Vaslui, Centru Cultural OMAGIAT national si international. Dar nu si de primarul inginer… 
Despre primarul Vasile Paval si ura lui nepotolita impotriva unui fost concurent la Primaria Vaslui… mai pe indelete, in numerele urmatoare. Doar, spunem deschis, inginerul de pe mosia publica ramane departe de indatoriri…
Mai facem o precizare: astazi doar deschidem discutia publica, pentru ca e foarte de neinteles cum oficialitati, presa locala, unele personalitati (de altfel demne de laude in alte imprejurari) aud, vad, sunt invitatii la un eveniment unic in istoria culturala a urbei moldave, si, dupa moda comunista neglijeaza ori barfesc si scriu negativ despre ce NU VOR SA VADA! Orbii! Una dintre concluzii va fi ca astia ori sunt tampiti de la mama natura si n-am vazut noi cand i-am mai laudat, ori invidia, gelozia, ura le-a intunecat mintile (adica au ajuns tampiti). Ca, simplu, ce-am realizat noi, cu banii nostri, n-am facut pentru animale, desi avem impresia cate o data ca ne straduim sa punem margaritare in ratul porcului, ci pentru a se cunoaste elemente ale simtirii, ale vietii, celor de pe aceste meleaguri, care AICI suporta greutatile vietii. Aici mai reusesc unele frumuseti greu recunoscute in legenda incetatenita ca vasluienii sunt violatori, hoti, puturosii natiunii, detracatii de serviciu in Romania. Deci:
1. Am reusit Editia a IV-a a Simpozionului National OMAGIU CARTII SI CULTURII VASLUIENE. Cine crede ca-i usor sa faca si el (ca pana acum n-a mai facut nimeni, si sigur, nici n-o sa mai faca pe banii lui).
2. A fost pe banii nostri, care in loc sa mergem printr-o statiune, ceva, aducem, aici, valori pentru perceptie si stimulare directa a elevilor si maturilor.
3. In sala in care inginerul ramas tot inginer, desi semneaza de mai multe mandate ca primar, n-a calcat nici acum, nici altadata desi era in loca-litate si si-a perfectat ceva afaceri des-dimineata. Am privit lipsa lui ca mare paguba in ciuperci. Si lipsa oamenilor lui… la fel.
4. Diplome, el? Doar nu e primarul Buzaului! Da-l dracului de Vaslui!
5. Simpozionul National in organizarea noastra s-a bucurat de sprijinul a mari personalitati din tara, din Judet, si, mai ales de peste hotare. N-am primit un leu de la cei care cheltuiesc miliarde pentru „cultura”, fiind platiti sa faca, si nu fac. Sug banii statului sifonati prin primarie, corect, si prin primaria Vaslui.
6. Prin prezenta celor aproape 50 de artisti, literati, alti creatori in expozitii diverse, cu participare extraordinara din Ansamblul Privighetorile Zeletinului, cu dezbateri de opere si consideratii la adresa initiatorului s-a realizat o recunoastere a culturii si cartii VASLUIENE. Nu a lui Marin, nu a lui Paval, nu a cuiva anume, ci a celor creativi de nivel national.
7. Volumul de 400 de pagini intitulat … 77… Noduri culturale si raspunsuri amicale, Dictionar selectiv-afectiv este o dovada a prezentei va-lorice in plan global, integrare intre autori recunoscuti. Este recunoastere de catre autoritati cultural-creative din 4 continente, multe capitale, multi scriitori publicati. Vorbim deocamdata de 414 din toata lumea, subliniez si pentru rauvoitori, din toata lumea.
8. Cel putin 2 persoane au primit distinctii speciale, Catalin Simpetru si D.V. Marin, cu plachete speciale de la ECOMONDIA „pentru excelenta in cultura romana”, inmanate de Prof. Univ. Dr. Alexandru Ionescu din Bucuresti. Au conferit Diplome de onoare si de merit, Consiliul Judetean (chiar presedintele D. Buzatu a onorat Simpozionul, ba, i-a adus si pe vicepresedinti), Prefectura Judetului Vaslui, prin delegat, Cristi Lapa, si Grupul de presa – ziar – radio – TVV si Meridianul Cultural Romanesc. S-au oferit sa fie prezenti deputati, senatori, alti directori care s-au dovedit ce sunt: niste mincinosi ( si, atunci, de unde vreo consideratie pentru acestia?).
9. Facem si nu stricam, deci cream, existam! Faceti si voi!
Prin Dictionar, prin Revista internationala, prin munca, priceperea si consecventa noastra am pozitionat Vasluiul pe harta culturala a lumii. Daca nici recunoasterile internationale din Italia, Elvetia, Portugalia, Germania, Israel, Canada, Australia, New-York nu sunt dovezi, atunci care mai sunt?


[ add comment ] ( 31 views )

<<First <Back | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | Next> Last>>