MAI ZIC... 
Afara-i mai putina iarna, cand fe-marte ar trebui sa inghete si mustatile. Zapada a ramas cam putina dar sperantele sunt intacte: sa vina primavara si noi sa mai scapam cu bine, cu albinele, cu vitele, cu rudele noastre.
Ce-avem noi… acum:
- Cheltuieli, nu gluma la deszapezire. Cand am vazut cum umbla utilajele numai sa aiba orele (de platit)… mi s-a parut ca e o hotie fara seaman. Zapada asta a fost mana cereasca pentru prestatorii de servicii (de sezon) respectiv pentru depunerea fondurilor electorale. Mai, da, Doamne, una si toti isi umplu sacii pentru europarlamentare.
- Mai toti agricultorii au mari probleme financiare dupa ce au fost distrusi prin preturile la mai putin de jumatate. Cine si-a achitat arenda, parca e mai linistit dar nu cand se gandeste la dobanzile impovaratoare ale bancilor.
- Bancile au ajuns sa ia si de pe viu si de pe mort, mai rau ca popii de tara. Cine-si depune economiile pe termen sigur nu(-si) mai poate scoate cat depune, pentru ca s-au inventat tot felul de comisioane si taxe care se opresc automat din sold. Cel mai bine ar fi sa n-ai de-a face cu banca, dar poti face altfel? {i ei stiu bine asta, ca doar sunt straini veniti aici sa faca averi, si stiu bine cum sa procedeze intr-o tara vasala. Odinioara turcii luau haraci, astia scot toata sudoarea romanului… in portofelul lor.
- Industria. Cat mai este in judetul Iasi si faramaturile din judetul Vaslui, gafaie rau. Imprumuturi, rescadentari, politica preturilor, nivelul productiei depind de un fel de Dumnezeu de peste granita.
- Sectorul animalier e in stare de mumie (sau nimfa), nici macar valorificarea laptelui nu e posibila. Carnea de orice fel nu mai e din tara, soia e la putere… Ma rog, nu mai e cazul ca consumam carne !
- Presa scrisa miroase a coliva. De ani buni tot prevestesc la ce ne asteapta, dar din pacate, n-am solutii! Mai stam pe metereze cat vom putea, fara sa ne predam!
- Cultura, in esenta cartea, devine si asta un mare lux. Intr-un judet ca Vasluiul 10 - 15 volume intr-un an este mult. Sunt bucuros de cartea doctorului Valeriu Lupu, o monografie excelenta, ,,Nicolae C. Paulescu”.
Pana una alta, totul se misca foarte greu in Moldova noastra. In afara de cativa arestati, nici in politica nu este emulatie.
*
Intr-o foita, un NIMENI, pus pe harta si pamflete se ratoieste ca-ntro balta maloasa si mirositoare rau, certandu-se pentru, cica, un mail care l-am expediat. Are la indemana editorialul nostru din numarul trecut.
Baltaretul crede ca, aruncand noroi, ne-a facut rau, nu gluma!
Noi credem ca ne-a popularizat bine, bine si-i multumim pentru serviciul bine facut. Mai zi ceva, omule, ca s-ar putea sa-ti raspundem! Acum n-avem cu cine purta o discutie sau o polemica serioasa pentru ca in afara de lasitate, nici tu nu crezi ca existi.
Cel NIMENI de dupa cuvintele schizofrenicului ,,filozofeaza” rautacios si fara a iesi la iveala. Lasul sontorog, poate si cu mustati vede e-mailul meu pe frontispiciu, daca nu cumva prostia i-a luat vederea.
Cat despre foite (ca pot fi si mai multe!), daca tot mai sufla: magarul raios se scarpina pe stejarul scortos !

[ add comment ] ( 32 views )

<<First <Back | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | Next> Last>>