La Podu-Turcului urmeaza O SARBATOARE 
Pentru ca vom reveni cu detalii in numarul urmator, incercam sa va sugeram ca sarbatoarea mintii din comuna Podu-Turcului, din Liceul ,,Alexandru Vlahuta” s-a conturat. Pe 29 mai, joi, de Inaltare se vor reuni oameni de mare valoare stiintifica, generali, mari spirite locale si nationale.
O garantie a seriozitatii, vigorii si valorii este ca Uniunea Ziaristilor Profesionisti si Grupul de presa Cvintet Te-Ra sunt organizatorii. Programul:
- 10:00 - 11:00 - Parada suspinelor. Daca unii dintre cei 22 nu s-au revazut de 55 de ani… daca alte 12-14 familii cu personalitati de dinainte si de dupa anul absolvirii 1959 se vor afla invitati de suflet, suspinarea nu poate lipsi.
- 11:00-12:00 - Catalogul - martor! Dintre cei 4 profesori (Domnica Murgoci, Mircea Varvara, Elena Tudorache, Iancu Grama) unul ii va lua ,,la ascultat” pe cei prezenti. Inutil sa spun ca 22 din cei 32 se vor stradui sa nu lipseasca la aniversarea lor.
- 12:00-13:00 - Filmul cu interviurile realizate in pregatirea int=lnirii.
- 13:00 - 13:40 - Concert ,,Privighetorile Zeletinului”
- 13:40 - 15:00: Lansarea cartii ,,Prima clasa.../ de pe Valea Zeletinului”.
Atentie ca este si prima clasa absolventa cu 11 ani ciclu liceal dar si prima clasa cu mari personalitati ale acestui areal.
Cand s-au pornit cercetarile erau 10-14 nume, acum sunt peste 90. Dintre acestia nu vor fi multi prezenti, nici n-au prea fost invitati dar C.D. Zeletin (?), Mircea Varvara, Ioan Berdan, Iancu Grama, Dumitru V. Marin, Gheorghe Popa, generalii Cheptine si Rotaru, nu pot lipsi. Vin, cred, si Dorinel Ichim, poetul Dumitru Braneanu (de la Bacau), Letitia Oprisan - pictorita de la Bucuresti, comandorul Ionel Tarina de la Constanta si multi altii. Pare mai mult decat interesant?
In pauze se vor admira tablourile Letitiei Oprisan, intr-o expozitie speciala.
- 15:00 - 16:00 - In ,,alergatura” dupa vreo maslina se vor derula amintiri, intamplari, momente de viata.
Pe langa cei aproximativ 50 de invitati, vor fi si cei din Podu-Turcului si mai ales elevi ai acestui prestigios liceu ,,Alexandru Vlahuta”.
In speranta ca aceste cuvinte sunt un preambul care sa anunte o manifestare social - cultural - spirituala de exceptie, pentru ca ne indoim ca asa ceva se va mai putea organiza vreodata. Invitam sa vina la fata locului pe oricine doreste.
*
Duminica Verzii, Partidul Verde, membru al Internationalei Verzi, se va afla in competitia europarlamentara. Pe tara sunt 24 de candidati, in judet Partidul Verde din Romania a reusit sa realizeze LISTE COMPLETE cu delegati in toate sectiile de votare si la BEJ.
Revirimentul ecologistilor este vizibil in 24 de judete din cate are Romania.
Va invitam sa votati numarul 10 pe buletinul de vot, sa tineti cont de 10 prioritati nationale de dezvoltare pentru o Romanie Europeana.
Sloganul verzilor: ,,Alege Partidul Verde, sa terminam cu uscaturile.”
Deci, nr. 10 pe Buletinul de vot pentru sanatatea dumneavoastra, alegeti VERZII.
Nota 10, nr. 10 la vot, vom fi cu totii de 10!
*
La multi ani tuturor, de ziua lor, Constantin si Elena!


[ add comment ] ( 29 views )

<<First <Back | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | Next> Last>>