ZIUA ZBORULUI sau intalnirea absolventilor ! 


In piata civica din Vaslui, adica la statuia lui Stefan cel Mare, miercuri, 9 iunie, s-au reunit absolventii liceelor vasluiene intr-o ultima adunare ca elevi si intalnire cu oficialitati locale. Vreo 1000 de tineri inca obisnuiti cu scoala (de care vor sa … si scapa !), inca disciplinati cu aere de teribilism (unii), asteptand sa … intre in viata.
Mai ales, imbracati cat de frumos a putut fiecare, ca la mare sarbatoare.
Si, si mai important, cu emotii unice !
Intr-o voliera cresc porumbei albi, rotati. O pereche a crescut un superb exemplar care zilele acestea a inceput timid sa zboare pe distante mici, dupa ce saptamani intregi a invatat sa-si controleze aripile si coada. La prima saritura era sa-l inhate pisica. Absolventii astia au invatat 12 ani (deci au 18 - 19 ani) sa se stapaneasca, sa invete, sa viseze, sa planga, sa rada si mai ales ce si pe cine sa iubeasca. Poate !
Sper ca au descoperit cum sa fie frumosi, sensibili, importanti si ca au o anumita vocatie ! Ca betiv ajunge oricine !
Sper sa fi inteles ca nimeni, dar, nimeni, nu-i asteapta cu flori si fanfare si au un mare noroc de iubirea adevarata a cuiva. Marea majoritate e carne de tun pentru tot felul de "intreprinzatori" incepand cu industria sexului (ce fete frumoase am vazut !) si terminand cu beneficiul cersetoriei.
"Multe flori sunt …" in piata publica, dar cate-n lume rod or sa poarte ? (Nu-i vorba de rodul pantecului, ca la asta mai tot prostul se pricepe !)
Inteligentia vasluiana s-a imprastiat in lume. Dintre ACESTI destepti, cati vor ramane localnici si cati vor intelege ca nu-i va imboldi nimeni sa fie inteligenti si creativi ci doar la munca fizica, ori de rutina, ori … sex !
Copiii acestia sunt, de azi, aruncati in viata ca grauntele pentru rod. Mai destepti, mai prosti, mai frumosi - urati, mai educati sau nu, vor descoperi dusmania vietii (repede !) vor invata sa nu cracneasca si nu vor vrea sa fie liberi, ci doar sa, aiba loc de munca !
Poate vreunul cu steaua lui - norocoasa - am vrea si cu luceafarul lui … sa-si gaseasca rostul pe care-l viseaza si sa nu se trezeasca ratat peste un timp ori inselat de viata cu ale ei. Cati vor gandi la suflet cand e batalia cu foamea ? Cam 10% din vasluieni au cunostinta de momentul (o mie de prezenti, cate 2 parinti, ceva frati) care trece observat doar de ei. De fapt toata viata lor va depinde numai de ei.
Dincolo de ceva filosofie a vietii, entuziasmul, cu tipete si fluieraturi din piata publica, a insemnat o despartire a fiecaruia (oricate juraminte ar face) de tot ce-a fost, de inocenta, de prieteni dezinteresati, de … multe. S-a produs (evenimentul) cu cantece (inclusiv cor) cu vorbe, dar vorbe ale profesorilor, cu urarea primarului, cu uniforme si sepci speciale cu … suflet !
Ca porumbelul din voliera si ei se vor trezi in cusca vietii (mereu altfel decat in filme) si daca uita ca homo homini lupus - sunt pierduti (ca sfasiati de pisica !) incepand cu "bacul" pana la care au mai ramas doar cateva zile.
E frumoasa o ZI A ABSOLVENTULUI si noi le dorim realizari frumoase, viata alba, dragoste cat incape, reusite care sa-i inalte si pe ei si pe noi.
Drum bun in viata, copii !


[ add comment ] ( 22 views )

<<First <Back | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | Next> Last>>