VEHICULELE ELECTORALE ale momentului 2014 
Prezidentialele vin ca o fatalitate, dupa alte randuri de alegeri in care tara (de fapt guvernantii) au cheltuit copios pentru afirmarea democratiei. Cat de multa ,,democratie” este cand posibilitatile de exprimare ale indivizilor s-au ingustat pana la 2 pareri dominante pe care omul de rand le poate adopta (ori e alba, ori e neagra, dar nici neagra nu poate fi pentru ca tot despre oranduirea capitalista vorbim, deci doar nuante la vreo culoare...). Castigul noii oranduiri este acest ,,audiator altera pars” care nu inseamna schimbarea de esenta a oranduirii ci interpretarea unor idei sau atitudini ale oamenilor care nu pot iesi din ideologia timpului: banul si profitul. Pana la urma oricat de multi candidati vor fi, exprimarea e inspre ,,bunastarea tarii” cu solutii care de care mai ,,colorate”. Apropo de culori, anul acesta se vor infrunta rosul cu galbenul.
Oricat s-ar stradui un independent, fara forta partidelor se zbate absolut degeaba. Intr-o ordine generata de raspunsurile primite in teren, lista pentru Cotroceni e urmatoarea: VICTOR PONTA, cu PSD in spate, partidul bogatilor (baronilor) ,,pentru” cei saraci. Ma indoiesc daca alde Nastase, Oprisan, pitorescul Mazare s.a.m.d. chiar se dau de ceasul mortii pentru saracimea tarii. Raspicat pare glasul lui Klaus Iohannis, un neamt inclestat, nu prea bun vorbitor dar care da sentimentul de incredere si multa siguranta. Pe Crin l-au terminat, dar apare cepeleagul Predoiu care vorbeste foarte bine si e foarte logic. Locul II e deci al lui Iohannis care chiar poate sa-l bata pe Ponta.
La distante mari se afla Cristian Diaconescu si Calin Popescu Tariceanu.
Primarii cred ca acesta din urma va avea soarta lui Melescanu sau Stolojan si ca deocamdata n-are nici o sansa chiar daca sprijinul PSD e atat de evident. Iepurasul de dinaintea elefantului are stigmatul de tradator asa ca ,,lumea electorala” nu se inghesuie deloc.
Catarama, Gadea si altii vor notorietate, stau si stau prost cu sansele, indiferent de cate bazdaganii vorbesc.
SUNT DOUA VEHICULE ELECTORALE in scena; din pacate cu semnificatii negative: BASESCU e curajos si activ (la cate razbunari il asteapta!) si multi ,,rosii” bat tobele a decapitare.
VOICULESCU este insa lestul PSD. Felix Voiculescu va atarna foarte greu in procentele celui mai organizat partid din Romania si daca Ponta nu ajunge presedinte, din cauza lui nu va fi, oricat l-ar sustine Antena 3. Restul prezidentiabililor nu vor avea proiectile de aceeasi valoare!
La mijlocul lunii august 2014 ,,plecarea lui Basescu” (deocamdata PMP-ul lui e anonim) si puscaria lui Voiculescu sunt subiectele majore care permit celor doi din frunte (Ponta si Iohannis) sa se ,,infrunte” in spatele scenei, si pana serviciile nu vor interveni, pana biserica nu va binecuvanta mai abitir pe vreunul, nicicum nu se poate spune care este marele favorit. Pentru ca nici nu se pot anticipa scorurile electorale ale celorlalti care vor permite vanzarea - licitatia din culise.
Cum alte vehicule electorale (doar regale... daca?!) nu se intrevad, cei doi negativi vor fi protagonistii si nu candidatii.
Mult nu mai este, dar vai mama noastra cat vom patimi!


[ add comment ] ( 31 views )

<<First <Back | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | Next> Last>>