ZILE GRELE, DAR... 
Intr-un numar trecut consemnam sarcina de VECTOR CULTURAL al ziarului Meridianul (aparut in 1996) caruia atatia ani, nu i-a lipsit pagina literar - culturala. Din ce cunoastem, este saptamanalul cu cea mai lunga aparitie din toate timpurile.
De ani buni afirm ca acest DOCUMENT SCRIS REZUMATIV, reprezinta Curentul Cultural - Informational Vasluian in etapele sale valoroase si valorificabile si pe creatorii care s-au impus apoi, si prin cat sprijin le-am putut oferi. Fie si cateva sute (dar sunt... mii) de cititori si tot reprezinta un procent mult mai mare decat cei care consulta revistele de profil. E drept, calitatea cititorilor e doar de oameni obisnuiti (dar multi...).
Pana joia urmatoare, continuam ZILELE MERIDIANULUI, cu increderea ca realizam ceva mai deosebit in piata cultural - spirituala:
- Marti, 25 februarie 2014, ora 11:00 (ne) reunim la Liceul ,,Alexandru Vlahuta” Podu - Turcului un numar de scriitori din Bacau si Vaslui intr-un simpozion interjudetean ,,Actualitatea poeziei in societate”. Vor fi prezenti de la Bacau Dumitru Braneanu si redactorul sef al Revistei ,,PLUMB” Nelu Prajisteanu, Mihaela Babusanu Amalanci, Gheorghe Neagu si redactori de la Desteptarea; de la Vaslui Val Andreescu, Simion Bogdanescu, Dumitru V. Marin, Gruia Novac, respectiv redactorii Meridianului.
- Miercuri, 26 februarie 2014, incepand cu ora 12:00, la Barnova, judetul Iasi (Caminul cultural) dezbatem ,,Actualitatea poeziei in contemporaneitate” cu poeti din Iasi si din Vaslui. Academia de Umor ,,Pastorel” condusa de comandorul Mihai Batog-Bujenita va fi prezent(a), Emilian Marcu, Gheorghe Bălăceanu, Mihai Haivas, Nicolae Stancu iar de la Vaslui noi doi si-un Ioan Hodas.
- Joi, (sau vineri 28 februarie 2014) ne vom afla la Falciu. Sarbatorim un deputat drag noua, dezbatem aceeasi tema, provocam evenimentul cultural la Caminul cultural din Falciu. Scriitori din judetul Vaslui si Galati (care n-au confirmat inca). Toti scriitorii vor dona carti.
Dupa cum se vede, o saptamana plina, mai ales ca miercuri trebuie sa va pregatim ziarul de fata.
Prin titlu am vrut sa va atragem atentia ca NOI, cei activi avem zile pline si grele, dar putem vorbi si despre ce nu se face din comoditate, prostie sau neglijenta. Spre exemplu, in Moldova n-a existat anul acesta batalia cu zapada, dar noi am filmat ulite in care n-a calcat vreun utilaj sa le inlesneasca unor amarati deplasarea catre sufletul comunei.
Daca-i luam in seama, niste politicieni incearca sa ne faca noua celor de rand zilele grele prin instabilitate politica si ,,batalii” sterile. Bine ca viata economica mai merge, ca bursa functioneaza, ca avem primari intreprinzatori. Parca fara Gelu Ciorava (Podu - Turcului), Gheorghe Cazacu (Barnova) sau Neculai Moraru (Falciu) ne-am putea misca natural si eficient? Constantin Cernescu (Harlau) si Constantin Chirila (Prisacani) au devein deja simboluri.
Zilele de munca grea abia ca vor urma, prin martie, cand trebuie sa aruncam bobul sub zapada. Acum ne straduim sa aruncam bobul spiritual pe unde ne ducem. Facem si nu stricam!
Trebuie sa va mai spunem ca peregrinam prin multe localitati din cele 3 judete Iasi - Vaslui - Bacau. Constatam cu mult regret ca starea prietenilor nostri primarii, nu e cea mai… activa. Unii nu-si gasesc rostul functiei si fara fonduri alocate par tepeni!
Am calcat intr-o primarie de 11 ori si nici vorba de primar! Destui lucreaza doar cateva ore intr-o zi si cel mult 4 zile pe saptamana.
Nu va temeti, ca o sa-i cam imboldim si noi sa iasa la treaba, stiut fiindca numai puturosul nu-si gaseste ceva de facut!
Ca intotdeauna optimisti, sa speram numai in bine desi valvataia de la Kiev, care inseamna razboi si pericol la granita, sa se potoleasca si noi sa ne cautam de treaba noastra. Oricum, ca sa facem analize politice, mi se pare fara rost!
Tot la munca noastra... oricate zile grele ar fi!


[ add comment ] ( 28 views )

<<First <Back | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | Next> Last>>