DARDAIALA... profesionala ! 
A INCEPUT ... de luni bune de zile, DARDAIALA NA}IONALA ! Implica si pe toti ceilalti, fara neam sau preferinta. N-am auzit om in ultimele trei luni, sa nu se planga cat de greu e ! Nimic nu se misca !! De vina-i Criza ! Adica razboiul acestei generatii.
De vina sunt, insa, idiotii nationali ! Cum sa votezi in parlament:
1) 2 – 3 campanii electorale pe an ,cu cheltuirea in prostie a banului public ?!
2) Masuri impotriva propriei agriculturi, cand se stie ca populatia trebuie hranita si asta e un domeniu economic de de reviriment. Unde e protectia produselor proprii ?
3) Dari suplimentare pe TOATA populatia ! Fumaritul s-a botezat "Taxa forfetara", fiecare unitate, productiva sau nu, sa dea bani la bugetul tarii pentru ca tampitii neamului sa-si vada de treburile oneroase ! Balamagiii parlamentari, adica cei care ridica mana la comanda fara sa clipeasca si fara sa cracneasca daca li s-ar confisca pantalonii isi fac datoria cu mare osardie stiind ca patru ani sunt la adapost !
4) Dicteul automat al Uniunii Europene care a hotarat sa le dam degeaba, petrolul cu Petrom cu tot, Bancile (cu BCR cu tot) si alte bogatii nationale. In "politica" asta se plaseaza mai toate greutatile asupra alor nostri si nicicum pentru ei. Aveam nevoie de supapa Romania, pentru ca ei, sigur, stiau ca vine criza pentru ca au auzit de stranutul de la Washington !
Chestiunea e ca avem de tremurat bine, bine, toti. Falimentarea micilor intreprinderi (cu gramada) se vede de la distanta !
Spuneti-mi si mie, care domeniu merge ?
Economia locala ... nu mai e ! Plamanul Barladului, Uzina Rulmenti Barlad aproape a inchis ! Unde "duduie" ceva ?
Turismul ? Care ? Ai nostri care mai pleaca in strainatate ? Sau amaratii locului care fac foame in Europa ? Sau hotii care-si au salasuri prin marile capitale europene ?
Invatamantul: e ... stationar. Dar, pariez ca urmeaza caderea.
Cultura ? Aoleu, valeu, prapadenie ! Noroc de cativa indrazneti care mai deturneaza fonduri pentru sarbatoarea satului !
Presa: care n-are datorii, s-o vad ! De aceea chiar si noi ne reducem pagini, ore, forte. Ramanem cu speranta ca trecem puntea !
Dardaiala profesionala: a) pentru fiecare profesie, om sau familie; b) adica acea teama permanenta si apasatoare (ce, stress !) justificata de imposibilitatea de a aduna banii ! c) "sport" national, adica pentru toti si in toate momentele zilei. Efect:
- Redivivus dusmania generala
- Judecati cu ... palme, bate, pistoale ... judecatori, avocati.
- Inarmarea institutiilor. Ati vazut ca sub pretext antiterorist se planteaza peste tot aparate si jandarmi ? Deci vor fi miscari sociale unde mascatii si tunurile cu apa vor fi ... la interventie.
Profesionala, personala, nationala a izbucnit o molima absolut reala: Azi pentru ziua de maine si macar vreo doi ani ... Teama si DARDAIALA !
*
Sugerati solutii !



[ add comment ] ( 10 views )

<<First <Back | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | Next> Last>>