IMPOZITELE, IN ACTUALITATE 
Am fost oprit, foarte amical, de un batranel simpatic si guraliv care sa-si reverse asupra mea un plus de simpatie; am fost foarte nedumerit ca-l vad dupa multi ani si mai ales viu (pentru ca-i fusese anuntat decesul): „ce mai faceti, dom profesor, de ce nu mai emiteti la televiziunea d-voastra, cum va mai descurcati cu sanatatea…” si tot dadea sa ma pupe cu bucuria unei prietenoase revederi neasteptate: am fost de mi-am platit impozitele, ca sa am reducere…”
Sincer, eram putin ingrozit, pentru ca-l vedeam ca sculat din morti si aparea ca in visuri cand unul de multa vreme prin campurile cu verdeata se tot fandoseste in mintea ta. Si, cel mai mult am avut senzatia ca omul s-a sculat din morti sa-si plateasca impozitele de care nimeni nu scapa…dar, si odata dus…/ sa se scoale pentru asta … Va mai spun ca am unele probleme cu fiscul vasluian unde cred ca s-au intalnit un cap patrat cu un cap de lemn, si inca nu stiu care-i cap sec. Oamenii astia n-au nimic omenesc in ei si pentru a-si apara salariile nesimtite isi spanzura si parintii. Voi reveni.
Guvernantii nostri au facut o magarie fara seaman pe seama unei promisiuni fara continut catre multime : au marit salariul minim pe economie de la 1450 la 1900 de lei, chipurile pentru angajati, de fapt punand un bir nou si foarte serios pe bietul angajator oricare ar fi el : din cresterea de 450 lei, angajatul ar lua aprox.60 de lei iar statul 390. Asa porcarie n-ar fi de crezut, dar mai e insotita de altele doua : il obliga pe angajator sa mai plateasca aproximativ 300 de lei si-i mai taie omului orice alt spor asa ca, una peste alta, nici vorba de crestere salariala. Olguta, sau cine-o fi cu mintea asta diabolica, ii impoziteaza astfel pe ruda pe samanta, si ii omoara pe multi, mai ales pe pensionari, prin puseul inflationist puternic si persistent: cine mai poate ,azi, cumpara, cu banii din noiembrie, marfurile de azi ? Dar, mor micii intreprinzatori, sufera si plang toti ceilalti.
Ba, Olguta cea mincinoasa se mai exprima, incalificabil ca „privatul il fura pe angajat” adica cel care-si intretine mica afacere cu exceptionale greutati, cel care suporta o impozitare mai mare cu 45%, cel care trebuie sa plateasca pentru un om 780 de lei, la salariul de 1900, l-ar fura pe omul sau…Cred ca era intr-un moment de idiotenie sau tampenie sa poata spune asta, fiindca toti, absolut toti, vor sa-si tina oamenii, toti sunt in concurenta cu statul care a facut lefuri mari nemotivate de crestere de sarcini, pentru un aparat administrativ mult, mult supraincarcat. In agricultura e jelanie mare : cum sa-ti acoperi cheltuielile cu productia veche, diminuata acum cu procentul impozitelor, cum sa poti plati motorina cu 20 de kg. grau/ litru?
Si totul pleaca de la idiotii din guvern (care vor sa normalizeze plagiatul, atentie Ionescule, scapi), care nu stiu limba romana, deci nici sensurile fundamentale, care nu stiu care-s marile probleme ale muncitorilor, pentru ca au fost la carat olita sefilor sau la lipit afise. Si, ne baga constant in nenorocire. In mormant chiar!
Merita sa te scoli din groapa ca sa le platesti impozitele?


[ add comment ] ( 27 views )

<<First <Back | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | Next> Last>>