CE FACEM ! 


Haideti sa ne rostuim un pic gandurile, timpul, averea: ce e si ce sa facem !
Desigur, fiecare profesionist stie ce are de facut si nu e nevoie sa-i spun eu, stiind ca sfatul nu trebuie dat cui nu-l cere. Dar, mai toti vrem sa traim mai bine, sa ne simtim utili, productivi, importanti chiar, si asta numai facand ceea ce stim noi cel mai bine !!
Batalia vasluienilor cu CRIZA e pe teren agricol si merita evidentiat Adrian Porumboiu care a inteles din timp incotro bat vanturile si care ne vorbea inca acum cativa ani de criza alimentara mondiala. Pe el marea criza nu l-a prins prea descoperit desi circula (neoficial) presupuneri ca din cauza pagubelor din unitatile sale nu va mai putea tine echipa… N-am vorbit cu el, nu stiu.
Am vazut ca multi intreprinzatori si-au construit solarii, unele exceptionale, ca dotare si productivitate (Constantin Stanciu, Poienesti), altii ca Emil Balajan au pe langa vii exceptionale culturi de zmeura, capsuni, etc. Cultura mare si rapita e principala grija a lui Porumboiu care e la mare performanta. Din pacate, foarte putini mai pot face ceva si multe ogoare vor ramane necultivate.
S-a inviorat putin interesul pentru cresterea animalelor dar nu se mai construieste. Avem cunostinta de destul de putini intreprinzatori locali desi directorul Atila Miclos (OARZ Vaslui) are tot sprijinul pentru ei. Se detaseaza fermele lui Porumboiu mai grozave decat in Germania dar merita laude si Toader Dima (mereu modernizeaza cate ceva, Berezeni), Vasile Strungaru de la Viisoara (exceptional specialist si om), Ion Apostu (Giani SRL - Banca), Costica Tiron cu rasele de oi de la Vetrisoaia, Bodescu de la Tanacu.
Am staruit putin pentru ca se pare ca europenii cuceritori, pe aici vor sa ne tina, la coada vacii, sau pentru cei mai buni, la calculatoare (dar, la ei acasa).
Apicultura e in jale mare. A murit peste jumatate din efectivul judetului in iarna asta, in unele cazuri ramanand ramele pline dar nici o musca ! Avem de cercetat ! Alte ramuri agricole … in mare suferinta si pagube !
Cu industria … care ?! La Vaslui, nimic, nimic nu misca. Doar puricii din blana cainilor care latra a pustiu in zona industriala. Orasul confectiilor ? Era.
Ce se mai "misca" este exodul tineretului sau a celor buni de munca spre exterior, unde incep sa se rareasca tare colacii din cozile comunitarilor spanioli, portughezi sau italieni. Romanii nu mai fac multi purici pe acolo iar in tara nu-i asteapta decat agricultura. Care a fost distrusa cu buna stiinta !
Staruie o intrebare (la toti): de ce sa ma apuc s-o duc si eu mai bine ? Raspunsul e greu de dat pentru ca daca in America ceva nu merge, stranutam mult noi; si nu e vorba de avioanele pe care tot vrem sa le cumparam. (Acum, dupa Katyn, Basescu vrea alt avion, mai sigur ! Cum s-ar zice, tara arde si el se piaptana !)
Sperantele razbat greu dinspre Guvern, si mai greu dinspre politicieni si cel mai greu dinspre dorinta de munca a multora.
Fara sa ne apucam de o munca, nu se poate !

As fi bucuros sa ajunga F.C. Vaslui in finala cu CFR Cluj (2-1 cu Dinamo).
Acum e marea lupta, baieti !
Succes !


[ add comment ] ( 10 views )

<<First <Back | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | Next> Last>>