Sperantele din ianuarie... 
Au trecut 2/3 din prima luna a anului 2016 si optimistii si-au incarcat depozitele cu nadejdi cu care sa treaca peste an. In mod normal, la bilantul din decembrie ar trebui sa aiba ceva plusuri.
Cei din Grupul de presa au dus-o greu cu banii dar au realizari memorabile: au implinit un sfert de secol de existenta pentru ca TV.V. s-a infiintat pe 5 decembrie 1990, continua de 22 de ani activitatea la Radio UNISON, pe 26 septembrie ziarul Meridianul a pasit spre 20 de ani, mai mult, Meridianul Cultural Romanesc implineste un an de aparitie. Noi trebuie „sa spunem” des aceste date pentru ca, chiar din conducerea judetului Vaslui sunt dintre cei cu urechile infundate, si... la altii pentru ca nici nu ne supunem, nici nu le cerem nimic la nimeni, absolut la nimeni, decat prin munca si alergatura noastra ne afirmam ca cel mai de seama grup de presa din Moldova.
Va reamintim ca am organizat actiuni in judetele Iasi - Bacau - Vaslui, ca am fost prezenti in momente culturale importante, ca sub egida Uniunii Ziaristilor Profesionisti au iesit 3 brosuri de prezentare a actiunilor prof. dr. Dumitru V. Marin. Mai mult, s-a editat volumul „25 - TV.V. - Istorie si cultura” consacrat acestui eveniment unic in Tara Romaneasca: un sfert de secol de la infiintarea Televiziunii Vaslui.
Va mai amintim de manifestarile interjudetene importante:
- Omagiu Cartii Vasluiene, 26 octombrie 2015;
- Lansari de carte si aniversari si in alte judete;
- Omagierea poetului national in Vaslui, pe 15 ianuarie 2016 la Colegiul Economic „Anghel Rugina”, Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” si Liceul Tehnologic „Ion Mincu”.
A fost un an greu. Urmatorul va fi si mai greu. A inceput cu temperaturi foarte scazute (dupa ce de Boboteaza nu era zapada), cu marire de impozite, cu dusmaniile vechi mai accentuate.
In anul acesta noi speram la mult mai bine, totusi, credem ca vom aniversa cateva date importante si ca anul agricol va fi mai bun: daca mancare nu e, nimic nu mai e.
Speram ca judetul Vaslui sa nu mai fie locul relelor pe plan national, pentru ca violuri, scandaluri, furturi sunt peste tot, dar aici parca sunt cele mai numeroase. Deci speram sa avem destule actiuni frumoase, educative, ca sa aratam si fata pozitiva a acestor meleaguri.
Stiti insa care-i trista realitate? Va raspund: oameni care au obligatia si fondurile de la stat, impiedica initiativele private sau nu le acorda nici un sprijin celor care pot si fac.
Iata de ce, poate, in 2016, unii dintre acestia ori vor pieri (vin alegerile), ori isi vor schimba „orientarea”.
In rest, vrem destula sanatate sa putem face mai mult !
*
Pe 29 ianuarie 2016 lansam M.C.R. nr. 4 si „25 - TV.V. - Istorie si cultura” la Liceul „Negruzzi” din Iasi.


[ add comment ] ( 10 views )

<<First <Back | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | Next> Last>>