13…77…IV/?! 
Daca am reusit sa va interesez cu aceste cifre, musai sa le si explic. Nu inainte de a va spune ca am solicitat unui ziarist o contributie pentru Dictionarul selectiv si m-am trezit cu debitarea unor ineptii, jigniri, denigrari inaccep-tabile pentru o carte de autor, pentru cineva care sustine totul din fondurile sale, cu investitii din sanatatea sa, din timpul sau, din linistea sa si a familiei. Il intreb, chiar, cine ar putea sa-i publice, pe banii lui, ineptiile unui frustrat cu acest act palpabil?
Zilele urmatoare iese de sub tipar revista interna-tionala Meridianul Cultural Românesc, An IV, nr 1 (13), cu alte câteva nume peste cele 397 de pâna acum. Numai din Asia n-avem reprezentanti, pentru ca nu stim limba chineza si nici japoneza desi gingasa colaboratoare a noastra, poeta Mihaela Babusanu (din Babusa, comuna Bacesti – Vaslui) ne trimite spre publicare versuri in stil Haiku. Sa ma credeti ca sunt tare mândru de existenta tipografica a unei Reviste internationale la… Vaslui, unde cam nimeni nu vrea sa ne ajute (oficialitati si personaje care se vor imbalona serios cu reusitele noastre… peste timp pentru ca acum sunt ingalate de dusmanie!). E clar ca vechii si noii semnatari vor face dovada de preaplinul vietii lor in opere memorabile care sa ilustreze capacitatea creatoare de pe un areal impresionant. Veti vedea un nr.13 reusit!
…77… Este titlul Dictionarului selectiv menit sa ramâna peste ani si decenii. Unic prin prezentarea perso-nalitatilor, prin recompunerea unui mozaic spiritual incepând de la taran pâna la academicieni, cu ilustrarea parerilor autorizate ale participantilor din interior la produsul intelectual caracterizant pentru un mediu si un moment al devenirii istorice. Vor fi numai 77 din cele câteva sute de personalitati, incluse si in dictionarul de colaboratori de la sfârsitul Meridianului Cultural Românesc. Spe-ram sa fie gata pâna la mijlocul lunii aprilie. Asadar urmariti …77…
Ce-i cu IV ?
E aproape simplu de ghicit: pe 27 aprilie, vineri, organizam Editia a IV-a a manifestarii de suprafata nationala „OMAGIU CARTII SI CULTURII VASLUIENE.” Ne bizuim, inca o data pe fortele noastre, dar am invitat primariile sa ne sprijine, incercam ceva si cu altii care nu ne-au sprijinit vreodata! E o posibilitate de a reuni elita judeteana in domeniul culturii prin expozitii de pictura – caricatura – sculptura, expozitii de carti, reviste, ziare, simpozion national cu comunicari si referate. Vom publica in fiecare numar programul acestei indraznete si unice mani-festari, de maxima densitate. Desigur si in M.C.R. 13.
…13, …77… si Editia a IV-a a Omagiului sunt certe dovezi de mare cultura?
*

Mi s-a imputat ca informarea dumneavoastra cu ceea ce facem ar izvori din orgoliul meu.
Hotarât: noi reusim mult peste posibilitatile noastre dar nu si peste puterea noastra de munca.


[ add comment ] ( 13 views )

<<First <Back | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | Next> Last>>