Was–ley / sau ... Porumboiu al nostru ! 
Vasluiul tinde sa aiba ca emblema sportiva pe brazilianul Wesley, mijlocasul formatiei care aduce faima europeana. In meciul retur de la Nicosia a reusit golul care a linistit atmosfera, fierbinte si la propriu si la figurat. Baietii nostri au iesit la constructie in cea de-a doua repriza si fara greseala lui Kuciak, mai puteau juca o saptamana fara sa primeasca gol. Mai tot meciul, Wesley nu s-a prea vazut (marcat sever) dar a strecurat mingea in plasa dintr-o lovitura libera din afara careului si... gata calificarea !
Remarc patru jucatori: Gabi Canu, un sufletist destept, stapanul careului, cu mare devotament pentru echipa, Bogdan Buhus, iute, decis, cu joc inteligent si pase la meserie, pe Silviu Balace, in vana, istet si bataios cu zvacniri ofensive. Va rog sa tineti cont de valoarea ridicata a adversarilor la fiecare !
Cel de-al patrulea este Lucica Burdujan, un atacant pur sange, dar trimis undeva pe dreapta, unde a fost adesea "fluturas", adica sarea la minge in dorul lelii, doar sa se faca de bafta sau... sa se uite aparatorii la el. Doar cateva zvacniri i-au aratat clasa. Daca-i iesea driblingul si lui Gerlem, in careu, il saltam in slavi.
Una peste alta, flacaii nostri, mai albi sau mai de culoare, au respectat sarcinile de joc ale lui Cristi Dulca, un tanar antrenor de mare perspectiva pe care l-am vazut nedormit si framantat. Bravo, Adriene, ca ti-ai selectat sufletisti ca baiatul asta !
Eroul nostru e insa Adrian Porumboiu. Incapatanatul acesta face pentru imaginea pozitiva a Romaniei, mai mult decat alti ambasadori, delegati la congrese, politicieni si multi alti calatori pe banii statului, la un loc.
Auzind de atatia romani in Cipru (circa 45.000! care au si un ziar al lor) m-am infiintat la ambasada. Nu prea binevoitor, consulul Traian Plescan si "consulita" Cristina Zamfirache, n-au stiut nimic, n-au spus nimic, decat sa ne trimita la site-ul Ministerului de Externe. De fapt astia nu stiu nimic si se poarta cu romanii ca niste oameni de nimic. Rar mi-a fost dat sa vad asa tampiti, sau, care voiau sa para astfel, ca la aceasta ambasada ! La iesire am filmat romance care i-au spurcat rau, rau ! Daca astia ne reprezinta, vai de voi si de noi !
Ma intorc la Vaslui > Waslui > Wasley > Wos-ley (prima atestare de la 1375, Wassiulach), adica la brazilianul care ajuta Vasluiul sa aiba fata in lume, descoperit de finantatorul echipei, care cheltuieste enorm pentru iesirea in Europa a Vasluiului. In Cipru era mai cunoscut el decat judetul !
Calificarea aceasta m-a entuziasmat si pe mine ca si pe toti membrii delegatiei, practic toata crema judetului si lucratori merituosi de la firmele lui Adrian. (Ca o paranteza, rar mi s-a intamplat sa ascult atatea glume reusite, decente ca in acest cerc: capelmaistri Fanica Coser si Vasile Popa). S-a vazut astfel si sustinerea (sper nu numai verbala) care se poate materializa din partea oficialitatilor.
Se va realiza, oare, vreodata ca selectia noastra in lume, adica pe langa academicieni (Viorel Barbu, Constantin Toma) savanti si alte mari spirite IN LUME, Porumboiu da acesteia bune sau marunte de peste tot... suflet romanesc ?
Sa nu-si inchipuie cineva ca-l flatez pe fostul mare arbitru international. Dar sa nu scriu despre rolul ACTUAL in plan economic si sportiv al acestuia, mi se pare o nedreptate !
Dupa 1 – 1 la Nicosia, oastea sarbo-braziliano-moldoveana a lui Adrian mai are destule de spus in fotbal.
Succes, baieti !


[ 1 comment ] ( 14 views )

<<First <Back | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | Next> Last>>