Primarii - STAPANI intr-o lume marunta 
Despre rolul primarilor in comunitatea pe care o reprezinta am mai scris. In unele dintre localitatile comunelor ei nu sunt deloc luati in seama, recunoscuti sau luati ca model social. Nu exista pentru ca cetatenii retrasi in nevoile lor, in cochilia saraciei, nu sunt interesati de politica ori administratie si o dispretuiesc.
Se explica astfel, de ce un primar e ales de 8% din populatia comunei, altfel spus ajung niste tampiti sa reprezinte o comunitate chiar cu valori de luat in seama! Asa se mai ajunge ca un astfel de om sa aiba un salariu de circa 60 de milioane de lei vechi, masina la scara, sofer, slugi la primarie, slugi acasa dintre cei de la 416. Adica ii pune Dumnezeu mana in cap: viata cam de 100 de milioane pe luna in timp ce pensionarii agricoli au cam 4 milioane (cand, au!!!) iar personalul din primarie devine aparatul de executii al primarului”, ca la Raducaneni-Iasi unde un ipochimen de militian ii terorizeaza ca-i lasa fara paine. Credeti ca chiscuie careva?
Santajul e cheia. Sa fie ascultat, chiar daca chiar e redus mintal, invata repede cum sa-si faca o echipa, adica niste fiinte supuse gata sa-i duca oala de noapte, si sa n-aiba nicio personalitate.
Ideea de stapani ai locului izvoraste de multi ani, si cu cat primarul e mai vechi, e mai stapan- jupan- pentru ca a invatat repede cel mai simplu procedeu comunist... cu care sa-si desfiinteze opozitia. Sa-l fereasca Dumnezeu pe cel care i se pune pata!
Si asta e valabil la cel mai inalt nivel: lui Dragnea i s-a pus pata ca Grindeanu ar putea sa-l detroneze. Sa n-aiba timp... il da afara sau il aduce la ordinul sau. Sa-l scape pe el de puscarie! Viitorul lui Grindeanu e tare negru pentru ca n-a reusit sa-si faca destui aliati!
Primarii alesi, realesi sau abia intrati in functii au salarii infricosator de mari si... vor fi si mai mari! Ca sa nu turbeze vreunul si sa-i supuna ideologic, faptic si chiar fizic, mai ceva ca in oranduiala bisericeasca.
Constiinta de stapan ii duce si la greseli si la fapte penale si la suficienta si la prostie: au ajuns fruntasi si niste idioti care ar ar da mai bine cu mopul pe jos... Pentru salariile astea asa de mari cum sa nu innebuneasca?
Lumea marunta e data de intreaga comunitate, si mai ales cei de la Legea 416 deveniti vectori electorali de nadejde si cu permanenta. Deh, intelegerea, ca altfel, zboara!
Cam acasta e „lumea” primarilor actuali unde gasesti pe degete cate unul cu dragoste de propria localitate, de cultura ei, de viata sociala, de agricultura ei. Sunt mult prea multe neimpliniri pentru a le enumera aici!
Lumea redevine... a stapanilor (analfabeti?).


[ add comment ] ( 14 views )

<<First <Back | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | Next> Last>>