TV.V. mai face istorie ? 

Fara cateva luni, TV.V., televiziunea Vasluiului pornita de vasluieni (saraci si idealisti) face 2 decenii de activitate.
Doua decenii de activitate pentru cel mai important mijloc media de la Revolutie incoace. Lider al presei locale, ca mai vechi (a aparut la 5 decembrie 1990, cu prima emisiune pe 24 decembrie, de Ajun), mai reprezentativ prin cei care au condus Televiziunea vasluienilor (fie si un doctorat vorbeste de calitate, ca sa nu spun de spiritul de initiativa si de competitie), cu sustinerea celorlalte componente (2 posturi de radio si ziarul), ca initiativa intr-o vreme in care bateau vanturile dusmaniilor cu intensitati maxime (ca idee: limba comuna a dusmanilor !), in care capitalismul era in mare cumpana: sa revina sau … socialismul !
Doua decenii cu merite si scaderi. Am suferit pentru lipsa de fonduri, pentru sustinerea firava de catre autoritati, pentru calitatea indoielnica a ziaristilor cu profesionala. Dar au trecut pe aici peste 500 de oameni si sita i-a retinut pe cei mai buni pe care i-a format (pornind de … la gramatica) si impus.
Realizarile de exceptie sunt destule sa-i asigure locul in istoria cultural - informationala si sociala a perioadei dintre Revolutie si Criza; {coala de presa vie, actiuni social - umanitare de amploare (intr-un an s-au dat 16.000 de ajutoare la cetateni din tot judetul ori au fost sprijiniti amarati ai soartei sa-si revina, sau sa moara …)
Au fost incurajati toti, absolut toti artistii locali, elevii fruntasi, oamenii de afaceri, specialistii si … necajitii.
A fost si vremea (in 2005) cand la sarbatoarea populara din Centrul Civic au venit circa 25.000 de vasluieni sa sarbatoreasca "Vocea Vasluiului". E greu sa se mai fi realizat acest fapt pe vreo undeva sau aici, de acum in colo. Chiar pare incredibil … daca n-ar fi fost absolut adevarat ! Cititi presa timpului !
TV.V. a dat ora exacta la Vaslui, cam fara exagerare, ani buni.
Dincolo de controverse, ca post deschis si neangajat a prilejuit oricarora sa se vada pe sticla. Dar sa vada si de prin lume ce-am filmat in Polonia (inclusiv binecuvantarea Papei, Ioan Paul al II-a), Rusia, Turcia, Franta, Anglia etc.
Ritmicitatea, punctualitatea, obiectivitatea au fost primordiale.
Cand s-au putut realiza transmisii directe, deja era alta etapa, de veridicitate, in comparatie cu concurenta (care chiar daca a beneficiat de cortelul de autoritate sau finantele politicienilor) care nu ne-a putut depasi in calitate, inventivitate, indrazneala.
Desigur, am dobandit dusmani puternici, tenace, distructivi. Desi, nicaieri in lume presa (… concept) nu are simpatia umana necesara pentru ca politistii si presarii sunt "cu legea lor", cu interesele, cu …
Aici, la TV.V. a existat si un paradox: televiziunea locala si Unison Radio s-au bucurat de toata aprecierea si simpatia in timp ce patronul, nu prea: pentru ca era capitalist in devenire (azi e un merit), pentru ca facea si politica (a condus 18 ani un partid, ecologist) si ceilalti l-au innegrit intocmai si la timp, mai ales ca ei au avut partide mai mari si mai multe ("mandre si cornute"). {i pentru ca nu l-au putut ingenunchea !
Noul post V24 (adica Vaslui, emisiune 24 din 24) are nevoie de ISTORIA lui, si nu poate fara TV.V. care a dobandit Licenta 001 pe tara (PRO TV, numarul 6, la cativa ani !), care a determinat si sustinut Curentul Cultural-Informational din judetul Vaslui unic, deci irepetabil dar clar si consistent !
Noii spectatori - e, si asta o realitate - gustul public s-a schimbat ca si poezia vremurilor, deci publicul tinta trebuie sa fie altul.
Mediul si momentul se schimba in criza si dupa criza.
Or, lucratorii care au facut TV.V. nu s-au schimbat indeajuns. Conducatorul TV.V. si Unison Radio raman oameni ai timpului lor reprezentativi (orice s-ar spune) pentru aceste doua decenii.
Nu li se va putea reprosa niciodata, absolut niciodata, lipsa de pasiune, competenta, indrazneala, autoritate pentru ce au realizat, cu cele mai slabe mijloace posibile, o imagine publica a unui loc incarcat de istorie dar amarat care demonstreaza ca si aici sunt oameni adevarati si de valoare.
TV.V. on - line va face, cred, inca un timp, ISTORIE, sociala - cultural - informationala !


[ add comment ] ( 20 views )

<<First <Back | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | Next> Last>>