CRIZA e-n toate ! 
Ma intereseaza ce simtim noi cei loviti de criza, nu cei care cred ca trece pe langa ei. Ma interesez de amaratul care n-are ce manca si atunci trebuie sa fure sau sa dea in cap cuiva. Sustin pe, la fel de, amaratul care a jertfit si sanatate si familie, si liniste pentru vreun fel de afacere cu nadejdea ca-si va asigura un viitor (eventual o batranete linistita) si-si vede pierduta munca, putin cate putin sau toata dintr-o data. Mai jelesc pe cei care au muncit o viata si-si vad sfarsitul prin foame... !
Criza asta e un razboi; al nostru ca oameni in putere, neatinsi de gloante dar cutremurati de evenimente, dardaind de nesiguranta si... saracie.
Am scris, cu multe luni in urma, ca a inceput DARDAIALA NA}IONALA, bine dirijata spre noi din exterior, prost gestionata de un guvern bun de... cascadorii rasului ! |stia au compartiment de prognoze si programe, au informatii si, uneori, minte, azbuchea cartii ! Daca au stiut asta de ce "au programat" cate 2 alegeri pe an ? De ce au lasat agricultura prada stihiilor si au desfiintat (cu stiinta?) productia (sens generic) romaneasca ?
Spre capitalism, am inteles; sa vindem pe nimic altora Petrom, B.C.R., Telefonia nationala, Rulmentii, sa falimentam sumedenie de intreprinderi ca CFS, Varotex, Mecanica... s.a., s.a. Dar unde s-au dus banii ? De ce nu stim cat, macar, s-a furat ?!
Din datoria nationala zero, ne apropiem acusi de suta de miliarde.
Ne spun guvernantii ca suntem in criza, ei sunt in criza de solutii, noi in criza existentiala; natiunea in razboi cu foamea.
Iata ce-si asuma guvernul Boc:
- Sa distruga si mai tare cata agricultura mai avem. Cred ca si ei stiu ca ultimul care moare intr-o tara infometata este taranul (ca mai are bors cu stir !). In afara de ceva fonduri europene, care unitate agricola e pe profit ? Unde esti, ma, ala din judetul Vaslui, sa ma inchin la tine !
- Sa continuie dezinteresul pentru industrie. Am umblat destul ca sa vad ca mai niciuna nu e competitiva european sau mondial...
- Turismul e ? Pai nu veneau de peste mari si tari la Marea noastra, la Geriatrie, la munte, la ape vindecatoare s.a.m.d. Trebuie sa-si arate sanii si coapsele Elena Udrea Cocos, sa avem imagine trasnet in loc de servicii ?
- Acum e la rand INVATAMANTUL. Asta se re... formeaza de 2 decenii, se prosteste tot de atata, arunca afara "materia cenusie" si da pe banda elevi cu nota zece care nu stiu nici de cinci. Tot asa cu autoritatea lui; iar cu plata e de groaza ! La asa bani, asa invatamant... dar, e rau, rau, rau, ca nu mai avem COMPETENTE !
- E criza... de sentimente ! Imponchiosat, neguros, incordat, coltos si saracit in simtiri, oricare devine... rau sau ne-agreabil. In afara de tinerii ceva mai inconstienti; cati viseaza frumos cand n-au ce manca ?!! E si un paradox: la TV vad sex si violenta, in realitate lehamite si violenta interlopilor ! Poetii... pe unde-s; muzicienii ? (cati au curaj ?), cartea (ca un cult ?) pe unde-i ? (Pai, in calculator !). Mamaliga sa traiasca !
Bucurati-­va, totusi ! Ce urmeaza e si mai si ! Ca au altii grija sa fie asa.
V-am intrebat cu vreun an in urma: cum trecem de razboiul asta ?
Peste 1.000 de intreprinderi au dat faliment, acusica alta mie !
Si totusi, ce facem, oameni buni ? Munca nu trebuie sa aiba valoare ?
Criza, e clar, e in toate ! Chiar si in ce va plange maine la soare !


[ add comment ] ( 10 views )

<<First <Back | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | Next> Last>>