M.C.R. ... ESTE ! 
Fapte:
Ne straduim sa binemeritam laudele cu care si prietenii si mai putin prieteni insotesc revista nou aparuta! In momentele de prezentare, noi nu putem fi altii decat ceea ce vad cei care privesc la noi sau ne asculta! Pana la urma, niste oameni muncitori care viseaza mai mult decat le ingaduie mijloacele si posibilitatile, in conformitate cu talentul si puterea noastra de A FACE.
La Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau, in Amfiteatrul „D. Alistar”, ne-am adunat in fata studentilor de la filologie, cei din Bacau care am infiintat acest MERIDIANUL CULTURAL ROMANESC si in capul listei se afla Dumitru Braneanu, care a primit cu deschiderea sufleteasca, aceasta impunatoare revista culturala, desi poetul organizeaza in intregimea ei, Toamna culturala si Zilele bacoviene, deci e mult prea ocupat; ba, acum traverseaza gripa romaneasca de peste 2 saptamani. Poetul, prozatorul si... criticul nostru Calistrat Costin, de langa el (la „prezidiu”), le-a citit celor peste 50 de participanti, din poezia sa dar si din volumul lui Iancu Grama, fostul meu profesor la Podu - Turcului. L-am simtit cu sufletul pe domnul Iancu Grama, ca si pe conf. univ. dr. Ioan Danila, in organizarea caruia ne-am deplasat cu totii. Adica si eu, si Val Andreescu, si Anca Moldoveanu, si Andrei Anton, si mai ales poeta Mihaela Babusanu, experta la Muzeul bacauan.
Cred ca atat studentii, cat si publicul asistent au realizat ca dintre cei peste 90 de semnatari ai primului numar, atatia cat erau acolo, pe podium (si) am sustinut si reprezentat corespunzator noua aparitie.
Miercuri dimineata, dupa ora 08:00, la TVR Iasi, cu cele doua coloane pe coperta (a Infinitului de C. Brancusi si Coloana Dorului de Tara a lui P. Mateescu) M.C.R. a fost prezentata la cererea redactorilor, de altfel, foarte binevoitori. Asteptam reactii si vom urmari reluarea TVR Iasi.
Tot miercuri, dupa ora 14:00, alaturi de lansarea romanului „Pedeapsa iubirii” a lui Val Andreescu (la Biblioteca judeteana Vaslui), am prezentat unui public ales si cu totul avizat, primul numar al noii publicatii.
M-am bucurat si de calitatea publicului, si de aprecierile oamenilor si mai ales de sarbatorirea lui Val si de ziua de nastere, pentru lansarea romanului, ultimul din trilogie si pentru ca este redactorul sef al publicatiei.
Interpretari:
a) Revista dinspre jurnalismul cultural exista si e cel putin buna si interesanta.
b) A inceput sa se vorbeasca despre ea la modul onorant, apreciativ, invidios chiar.
c) Vreun paduche mititel sau alti neputinciosi, nu ne pot intuneca senzatia deplinei noastre reusite.
Tocmai de aceea credem in viitorul ei si n-avem cum sa n-o sustinem si din partea ziarului Meridianul si din partea oricarui doritor sa razbata peste mari si tari cu ajutorul ei.
Inceputul e bun, Doamne ajuta!


[ add comment ] ( 20 views )

<<First <Back | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | Next> Last>>