2022 – anul sărăcirii noastre 
Politica economică (esențială) a unui stat este transpusă în practică de guvernul lui. Celelalte politici, în special cea publică și de învrăjbire, sunt promovate de partide, mai mult sau mai puțin votate.
PNL-ul lui Ludovic Orban era la mare putere, sus tare în sondaje, dar a venit Covidul care a răsturnat totul și iată-l pe fostul președinte și prim-ministru străduindu-se să ridice Forța Dreptei, suportul său pentru statuia din piața Libertății. Deocamdată mic în sondaje, mare în promisiuni și așteptări.
Pandemia a schimbat până și înfățișarea oamenilor ajunși mai burtoși, cu fețe colțuroase, cu gândurile anchilozate, cel puțin descurajați dacă nu de-a dreptul disperați și fără voință.
În aceste zile se poate constata cât de secetos e pământul; se poate vedea ușor că grâul semănat nu prea mai există, că rapița e topită parcă ar fi fost gerurile cele mari de prin anii 50. Și n-a fost o iarnă grea, ar mai fi ceva din ea dar sunt slabe nădejdi să vedem în acest fe-martie „iarna grea, omătul mare/semne bune anul are”.
Prin urmare chinezii ne-au adus pandemia, Dumnezeu ne ia apa (pentru culturi), guvernanții și politicienii ne duc în criza facturilor, în starea de mai cruntă sărăcie prin inflația pe care au provocat-o. Puseul inflaționist îi favorizează evident pe mincinoșii de pe la ministere, pe zarzavagiii din parlament, pe stâlpii conducători ai partidelor politice. Drept care mă încearcă gândul că provocarea acestui val de inflație este oficial pentru că va contribui la alinierea prețurilor cu Uniunea Europeană. E o discuție lungă.
Colac peste pupăză războiul bate la ușă. De fapt el există de câțiva ani dar nu în huruit de tancuri, nu prin atacuri cu rachete, nu cu puști, mitraliere, avioane.
Descărcarea arsenalului militar, imens, are nevoie de câmp de luptă. Pentru noi e mai periculos dacă e în Europa, respectiv între Rusia și Ucraina, două state surori de sorginte slavă, care, ca puteri unite ar fi rezistență împotriva NATO, ne-unite teren de echilibru. Deci americanii, știu ce fac, dar acești stăpâni ai lumii sunt mai suportabili decât stăpânirea distrugătoare a ursului rusesc. Poate nu va fi război.
Anul acesta poate fi anul unei suplimentare sărăciri a românilor, pentru că la exodul creierelor, a forței de muncă, a bogățiilor naturale și umane, inflația nu face altceva decât să înghită și ultimele rezerve „bugetare”, salarii, pensii, indemnizații, nemaiavând cum acoperi strictele necesități omenești. Dacă nici nu mai plouă, dacă nu scăpăm repede de Covid, Omicron și alți dușmani nevăzuți, dacă mai vine și război cu tunuri, dacă politicienii noștri rămân tot așa de incapabili…
Sărăcia maximă ne așteaptă!!!


[ add comment ]

<<First <Back | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | Next> Last>>