M.C.R. ... la aplauze ! 
E fapt implinit: revista internationalizat Meridianul Cultural Romanesc este lansata pe piata intelectuala intr-un cadru adevarat, Casa Corpului Didactic Iasi, cu public ales (peste 100 de persoane in sala), cu un mare entuziasm al publicului si al celor de la roate si un comperaj excelent pentru un spectacol al mintilor, cum s-ar zice, o mare petrecere cu vorbe.
Cateva date:
Din cele aproximativ 30 de persoane cu opera in spate, aproape 20 au sustinut prin cuvant, fragment de creatie sau epigrame, o desfasurare de forte intelectuale coordonate de prof. drd. Luminita Cozmei, prof. dr. Dumitru V. Marin, c-dor Mihai Batog - Bujenita si Silviu Iordache, tanarul director al CCD Iasi. N-a lipsit redactorul sef Val Andreescu, primarul comunei Prisacani, judetul Iasi, Constantin Chirila si o majoritate din Academia „Pastorel”; cu rabdarea necesara si cu interesul de a invata, elevi din clasele superioare ale Liceului „Costache Negruzzi” si Liceului de Informatica.
Cele peste 70 de reviste distribuite au atras privirile si mintile tuturor incepand de la copertele inspirate si prin calitatea si diversitatea materialelor incluse... si foarte numeroase: 92 de autori.
Rubricile/ sectoarele sunt usor de descoperit, inclusiv pe ultima coperta a revistei de 152 de pagini! Pana la urma, O OPERA adevarata a zecilor de semnatari.
Cate ceva despre aplauze:
Mai intai aplaudam noi pe doamna profesor documentarist drd. Luminita Cozmei, de la Liceul „Costache Negruzzi”, pentru multe, foarte multe merite de organizator, autor si promotor al revistei. Chiar daca nu le auziti, ele exista.
Rareori astfel de sarbatori ale mintii, creativitatii, au fost insotite de atatea aplauze. Vorbim de toate categoriile de aplauze: cele de apreciere si participare afectiva pentru elevii rostitori de cuvinte de salut doveditoare de talent, pentru cuvintele multora, daca nu cumva toti, care s-au constituit in partile comunicante pentru valoarea unei reviste care si-a luat zborul in lume.
Va instiintam ca am primit confirmari de la Geneva, Montreal, Roma, Madrid s.a.
Revenind la aplauzele care n-au fost de loc de complezenta in nici un moment din cele 76’ cat a durat lansarea Meridianului Cultural Romanesc.
Aprecieri, multe, toate pozitive, destule entuziaste; „este un moment istoric, fapta remarcabila” (Mihai Batog - Bujenita), „M.C.R. mi se pare foarte ambitioasa” (Daniel Corbu), „un document in calea anilor ce vin” (Constantin Chirila), „sper ca va ajunge in toata lumea si va dainui de-a pururi” (Dan Teodorescu), „cine o deschide, se simte ca acasa” (dr. Valeriu Lupu), „paleta larga de adresabilitate” (Val Andreescu) s.a. Toti au adresat cuvinte de apreciere pentru conducatorul revistei.
In concluzie:
Din centrul cultural iesean „pleaca” in toata lumea o revista dinspre jurnalismul cultural. Fara credinta ca fiinta ei va fi durabila, nici n-am fi declansat acest nou front in batalia tuturor pentru maica noastra Limba Romana.
*
Ziarul Meridianul de Iasi - Vaslui - Bacau - Galati va sustine total aparitia noii reviste, multe dintre materialele receptionate vor intra mai intai in acest mijloc de comunicare. Pana cand M.C.R. va dobandi notorietatea (si independenta financiara) ne bazam pe cei peste 18 ani de la aparitia ziarului, pe valoarea colaboratorilor si pe dorinta noastra de a realiza o TRIBUNA A VALORILOR ROMANESTI, indiferent in care parte a lumii se afla acestea.
Credem in steaua unei reviste bazata pe sudoarea noastra, creativitatea si vointa noastra. Subsemnatul sunt doar un garant ca asa va fi.


[ add comment ] ( 20 views )

<<First <Back | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | Next> Last>>