SARBATORI, SARBATORITI … si tampiti ! 
Decembrie trebuie sa fie … agitatie. Normala, legala si necesara, "miscarea" mai accelerata a lunii, determinata de momentul invatamantului - elevii si studentii determinand gesturile majore - si ceva mai putin a sarbatorilor de iarna. Ar fi cumplit (de rau) sa nu fim, diferiti si sa nu existe fie si temporare revigorari.
Sf. Nicolae ca data startului se respecta de cativa ani, cu toate ca in comert, luna cadourilor a inceput din noiembrie. Sub semnul culturii am vazut sambata, 4 decembrie la Barlad, o manifestare de inalta cultura, organizata de Fundatia "Clara Constantinescu", de fapt de primarul insusi care nu s-a facut deloc de rusine nici prin expozitia de pictura, nici prin evolutia a doua gratioase interprete de muzica culta, nici prin ce-a spus … Ii doresc primarului Titi Constantinescu sa fie sanatos si sa mai faca …
Tot sambata, pe o ploaie ca lumea, Academia Barladeana a lansat un pusti cu volumul "Slove" si a discutat alte carti si autori, fapt intru totul notabil in meritul prof. Elena Monu si prof. Serghei Colosenco, cel care ne-a inmanat si revista, nr. 4. Pentru cat si cu ce reusesc oamenii acestia, e chiar impresionant !
Aniversare e si pentru TV Vaslui, care pe 5 decembrie a implinit 20 de ani de la infiintare. Am vorbit despre asta si despre carti la Academie. Receptivitatea asistentei mi s-a parut pe masura intelectualilor barladeni prezenti acolo.
Negrestii a fost in fruntea calitatii prin ciclul de manifestari din cadrul Grupului {colar "Nicolae Iorga". Sarbatoare adevarata "sub ochii" marelui istoric Nicolae Iorga si a unor invitati de marca din judet si de la Iasi. Directoarea Doinita Mihai conduce un colectiv excelent, cu realizari didactico - sociale rare. Puteti banui ca aproape un sfert din populatia judetului isi trimite copiii la acest grup scolar ?
Ca profesori si elevi au umblat in lume prin programe accesate cum nici nu visati ? Ca este o atmosfera de lucru … si competitie !
La Simpozion am evocat si activitatea TV.V. + ale celorlalte mijloace de presa, radio si ziarul. Cativa participanti au adus completari legate de autoritatea acestora si de liderul lor.
Sarbatoare a fost si la Casa Corpului Didactic, organizata de directoarea Gica Ursanu si ai ei, in care au fost poftiti cei de la Scoala de Muzica Barlad, in frunte cu prof. Mihai Manciu si interpreta la flaut, prof. Mihaela Manciu.
Astea ar fi … inceputul.
Dar, la sarbatori sunt si betivi, retardati si tampiti.
La sarbatoarea fotbalului care ar fi trebuit sa fie partida FC Vaslui - Rapid, am auzit de incidentele provocate in oras. Dar eu insumi am vazut un gandac de balegar cu pretentii de ziarist strigand tot felul de mascari in tribune, uitandu-si rolul si … scrisul. Sa ma mai mir ce violenta verbala e in tribune, ce pornografie ?
Si pe strada e jale. Se striga iresponsabil, murdar, neomenesc. Bietii oameni se fac a nu auzi, ca derbedeii devin violenti ! Ar fi bine ca politia sa extinda "focuri de artificii" si la retardatii care chiar ar da foc orasului apreciind incorect ideea de libertate ! Acum, de sarbatori, cu sau fara plante etnobotanice, multi dobitoci se cred stapanii lumii !
Gandind pozitiv: sarbatori, ne trebuiesc, sarbatoritii - dupa putinte, pentru ca orice costa, pana si cei cu mintea mai slaba ne-ar trebui. Dar nu idioti de tot pentru ca moartea desteptului e in mana prostului …
In acest decembrie noi vom sarbatori liderul de presa de la Revolutie incoace, adica TV Vaslui. 20 de ani e putin?


[ add comment ] ( 20 views )

<<First <Back | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | Next> Last>>