BUCURIE PESTE TRISTETE - sau invers ! - 


Miercuri la pranz Casa Corpului Didactic a lansat volumul de fotografii si impresii (de la fata locului) ale unor personalitati de suprafata intelectuala, intr-un ALBUM original.
Pe acelasi palier aniversarea lui Teodor Pracsiu care a tipat pentru prima data pe 2 iunie 1946 si care are cuvinte lamuritoare si de valorizare pentru multi conjudeteni in calitatea sa de critic literar si de arta, de mare autoritate.
Ascultand si meditand la ce-a spus si ce-a cantat lumea (VOCES - admirabil grup vocal, bravo Cristin Ciubotaru) am fost incantat sa se confirme (direct si implicit) Curentul Cultural - Informational vasluian pe care-l promovam si noi prin grupul de presa. Cele peste 300 de carti, cu peste 150 de autori (si interpreti valorosi), si cele peste 60 de publicatii nu-s decat dovezi concrete ale localismului creator cu recunoasteri nationale. Theodor Codreanu, Theodor Pracsiu, Dumitru V. Marin deja sunt valori de dictionare sau sinteze cunoscute. Dr. Constantin Teodorescu, Ioan Baban, Avram D. Tudosie, P.S. Corneliu, Dan Ravaru si mai ales Marcel Guguianu sunt pilonii acestei elevate miscari moldave. Toti acestia au avut (si au) posibilitatea sa influenteze destine umane prin ce-au spus, scris, indrumat, salarizat, premiat. Cineva spunea ca acesta este manunchiul de valori a judetului.
BUCURIA Momentului este data si de revarsarea sufleteasca a tineretului scolar (la sfarsit de etapa) in serbari si alte manifestari specifice (e nemaipomenita aceasta doamna profesoara, Anusca - Doglan Elena, care organizeaza a XXVI-a (!!!) editie a Festivalului international de gimnastica si dans "Prietenia …") prin care mii de copii transmit incredere si speranta pentru ca:
TRISTETEA e prezenta ! Cine nu poate sa tina cont de situatia grea a tarii (datorita unor guvernanti incompetenti) cu taierea salariilor (25%) si pensiilor (15%) si evidenta regresiune economica. Grijile se inmultesc, datoriile cresc, sperante se naruiesc. N-am ajuns la bors cu stir, dar, la ceapa da, la mamaliga stramoseasca si la apa de izvor, ...
Veti zice ca inca nu e cel mai rau. Dar … de ce sa suferim toti din cauza unor hoti ? Cine a mai vazut ca un scarta - scarta pe hartie sa ia un miliard pe luna (altii si mai mult) cand salariul minim e de 600 lei ? O fi societate bazata pe inegalitate sociala dar astia sunt platiti din bani publici !
Grevele mai mult sau mai putin fasaite nu vor rezolva mare lucru, protestele-s cu securisti acoperiti si cu "ordin" de la prefectura, revoltele-s imposibile; doar am votat pe portocalii ! O. Goga: "la noi, sunt cantece si flori …/ si multa jale-n casa !"
"Florile recunostintei" ca manifestare organizata de Casa Corpului Didactic are un fel de motto: ridicati privirea si dati aripi bucuriei !
Cumpaniti fiind, nu ne putem lasa coplesiti de tristete iar bucuriile sa fie masurate ca niste firisoare de aur peste acest nisip miscator. Pana la urma si alternanta lor face bine spiritului nostru.
De fapt, traim vreme de rastriste si e un noroc sa mai avem si bucurii. C-asa-i viata !




[ add comment ] ( 14 views )

<<First <Back | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | Next> Last>>