VECINII, si mari, si mici! 
Un vecin bun e mai mult decat un frate, zice un vechi proverb. De cand ma stiu, nu m-am certat cu vecinii si m-am pazit de cei cu probleme de sanatate mintala. Din pacate, sunt din astia care n-au decat grija vecinilor desi, ei se scarpina serios din cauza paduchilor.
Vecinii de azi nu-s mai buni decat fratii, nici aliatii!
U.E ne-a primit cu surlele si trambitele noastre, tare fericiti ca ne-au luat intr-o comunitate unde laptele si mierea curgeau si pe ulite. Fericiti ca pleaca prin Europa, romanii asuda astazi peste hotare pierzand casele si familiile care li se destrama, cu nadejdea averilor in suflet. Dintre zecile de capsunari cu care am vorbit, niciunul nu e mai bogat. Doar cei care au apucat sa fure si sa ramana neprinsi. In rest, vecinii nostri din U.E. exploateaza la sange pe noii sclavi, pusi la cele mai grele munci. Credeti ca astia se uita la noi ca la niste vecini... buni? Pai, daca ar fi asa, nu s-ar intretine atmosfera antiromaneasca si nu s-ar insista la regionalizare!
Regionalizarea, subiectul care ne arde la suflet si la fiinta nationala. Dragnea si ai lui au sarcina sa o realizeze desi, asta-i tichia de margaritar pentru tara deja colonizata. Nu se vede, oare, ca faramitarea tarii cu abandonarea traditiilor (deja e asa), cu constiinta apartenentei la o anume entitate, cu o istorie insangerata pentru a se construi TARA cat mai mare si mai puternica si care sa nu mai conteze. Pumnul de arginti, care ni se promite e cel mai cumplit mestesug de zazanie si lupta fratricida. Va fi ca la mort cand se arunca banii de pe nasalie: se incaiera (toti) cei care se reped sa prinda ceva.
Nu se vrea sa se vada destramarea hada care afecteaza limba, natiune, popor, familie, persoane?!! Ce i-o fi apucat pe oamenii astia, in slujba caror dusmani sunt?
NOI, NOI intelegem ca trebuie sa fim impotriva regionalizarii?
Vecinatatea Iasi – Vaslui... ea nu exista, pentru ca fiecare judet are interesele sale. Chiar intr-o euroregiune fratele mai mare, mai falnic, mai bogat, Iasiul va suferi de dragul celor din Vaslui? Poate, doar ca vorbarie electorala! Nici la fotbal nu e altfel!
Vecinii directi sunt cei cu care stai gard in gard. Acum ii inteleg pe cei din Transilvania care-si fac niste garduri din zid in asa fel incat nici trecatorul, nici vecinul sa nu vada ceva din ce fac ei acasa.
Pe Frunzelor sunt doar case locuite si un birou. Dupa aproape 2 decenii, un vecin il reclama pe celalalt pentru ca si-a spalat masina pe strada si chipurile, ii aduce mal in fata magazinului de la etaj. Sigur, politie, cercetari, amenzi...
Dar, sigur Dorin al nostru nu e un vecin bun. Si pacat, ca dupa atatia ani are o proasta satisfactie: amendarea celuilalt. Si cate s-ar putea scrie despre el, nu incape intr-un ziar!
Deocamdata, il semnalam, la nivel micro, ca pe un vecin rau, ca, el nu putea discuta cu celalalt despre inconveniente?
Dorine, nu asa se pastreaza un vecin bun!
Sa nu te imbolnavesti de grija vecinului, ca ne ajunge cat ne-am imbolnavit de grija Uniunii Europene.
Pana la urma, ,,am vorbit” despre vecini mari si mici. Vecinii de la Rasarit ne-au adus socialismul, cei din Apus capitalismul, cei dintr-un judet ne iau partea de viata economica (deci o parte din viata), vecinii de langa gard nu prea conteaza, cand n-ai loc de munca, si cand saracesti din cauza puternicilor hapsani (e alta poveste in aceeasi tara). Cand Romania saraceste din ce in ce mai mult din cauza unor impuneri ,,europene” (vezi pesta porcina, distrugerea gainilor, acum politica in agricultura, viticultura, zootehnie) nu e chiar... alta gasca in aceeasi Europa.
Si... si...
Contra vecinilor mari si mici, cine ne apara?


[ add comment ] ( 37 views )

<<First <Back | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | Next> Last>>