JALEA CARE MAI VINE 
Pentru cine vrea să se bucure, îi pot spune despre starea de spirit a vasluienilor pe care i-am văzut în aceste din urmă zile când am fost în deplasări gazetărești: oamenii se comportă ca și cum n-ar exista vreun pericol și m-am întrebat cum ar privi ei, acum, o… invazie străină.
Există un soi de nepăsare „comună”, un fel de nesimțire, care-i ajută să nu prea bage de seamă, chiar dacă la picioare câinele îi rupe pantalonii. Țipă, își trage piciorul, dar nu-l lovește pe agresor… Mă gândesc, văzându-i, că oricum fiecare trebuie să muncească pentru a putea trăi.
Pentru toată lumea, însă: E JALE MARE în toată lumea, se vede din ce transmit ăștia de pe la televiziuni, ne paște și pe noi JALEA CEA MARE.
Să rămânem înțeleși: cred că ce fac guvernanții actuali, fac tot ce pot ei mai bine. Sistemul sanitar are și va avea întotdeauna fisuri, în sistemul politic vor fi întotdeauna „mai deștepții” din opoziție, în economie vor fi și alte căi de producție, în învățământ alte metode de predare și tot așa. Până la urmă important e să nu fie afectată baza existențială, în care mâncarea e esențială, că dacă mămăliga nu e, nimic, nu e.
Nenorocirea asta peste lume, peste toată lumea, se numește pandemie, și mi se pare o imensă prostie ca cineva să creadă în direcționarea ei ca pe un fascicul dăunător, la dispoziția cuiva.
Sub furtuna asta a cerului trebuie să căutăm scăpare și fără muncă nu se poate, chiar și fără alegeri, după cum se vede la americanii cei mai grav loviți de covid. Cum?
Să fie în toate statele, că-s toate, numai proști care să încarantineze teritorii și să le ia oamenilor libertățile fundamentale? Ce-i mai important, să ai toată libertatea de a muri (ca tot prostul, că Dan Bitman ca un tâmpit vorbește) sau să ai obligația de a trăi?
Ne așteaptă jale mare tocmai pentru că trebuie să trăim, cât mai mulți dintre cei de azi, că acolo, sus-sus nu prea avem ce face. Trebuie să suportăm niște măsuri care nici așa nu ne prea scapă, dar măcar ne mai acordă unele șanse. Mă surprinde unul ca Victor Ponta și ai lui care SABOTEAZĂ permanent măsurile disperate guvernamentale, îndemnând chiar la revoltă. Eu l-aș băga mintenaș la răcoare…
La câte pagube produce pandemia mă mir că guvernul mai acordă ba un ajutor, ba altul. Sănătatea să fie pe primul loc și e corect. Am trăit după Război… cu tifosul exantematic și alte molime. Trebuie să găsim și noi, cu toții, și alte modalități de apărare împotriva Coronavirusului.
Ajunși în cimitir, nimic nu mai folosește nimănui, deci pentru viață.
În foarte multe locuri s-a introdus purtarea obligatorie a măștii. Ce e până pe acolo, încât să n-o purtăm, oameni buni?


[ add comment ] ( 2 views )

<<First <Back | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | Next> Last>>