SCURTE... dar ale zilei! 
* Primavara a intarziat si pentru „recuperarea” timpului, vine cu vanturi puternice si foarte puternice, chiar daunatoare. De ani buni n-au mai fost asa furtuni.
* Pastele 2015 a venit odata cu florile de cais. Sau invers! Primele doua zile de Sarbatori Pascale au fost insorite, blande, cu albine pe flori, inclusiv de papadie, cu verdeata si cu deplasari masive la iarba verde.
* Pierderile in apicultura sunt considerabile: la mine si mai toti apicultorii din judetele Moldovei. Iarna a fost blanda, boala nedescoperita (probabil o viroza), „organele” statului n-au voie sa comenteze lipsa de solutii si medicamente.
Nevoia de a vinde miere in Uniunea Europeana acopera (cu presul) boala care a provocat moartea a 80% dintre familii. O expresie absurda din U.E.: „familii indemne” la boala! Daca nu le tratam, de unde „indemne”, in numele sanatatii lor si a sanatatii noastre!
* „Un complex de factori” ar avea ca efect disparitia albinelor doar in procent de 35 - 40% care ar fi murit, nu cat am spus noi. Oficial.
* Capsunele romanesti ar putea fi o investitie... cu nadejde. E un mod de a inmagazina niste bani cu mai putine pierderi decat in celelalte culturi. La cate tratamente si manopera... numai profitabil nu e. Dar, trebuie sa facem ceva pentru hrana de maine!
* Zootehnia vasluiana e lovita zdravan! Cica Adrian Porumboiu ar fi incasat ceva ilegal de la APIA si cel mai de seama intreprinzator vasluian care da de munca la aproximativ 4.000 de oameni... da, astfel, faliment! Spre binele judetului Vaslui, Porumboiu trebuie sa reziste!
* Una rece: am facut actiune impotriva plastografului Nicolae Ionescu, pe care-l bagam astfel in celebritate. Din mai multe capete de acuzare (penale): plagiat, abuz in functie, coruptie chiar. Si cat l-am incurajat noi pe acest profesor de istorie, cand era cinstit!!
* Tot una rece, scurta: exista un insingurat intr-o lume paralela cu realitatea, unul caruia nu-i vom mai adresa vreodata vreun cuvant.
* Un calda: s-a implinit materialul pentru numarul 2 din Meridianul Cultural Romanesc. Speram sa va bucurati sufletele cu selectia noastra, in cursul lunii viitoare.
* La Ruginoasa - Iasi, am vazut un muzeu etnografic adevarat, la Centrul Cultural. O doamna activa, referenta culturala, chiar innobileaza locul. Volumul personal „Alexandru Ioan Cuza - La umbra Bisericii Domnesti din Ruginoasa” face din munca ei o prezenta valoroasa. Cititi carticica doamnei Cristina Ioana Axinia.
* Zanganesc tare armele a razboi cu Rusia.
* De Paste, noi:
De Sarbatorile Pascale va dorim s-aveti si bucate, si sanatate, si multumiri sufletesti care sa va invaluie existenta! Daca va dorim si fericire (pe deasupra), nu-i asa ca nu puteti refuza urarea noastra...?


[ add comment ] ( 16 views )

<<First <Back | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | Next> Last>>