DRACOVENIA MOMENTULUI: campania electorala 
In vreme de recesiune (nedeclarata) am sustinut intr-un an 3 randuri de alegeri in 2012. Anul acesta avem 2. Tot din alegeri in alegeri aruncam banii pe apa sambetei pentru ca ,,democratia” nu bolboroseste de multa ce e, bogatia nici vorba sa ne dea afara din casa.
Romanii pierd destul din propria bunastare sa nu aprecieze porcaiala politica, punctata de tot felul de dezvaluiri (si) mereu subtitrate, ,,soc, socante, extraordinare” etc.
Europenii au stiut bine ce castig au dupa primirea noastra si ne-au tras presul: tineretul pleaca, populatia imbatraneste, viata spirituala se dilueaza, limba romana e in mare suferinta.
,,Asta e mersul istoriei”, veti zice. Ce-i drept nu ne putem lupta cu globalizarea si uniformitatea... pamantului! Chiar nu putem!
Dar am fi putut face ca maresalul Antonescu, cel care a facut alianta cu nemtii ca acestia sa nu ia tot (cum au facut apoi rusii) ci sa le cedeze cat mai putin din averea si trupul tarii. Cu niste intelepti in frunte am fi dat inapoi pas cu pas si nu sa ne pierdem identitatea si fiinta nationala ca in prezent. Am trecut de la comunism la capitalism cotropitor, care are campuri si dealuri parloage care fixeaza preturi de batjocura pentru produsele romanesti, care jongleaza cu banii tarii in folosul lor. Dezbina si domneste... acum!
Candidati peste candidati care sa demonstreze ce democratie avem noi! Cu cat mai multi, cu atat mai neuniti, cu atat mai multe cheltuieli, cu atat mai multa emigratie. Toata floarea romanismului (cu bacalaureat sau nu), catre sters fundul acelor imbatraniti de aiurea, catre farame din profitul pe care-l obtin strainii.
La noi? Hai la batalia electorala. Victor Ponta poate sa stea linistit ca nicicum ,,dreapta” galagioasa n-o sa-i poata face ceva. Iohannis, Udrea, Tariceanu par pericole doar pentru adversarii pesedistului. Destept partid e asta: ii ia gratis pe toti nehotaratii stiind ca si la alegerile locale viitoare tot 90% vor fi realesi. Mai ceva ca la Congresele lui nea Nicu, mai liber si mai nesustinuti de procentaje, pentru ca doar in jur de 35% din populatie va participa.
Observati ca fata goala de la pagina 5, sexualitatea si violenta de pe la televiziuni e inlocuita de aberatiile candidatilor. Iaca, mai nou si doua femei (era sa le zic, dupa traditie, muieri) care n-au copii, n-au griji si atunci vin sa moara de grija poporului roman!
Valul de indecenta in exprimare si comportament e cam la inceput dar neasteptat de violent. Pensionarii au ce comenta si poate stiu ca, de fapt, ei vor desemna pe urmasul lui Basescu. E ca si cum ar injura de mama pe unul pe care nu-l pot otanji cu furca, nu-l pot manji cu vorba si scuipa cu naduf: da’, duceti-va la mama dracului si lasati-ma.
Si copiii nu mai invata pe la scoli sau facultati.
Si scoala de diplome functioneaza.
Si fug mai toti care incotro dupa vreun furtisag sau o coaja de paine.
Si politicienii devin tot mai corupti.
Dracovenia dracului, alegeri ne tot trebuiau!
Si noi suspinam: ce vremuri am mai ajuns!


[ add comment ] ( 27 views )

<<First <Back | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | Next> Last>>