OSTENIM, a face! OMAGIU CARTII VASLUIENE 
M-au intrebat mai multi creatori locali de ce ne straduim sa realizam Omagiu Cartii Vasluiene pe 25 octombrie 2013. A fost si unul care credea ca mai bine bem de banii astia!
Programul e cel afisat alaturi, adica intre ora 10 si 17: Contam pe participarea celor vreo 40 de oameni de valoare locala si nationala si a unui numar de elevi de la scoli si licee vasluiene... Credem ca vom fi sprijiniti si de conducerea judetului, de primari, macar partial. Oricum, actiunea se va desfasura si vom avea participanti din Moldova si din tara.
Toti acestia comunicam starea productiei de carte dimprejurul nostru chiar daca numai prin expozitia de carte ad-hoc, largita prin ce depunem pe masa sa fie vazut, rasfoit, comentat, apreciat. Vine cine vrea, vorbeste cine poate, mai ales ca intre orele 13 – 16 va exista petrecerea cu vorbe si muzica.
Vrem o sarbatoare a spiritului plecand de la ocazia de socializare si, oarecum confruntare cu scantei ,,intelectuale”. Dezbaterile, sper, vor fi nu numai intre galonatii prezenti (cu cat mai multe carti = stele pe umar) ci si cu aspirantii la bunavointa muzelor care sa vrea sa se ia la tranta cu cuvantul pentru stralucirea vreunei metafore!
Scopul: - sa creem oarecare emulatie pe fiecare strat creativ;
- sa mobilizam dintre cei care mereu vin macar pe cativa care sa-si vada viitorul in lupta pentru limba romana.
Precizare: Actiunea, oricum se va face, pentru ca avem confirmari de la Bucuresti, Iasi, Bacau si din orasele judetului.
Consideratii:
Omagiu cartii vasluiene e sarbatoare de suflet si nu a trupului deci, mancare, bautura si chef subtire.
Sunt intalniri de suflet (ca cele de promotie) care nu se pot plati in bani dar provoaca sentimente aparte. Cand m-am intalnit la Montreal cu George Filip si Vasile, am lacrimat pentru tara, limba romana si familie. La Craiova am trait mai altfel dorul (existent) de tara si oameni … fara sa pot uita dusmaniile; la Baia Mare chiar am admirat neclintita hotarare de a fi roman. Pare patriotard?
Ei, atunci ne intalnim pentru sufletul nostru cu cat mai multi asemeni noua, nu neaparat sa punem tara la cale, ci sa ne luam cu mintile la tranta, pentru ca fiecare vrea sa fie mai ales.
Si apoi, de ce n-am observa ca vine toamna, inca una peste tineretile noastre dintotdeauna?!
Va invitam, la un regal de minte, inima si literatura pe 25 octombrie.
Dupa, nevoim a face si un volum cu aceste comunicari (dintre care cu unele am inceput in Meridianul), cu titlul provizoriu, ,,Curentul cultural – informational vasluian”, alt drum deschis localismului creator.
Reactia celor cu care am vorbit e foarte incurajatoare si optimista.
Unele autoritati locale s-au oferit sa ne ajute, cu ce pot.
Ne vom ajuta noi, mai abitir decat oricare altii si daca veti participa cu sufletul si cu trupul, nu avem decat a va multumi.


[ add comment ] ( 28 views )

<<First <Back | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | Next> Last>>