuie ziua urmatoare macar un ou. Botul de mamaliga se obtine greu (cu eforturi fizice!), iar sa-l poti insoti cu o friptura, e nevoie de mai multa munca. Astfel se declanseaza batalia pentru mai mult si mai bun. „A lumii-ntregul sambur/ Dorinta-i si marirea” (Eminescu); deci dragostea si pofta de a fi cineva intre semeni.
Unii dintre noi pot, stiu si vor, asa ca reusesc. si in raport cu cat sunt de destepti in fiecare zi a saptamanii pentru ca, chiar nu putem fi „destepti” in toate zilele saptamanii. Prin urmare si dupa o sarbatoare, si dupa „croaziere”, tot la munca ne intoarcem. Tot la insamantari, pe ici pe colo mai sunt campuri nearate dar din ce in ce mai putine acum, de cand strainii ne tot cumpara tara: tot la erbicidari - din ce in ce mai multe, mai aspre, mai daunatoare; la primele recolte, cele pomicole (ciresele sunt deja mari) sau capsune (cati au?!?) ori legume in primavara bine instalata. Cam in fiecare anotimp oamenii o iau de la capat, pentru ca mereu sunt alte probleme. Oamenii trebuie sa manance, sa se lupte, sa viseze, sa iubeasca. Talentul e pentru alesi, metafora pentru creatori, iubirea pentru indragostiti, doar ura e pentru toata lumea!
Filosofie la un ziar? Drept cam ciudat vine; dar aceasta e cea mai simpla cugetare despre viata si necesitatile ei. Pana la urma, altfel nu se poate!
Gata cu filosofia!
Trebuie sa ne gandim la ziar. Incredibil ca acest ziar ajunge la prieteni din America, Australia, Europa, Romania si in Israel! Nu ne hazardam sa spunem cat e de citit, dar raspandit e. Si apreciat.
Am organizat un Simpozion national, am aniversat cei 75 de ani (inclusiv 2 carti, de fapt 3), o luam de la capat: urmeaza campania electorala. De maine incepe balacareala sub motiv ca-si fac loc spre primarii oameni de diverse capacitati si pregatire. In judetele Iasi si Vaslui sunt intre 2 si 14 pretendenti!
Ma distreaza incercarile independentilor. O catime dintre ei pot reusi.
La alegerile trecute am prognozat ca 80% dintre primari isi vor mentine fotoliile. La acestea, intr-un singur tur cel putin 90% isi vor continua activitatea de primari! Cam 40% dintre ei isi merita functia. Din pacate unii sunt cu totul redusi incat ma mir cum se poate sa fi ajuns acolo.
Foarte multi sunt siguri pe reusita pentru ca si-au distrus adversarii, altii pentru ca opozitia este aproape inexistenta.
Populatia judetelor noastre (cele 4 din Moldova) NU MAI ARE AMBITII ELECTORALE. Fiind „locale” si antrenandu-se persoane ambitioase, s-ar putea sa avem un procent de participare de aproximativ 45%. Lehamitea de politica e mai mult decat clara! Televiziunile centrale au de lucru totusi, radiourile locale ceva mai putin, ziarele ar trebui sa fie pline. Momentul romanesc insa este doar o manifestare a saraciei. Daca dispar pixurile, galetile, mititeii, dispar si voturile!
Si cata gargara si minciuna „se macina” acum?!
Mai conteaza cultura?
Mai conteaza performanta? Cine are timp... de lectura?
Poate o pagina de ziar cu portretul cat masa a cuiva sa imprime vreun nume intr-o minte saraca.
Constientizarea voturilor e marea problema a societatii romanesti!
Dintre partide?
Destabilizarea P.S.D. cu luptele interne ar fi in avantajul P.N.L., rupt si el din aceleasi motive. Se duce U.N.P.R., vine ALDE si P.S.R.O, dar scoruri de peste 5% vor obtine 3 - 4 - 5 formatiuni politice.
Democratia?
Mare iluzie in disputa vietii cu „ochiul dracului”. Daca pana si biserica are atitudine politica desi declara contrariul!
Din lume, singurul lucru bun e prezenta americanilor in Republica Moldova.
Cat despre risipirea romanilor pretutindeni si atacul in forma continua asupra limbii romane, vom tot reveni!


[ add comment ] ( 12 views )

<<First <Back | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | Next> Last>>