O M A G I U Cartii, culturii si oamenilor de mare valoare 
Vineri, 27 aprilie 2018, intre orele 10 – 15, la Centrul Cultural
„Alexandra Nechita” din Vaslui, este o manifestare rara, de adevarata cultura, marca Dumitru V. Marin: OMAGIU CARTII SI CULTURII VASLUIENE.
Sa precizam: aceasta a IV-a editie, este un Simpozion National, in organizare privata, in scopul prezentarii unor valori nationale care sa comunice la Vaslui si in judet din experienta, creatie si valoare, macar o catime elevilor participanti, cu indemnul de a contribui la autoritatea spirituala a judetului si nu la discreditarea acestuia (mereu dat ca negativ, cam pe
oriunde). Mari valori nationale prezente aici pot depune marturie ca nasc si la Vaslui Oameni! Toti cei care vin, multi sunt din judet si se mai intorc pe acasa, sunt prieteni ai meleagurilor acestora si devin vectori de imagine pozitiva atunci cand o persoana reuseste atatea lucruri durabile dintr-o localitate cam batuta de dumnezeu si autoritati, cam neluata in seama pana si de catre episcopie.
Desigur, e campanie, primavara, flori, libertate si… destul dezinteres, generat si de inexistenta preocupare a guvernantilor locali pentru o bruma de cultura. Atat pot, atat fac si ei, noi ne bucuram ca avem mai putine bete in roate. Pentru ca, trebuie sa fie clar, sunt destui platiti pentru o „cultura” pe care n-o fac in sensul ei adevarat, ci, mai strica, prin incompetenta si rautate, ce reusesc sa cladeasca doar cativa, putini, cu eforturi mintale, fizice, financiare (din care cauza se intreaba, de ce margaritare in ratul porcului?). Sunt invitati membri ai ansamblului „Privighetorile Zeletinului” cu prof. N. Popa care-l conduce de 43 de ani. Vin personalitati din Bucuresti, Bacau, Iasi, Vaslui, Barlad, Husi, Podu Turcului, iar expozitia de carte si reviste va fi singulara… si doar o zi!
Anuntam ca o unica realizare Dictionarul selectiv-afectiv … 77… pe care-l lansam vineri, impreuna si cu revista recordmena mondiala
Meridianul Cultural Romanesc, nr. 13, cu 414 colaboratori. Credem ca multi n-ar fi stiut vreodata de Vaslui daca n-ar fi existat activitatea si opera noastra. Si, apropo, cine ar putea cunoaste mai bine eforturile, suferintele, dusmaniile si opera subsemnatului? Cei 77 inclusi, dintre care 12 aprilisti, reprezinta „noduri culturale” fierbinti care au formulat si raspunsuri amicale. Nu regret neincluderea unor colegi din spiritualitatea locala care n-au formulat raspunsuri, si-au inchis telefoanele, s-au dat la fund… pe care nu i-am inclus. In definitiv, eu ofer, eu le ofeream un loc intr-o opera prin care sa mai ramana.
Tin sa evidentiez rolul ales, dar care merita multumiri anticipate: prof. univ. dr. Alexandru Ionescu (prezent un sfert de secol la actiunile noastre), academicienilor (din jud. Vaslui, de loc) Ionel Miron si Constantin Toma, dr. Valeriu Lupu, dr. ing. Dumitru Braneanu (unul dintre cei 3 muschetari culturali din Bacau), poetei Gabriela Ana Balan, comandorului Mihai Batog Bujenita si tuturor celor de la ALPI-Iasi si bineinteles celor din strainatate care, cu siguranta, ne citesc ziarul.
Am considerat ca e mult mai bine sa facem, chiar cu eforturile astea incredibile, decat sa nu miscam „un ac cultural”, poate spre bine in viitor.
Deci, vineri, intre 11 si 15 puteti fi alaturi de noi…, fara sa ne puteti uita dupa aceea!


[ add comment ] ( 29 views )

<<First <Back | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | Next> Last>>