BILANT SI PREVIZIUNI 
2013 s-a incheiat cu toate relele din el. Am dus-o, toti, tare rau (si cand parea ca din cauza recoltelor mai bune… e bine) pentru ca n-am prea facut parte din planurile celor mai mari, poate nici ale lui Dumnezeu. Poate a fost doar an cu ghinion desi cred ca tot din astia vom avea pana prin 2023. Dintre cele mai rele:
- Scaderea veniturilor, desi propaganda oficiala zice ca au crescut pensiile si salariile. Dar daca au crescut darile, serviciile, energia si inflatia, de unde nivel de trai?
- In judetele Iasi si Vaslui au falimentat asa de multe societati comerciale, ca ma intreb, cate au mai ramas, pentru ca de cele disparute nimeni nu mai poate da relatii. Am o lista din perioada de avant, cu multe premiate si prin topuri, care nici telefoane nu mai au. Ar fi prea putin sa dau doar cateva exemple…
- Lumea presei tiparite e… in epuizare! Vom avea liber on-line dar asta inseamna ca doar 10-12% din populatie va avea acces. De fapt, in marea ei majoritate, populatia nu e interesata de presa, cu atat mai putin de cea scrisa care trebuie si platita. Le-am intins gratuit cate un ziar la o asistenta de la cardiologie la ,,Parhon” din Iasi si la un militian (de circulatie) de la Vaslui: ,,n-am nevoie, ce sa fac cu el?” Sa le explic, vorba cronicarului, ca ,,cetitul e cea mai cu folos zabava”… cui? Ca tare tampiti pareau!
- S-a dezvoltat informatia prin televiziune, cu pierderea serioasa a timpului, pentru a afla ce a mai facut cutare curvulita sau vreunul din cei 600 de parlamentari (spagari).
- N-a cazut Basescu, nu s-a destramat USL, in teritoriu nu exista parlamentari pentru popor (vom publica un clasament cu puncte si zecimi de punct obtinute de alesii neamului).
- Lumea artei, teatrului, divertismentului (de valoare) a avut pierderi uriase in ultima perioada de timp. Rau e, ca din urma nu se vede vreo valoare!
2014. Ar trebui sa ne abtinem, ca acum, nimic nu pare sigur. Totusi:
- Va urma o criza a bancilor, care si asa s-au ,,evaporat”. Sedii inchise, personal redus, salarii prapadite, fondurile scoase, afara si la banca mama. BCR care parea cea mai sigura, va mai concedia oameni, va vinde active asa cum a redus ATM-urile. Treaba cu imprumuturile e stramba, rau!
- Se va accentua criza din media. Daca si ProTv se vinde pe bucati, cum ar rezista editiile tipografice ale ziarelor? Meridianul va rezista, macar vreo 3 ani, sa implinim
20 de la aparitie!
- Cartea tiparita devine raritate!
- Pentru europarlamentare si prezidentiale se vor dezarticula cele doua forte politice mari, cu serios castig pentru PSD. Desi pare ingenuu, Ponta, nu e! Vedeti cum i-a articulat pe liberali? Si Antonescu nu va ajunge presedinte! Il vor lucra ca la carte!
- Primarii vor fi atrasi sa-si exercite influenta la ambele alegeri. Tot cu bani, tot cu maririle sesizabile de taxe si impozite. De fapt asta asteapta si ei, ca de la alegeri n-au primit mai nimic cu care sa se dezvolte comunele.
- Nadejdea e la fondurile europene. Mi-e groaza sa spun cat ne infeudeaza (desfiinteaza) asta!
- Va continua exodul catre vest pentru ca aia au nevoie de sangele proaspat, sanatos al Romaniei care ramane din ce in ce mai batrana!
Numai Domnul mai cunoaste unde o sa ajungem!
*
Trist ori nu, raman un optimist.
Va doresc deci sanatatea necesara, bunastarea dorita, viata tihnita. Presarate cu putina fericire
nu numai la anul ci

LA MULTI ANI!


[ add comment ] ( 44 views )

<<First <Back | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | Next> Last>>