ZAMBETUL STRAMB AL PRIMAVERII 
Au trecut 4 babe din cele 9 cu momentul nesemnificativ (de aceasta data) de pe 1 martisor. Nesemnificativ pentru ca n-am mai vazut nici macar pe profesoare si invatatoare incarcate cu flori sau martisoare si pentru ca in martie acesta s-au vandut cele mai putine atentii de aceasta zi.
Se spune ca iubita cuiva are multe feluri de zambete. Anul ar trebui sa aiba 365 daca nu de doua ori pe atat. 2009 ne-a zambit asa de stramb incat, nu cred, ca in Tara Romaneasca mai este vreunul din locuitori ne-stressat. Saracul nici macar intr-un dinte nu-si prea permite, si vesel e doar ... beat ! Functionarul e amenintat cu concedierea, la privati cu datul afara, iar patronii mari si mici sau foarte mici se gandesc la soarta acumularilor din perspectiva falimentului.
Am mers pe strazile judetului zilele astea si n-am vazut nici un zambet larg si linistit; nici macar la elevi. Deci, ingrijorarea a pus stapanire pana si pe visuri ...
Vad dezastrul national de pe caile de comunicatie si TOTI dar, TOTI soferii sufera pagube insemnate indiferent de categoria masinii; pentru ca sunt gropi, gropane, borte si cratere mai peste tot. Pe langa pagubele produse proprietarilor de masini, e vorba de cheltuieli suplimentare, incarcatura bugetara serioasa pentru carpeala temporara a soselelor.
Prin orase, cea mai mare nevoie e la Barlad (mai ales IRB - centru) desi, circulatie normala nu e nicaieri. Mai "vine" si o conducta sparta (Vasluiul a stat marti fara strop de apa) mai un vajgarau de primavara si adauga ceva la pagube.
Ne-am gandit, poate, zilele acestea mai mult, la tovarasa de viata, mama, iubita, fiica etc. Am fost in stare sa ne bucuram de tihna familiei sau a iubirii ? (Aici, gresesc, fiecare iubire are zbuciumul ei orice s-ar incerca; dar clipele unice trebuie sa existe).
Am planuit si inca mai socotim ca trebuie sa semanam, sa lucram pamantul, sa facem orice altceva din care sa iasa banul.
Prieteni buni care lucreaza in agricultura se tot intreaba ce ar mai putea face sa-si pastreze afacerea, ca nimic nu misca. E o intepenire cumplita in deznadejde, o lipsa de credibilitate a Statului mereu in cautare de bani cu bratul sau lung si nemilos, FISCUL, gata sa-i stranga de gat pe toti. Si luna aceasta peste 100 de societati comerciale au dat faliment !
Credeti ca-l doare pe vreun guvernant de dramele multora ? Daca va uitati ce fac astia din parlament, aveti imaginea sobolanilor pusi sa-si captuseasca propria camara. Ei n-au nevoie nici de "sporul de polonic" pentru ca si-au votat din timp privilegiile. Fuga unora din opozitie spre putere e porcarie curata si inselatorie. Pai, daca l-am votat pe Sarbu pentru P.S.D., de ce sa reprezinte PD-L-ul ? Respecta in vreun fel vointa Dvs., stimati alegatori ?
Observati cam cate feluri de zambete avem pana acum. Credeti ca nu tot stramb zambim cand e sa ne aparam munca si sufletul ? Ca un facut, nu mai exista nici cuvant (de onoare, ce sa mai vrem !). Abia ai batut palma cu cineva si-n sfertul urmator al orei isi schimba atitudinea ! Am luat la ferma niste prapaditi ai soartei, cu mancare, utilitati, transport, salarii, si li se pare taaare, tare greu sa ingrijeasca 8 capete de vaci ! Ar vrea numai paznici (probabil stiu cat e de scumpa sudoarea de paznic !) dar cu salariul mai mare (pe vreme de criza !!!). Alt zambet stramb ! Si, fiecare dintre Dvs. aveti diverse probleme.
Si, uite-asa, din zambete in zambete ne-alegem cu toata primavara stramba.


[ add comment ] ( 11 views )

<<First <Back | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | Next> Last>>