MIC INVENTAR...! 
- MERIDIANUL de Iasi - Vaslui, a inregistrat reusite de prestigiu in ultima perioada. Zilele Meridianului au reunit zeci de personalitati, sute de spectatori, ceva mii de cititori si reactii dintre cele pozitive indiferent ca manifestarile au fost la Harlau, Prisacani, Barnova, Podu-Turcului, sau in alte localitati moldovene.
Presa a comentat pozitiv, invitatii au fost onorati si au onorat corespunzator publicul prezent. Nu cred ca e la indemana oricui sa poata face asa ceva.
- Sarbatoarea mintii de pe Valea Zeletinului, de pe 29 mai 2014, ramane UNICA. Ne mandrim cu prezenta celor 11 oameni de stiinta, alte valori locale si nationale, intr-o dezlantuire sentimental - provocatoare. In orice caz, infatisarea unor modele pentru elevi dar si pentru cei prezenti: oameni adevarati si opera lor, expozitia de pictura a Letitiei Oprisan, lansarea cartii ,,Prima clasa/ Personalitati de pe Valea Zeletinului” (330 pag.), un adevarat Simpozion national cu prezente din Bacau, Bucuresti, Iasi, Onesti, Vaslui, Podu-Turcului s.a.
- Ce-am castigat: Pai, ce-am reusit nu se poate evalua in bani. Asa ca nu poate face mai nimeni! Publicul a iesit in mare castig, Liceul ,,Al. Vlahuta” intr-un plus de autoritate, ca si Primaria Podu-Turcului. Gelu Ciorava, primarul poate fi multumit, ca si noi alergatorii de serviciu. Vom reveni in numarul urmator.
- Ce urmeaza? Alte ,,promovari” in alte localitati ca la Lungani - Iasi, pe 18 iunie 2014, Miroslava si altele, inclusiv lansari de carte. Va vom informa la timp!

*

Daca-i ,,inventar…”, sa fie legat de primavara - vara aceasta, foarte instabila, cu ploi ceva peste normal, deci cu pierderi in pomicultura si alte sectoare agricole. Omul poate sa nu fie multumit de atatea ploi, dar campul e frumos si anul se anunta rodnic!
- Spectaculos… Atacul capuselor nu e inventie gazetareasca si incepe sa aiba periculozitatea neasteptata. Un angajat al nostru s-a trezit cu vreo 3 insecte care-i gaureau pielea! Eu stiam ca doar la oi si la alte animale cresteau, dar asa, in plin camp chiar e o mare problema, mai ales ca nu-i usor de combatut invazia acestor naucitoare insecte!
- Europarlamentarele… s-au dus! Cu tot cu victoria PSD-ului lui Dumitru Buzatu care, cum am scris, a cam luat tot! Nici nu se putea altfel pentru ca a fost singurul partid organizat si… prezent! Liberalii, prezenta zero, PDL tot asa, PMP binisor, Verzii abia scot capul. Desi in judetul Vaslui au avut liste de delegati complete, s-au incadrat in procentajul general de aproape 1%. Lumea stie un singur reprezentant al ecologismului vasluian indiferent cum se intituleaza formatiunea: PER, PVR, Alianta… voi reveni in numerele urmatoare.
- Cheltuielile pentru aceste ,,alegeri”, substantiale, rezultate modeste, pagube in electorat si in finantele tarii. Asa au dictat interesele celor de la Bruxelles, dar pentru poporul roman au fost paguboase. Mai vin si prezidentialele cu alte pagube materiale si morale! Porcaiala politica va fi la ordinea zilei mai tot restul anului. Omul serios si angajat in munca lui n-are timp de bazdaganiile de la televizoare…!
- O alta semnalare: la Universitatea Iasi, Facultatea de Istorie - Filosofie s-a organizat Simpozionul ,,Stefan Zeletin”. Prezenta noastra ar fi dintre cele mai notabile…
- Pregatim concluziile pentru momentul Podu-Turcului… in numarul urmator.

[ add comment ] ( 29 views )

<<First <Back | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | Next> Last>>