NENOROCITII ... 
Vedem adesea cate un batran garbovit, slab si neputincios, intalnim tineri ramasi schilozi din cauza unor acte de bravura, inclusiv din accidente de masina.
Am vazut in bazinul de inot o fetita de 7 ani, nascuta fara ambele brate, dar cu o pofta de viata si o energie iesita din comun (care o vor ajuta sa izbuteasca in viata). Tot aici am vazut tineri deveniti "legume" prin afectarea maduvei spinarii si varstnici cu mari handicapuri dobandite. Pana la urma, destui carora sa le plangi de mila si sa te gandesti la categoria de oameni (chiar) aflati in napasta ...
Sunt NENOROCITI aceia pe care i-a batut Domnul si multi, multi aceia din cauza domnilor ...
Unul care nu poate, singur sau cu vreun insotitor, care e un chin pentru el insusi dar si pentru cei de langa el. E situatia si atator batrani ... cu totul in afara lumii si asteptand sa moara.
Tot nenorocit este si ala care ajunge intr-o functie si nenorocitul tot nenoroceste pe altii prin felul in care gestioneaza, averea sau banii statului din care se infrupta cat poate mai mult. Nu putem zice "iarta-l, Doamne, ca nu stie", pentru ca el, ar trebui sa nu se bage unde nu-l duce capul.
Sunt jigodii care stiu foarte bine ca ce fac nu e in limite umane: unul scrie la gazeta ce l-a invatat o jigodie mai mare in presa, altul fura gaina babutei de alaturi, careva isi scapa mainile in buzunarele vecinului. Sa adaugam hotii contemporani care nici n-ajung bine intr-o casa, si-s cu ochiul dupa furat, ca de cleptomani si de curve societatea n-a dus niciodata lipsa.
Vorbeam de nenorocitii (mintali) care produc pagube morale sau de alta natura prin modul permicios sau deplorabil in care-si "fac" sarcinile. Observ ca ideologia (politica) a celor de la conducere ofera un asemenea exemplu: la TVR au inceput seriile de stiri favorabile regimului. Spun aplaudacii ca in ultimii 10 ani s-au dublat salariile oamenilor, prin urmare, n-ar avea de ce sa se planga. Idiotul ala de serviciu la TVR ar trebui sa vada ca acolo unde se face papica e cel mai greu, ca trebuie 13 kg de grau pentru un litru de motorina cu care nu obtii nimic daca nu ai toata cantitatea, ca painea, daca n-ar fi subventionata ar fi de 10 ori mai scumpa, ca au crescut preturile per ansamblu de peste 15 ori, dar din "flotatia preturilor" agricultura e cea mai parjolita ocupatie de care se poate tine un om.
Nenorocitul ala care vrea sa-i intoxice pe oameni ar putea sa vada, poate, de ce barbati in toata firea se des-tareaza, de ce copiii ne cresc din ce in ce mai prosti, de ce standardul de viata visat e mult prea departe. Pana la urma, asta e "copilul" unor nenorociti si mai mari, dar acum cu averi si pozitii intangibile. Culmea, trebuie sa-l gasim capul rautatilor chiar pe presedintele tarii. Si, pentru ca tot asta era situatia indiferent cine era acolo ... nici nu-l nominalizez dar pot spune ca asta e soarta unei tari ocupate.
Prin satele apropiate de Oradea, am vazut la case alaturate steagul unguresc si pe cel romanesc. In Hidisul de Jos, preotul Romulus Bereteu a pus banda tricolora incepand de la poarta si pana la icoanele din biserica monument de lemn, o bijuterie de peste 2 secole. Alt fel de nenorociti (de catre altii) cred, dar care pastreaza si astfel speranta.
Pana la urma, vedem aici nenorocirea individuala si nenorocirea colectiva, chiar a unei natiuni.
Cu toate astea pe noi ne doare mai mult de nenorocitul din Ivanesti, ca e mai aproape.
Statul e ca o caruta cu roata impiedicata pe pieptul omului si, cand e aceasta deasupra, cand omul dedesubt.
Ne doare ca, uneori, nu putem face nimic pentru semenii nostri, pentru noi, chiar. Nenorocitii sunt la putere.


[ add comment ] ( 27 views )

<<First <Back | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | Next> Last>>