25 - TVV 
Si, totusi, poate peste ceva ani, cineva va cerceta istoria culturala a neamului romanesc, a judetului Vaslui, a vreunei localitati.
Va constata, absolut sigur, ca TVV (Studioul de Televiziune si Radio) a avut un rol determinant in schimbarea mentalitatii colective, in educarea populatiei prin promovarea cuceririlor civilizatiei popoarelor, prin implementarea noilor concepte despre audio-vizual si in genere, despre lupta pentru supravietuire intr-o societate concurentiala. Mersul lumii nu l-au dictat oamenii de presa ori literatura, integrarea Romaniei intr-un proces de globalizare s-a facut chiar impotriva vointei ei, pentru ca mai marii lumii ne voiau, sub ascultare, ca in organizarea bisericii.
In perspectiva acestui sfert de secol apare ca evident ca oaza de latinitate a fost inclusa de grapa istoriei, a evolutiei umane, in pamantul cu lume care stapaneste pamantul, gaurile in care mai salasluieste traditia specifica urmand a se inchide ca niste rani acoperite cu implanturi. Pe cale de disparitie sunt, deci, piloanele existentei nationale (teritoriul, folclorul, traditiile) si mai ales limba romana alterata decisiv in aceasta generatie.
Pare o absurditate sa credem ca istoria nu va mai interesa pe nimeni? Ar fi absurd sa concepem ca insasi limba romana va pieri? In cateva decenii! Limba noastra care suporta o crima culturala in desfasurare.
Cat ar trebui sa speram in rezistenta culturii nationale in batalia cu timpul?
Ca initiativele culturale mor odata cu timpul si cu oameni lui e ISTORIA TELEVIZIUNII VASLUI, n. la 5 decembrie 1990.
Prima televiziune autorizata din Romania (licenta 001/TV), in eter, a disparut astazi, continuarea ei online pierzandu-se intre milioanele de emisii prin retelele de socializare. Dar, daca promotorii mai exista, mai sunt si influente social - culturale, prin acest organ de presa cu autoritate istorica. Si e adevarat ca intreprindem acest demers cultural - istoric fara credinta ca va fi util cititorilor de peste timp.
Dar... sa fie, decat sa lipseasca. Cronicarii, doar banuiau ca-s martorii istoriei nationale si bine-au scris pentru istoria neamului.
*
A cazut guvernul Ponta !
Inca in 1840 Mihail Kogalniceanu observa in „Dacia Literara” ca politica e mijloc de neunire, vrajba, neintelegere.
Mie, personal, cred ca activitatea politica mi-a adus mai multi dusmani decat toata activitatea de ziarist sau de manager.
Prin urmare, schimbarea stapanilor o fi bucuria nebunilor, dar nu a mea; dar s-a vazut ca prea multe mii de bucuresteni au manifestat impotriva guvernarii lui Victor Ponta. Satisfactia oamenilor este si a mea pentru ca guvernantii acestia ne-au inglodat in datorii pe multi ani, ne-au inventat noi taxe si impozite, au nenorocit in intregimea ei agricultura (Parca numai pe asta?!)
Coruptia e la mare afirmare !
Au tot afirmat ca au bani pentru a asvarli in dreapta si in stanga, s-a furat inca pe atata si... romanii sufla tare greu. Revolta scrasnita a celor 25.000 (si alti din tara) a avut efectul: demisia. Odihneasca-se in pacea inchisorii toti penalii cei tare multi aflati si la guvernare.


[ add comment ] ( 10 views )

<<First <Back | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | Next> Last>>