Din fuga condeiului... 
- Meridianul Cultural Romanesc
A aparut an II, nr. 1 (5) pe ianuarie - februarie - martie 2016, cu redactia la Vaslui, redactor sef Val Andreescu, secretar de redactie ec. Anca Moldoveanu, 152 de pagini „acoperite” de 78 de semnatari care se adauga celor 186 din Anul I, cu nume mari si pana la debutanti: Val Andreescu, Petrus Andrei, Ioan Baban, Gabriela Ana Balan, Mihai Batog Bujenita, Ana Blandiana, Dumitru Braneanu, Laurentiu Chiriac, Nicolae Dabija, Theodor Damian (New York), Ioan Danila, Adrian Grauenfels (Israel), Alexandru Ionescu, Vasile Larco, Valeriu Lupu, Dumitru V. Marin, Ioan Macnea, Diana Popescu (Germania), Teodor Pracsiu, Ion Gheorghe Pricop, Stefan Racovitza, Dan Teodorescu si restul, pana la 78 (!). Conditii grafice foarte bune!
Va semnalam aparitia acestei reviste internationale ca pe un succes exceptional al nostru care, asa, ne mandrim cu difuzare in 4 continente, peste 20 de capitale, peste 400 de locuri in Romania.
Daca cineva nu vrea „sa vada”, nu e un tampit, ci un rauvoitor. Ma exprim oarecum violent pentru ca am cerut un ajutor la o marime politica, care mi-e rusine ca exista: „el nu mai citeste nimic” si nu reprezinta o institutie care „da bani” si nu e „fabrica de diplome”. Analfabetul cu banii statului pe mana, fara pretentii de cultura sau... omenie.
Pentru aceste vremuri, pentru aceste locuri, efortul si realizarile noastre reprezinta o zvacnire social - cultural - literara care va ramane unica.
Mi-a fost harazit sa raman unic si prin cele 9 interviuri cu presedinti de stat, 14 prim ministri, principalele fete bisericesti si multi, foarte multi ministri si parlamentari. Cand voi putea fi egalat? Niciodata!
Numarul 5 al Meridianului Cultural Romanesc are intre copertile sale contributii fundamentale la cunoasterea istoriei neamului, a literaturii, a artei, a creatiei poetice, ba si elemente de etnografie, filosofie, stiinta si educatie.
Revista se comanda la redactia noastra (15 lei) si e primita gratuit ca drept de autor de primarii intervievati si de autorii inclusi.
Rezumativ: „un segment (moment) din batalia pentru Limba Romana cu arma cuvantului si a sensibilitatii omenesti.”
- Avram D. Tudosie
Prof. dr. ing. Avram D. Tudosie, material, grupul nostru de presa, eu personal nu mai suntem datori financiar, cu nimic. Dar:
Mai toti ii suntem datori, pentru ca omul acesta (azi la 85 de ani) a realizat pentru cei DE AICI atat de multe contributii la bunastarea nationala si confortul intelectual al zonei, cum atat de putini au reusit. Pentru ca am mai publicat unele materiale, sa precizez doar ca aniversarea sa, la Husi, marti, 15 martie 2016 face mare cinste Bibliotecii (felicitari, doamna Angela Marcu) si intelectualilor aflati la sarbatoare. La randu-i, el, Avi, a avut o prestatie remarcabila atat la Biblioteca, cat si la Liceul Agricol „Dimitrie Cantemir”, in sala de degustari, unde ne-a invatat sa pretuim vinul, nu sa-l bem ca prostimea. Multumim si dumitale, domnule director Artene!
Diplomele de recunoastere a rolului sau in istoria locului au fost absolut meritate. Primaria... n-a existat!
- Primari si... primarii
Raidul ancheta in mai multe primarii din judetele Iasi si Vaslui intre 8 si 15 martie, imi permite sa scot unele concluzii. Multi primari sunt deosebit de activi intotdeauna, asa ca de 8 martie au avut doar o zi mai placuta de munca prin omagierea DOAMNELOR.
Care, chiar merita pentru suportul pe care-l ofera muncii, metaforei, visului si... ingrijirii celorlalti: dr. ing. Constantin Chirila (Prisacani) a oferit flori (si spectacol), Ion Corciova de la Tutova, felicitari (flori), Titi Iacob (Scheia), nu numai flori, Petre Antalut (Mircesti), Baciu Vasile (Alexandru Ioan Cuza), acum si Damian Butnariu de la Mogosesti - Siret ori tanarul Ionut Gospodaru de la Miroslovesti... mai toti s-au comportat ca oameni ai acestui timp, ai realitatii si ai sensibilitatii umane.
E de remarcat primarul de la Duda Epureni, Petrica Chiriac, cel de la Bogdanesti, Ioan Dorobantu, Aurel Puitel de la Pogonesti, Nicolae Ignat de la Puscasi, Emil Agafitei de la Laza, judetul Vaslui si alti cativa care s-au aratat contemporani cu visele unei intregi societati contemporane. Felicitari!
Noi mai avem de luptat si cu plagiatori ca nimicul Nae Ionescu, militieni vopsiti ca Vizitiu, Pivniceru si altii (Vaslui) sau judecatori care singuri se exclud dintre cei cinstiti.
Lupta cea mai grea e cu incultura si rautatea...


[ add comment ] ( 30 views )

<<First <Back | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | Next> Last>>