SARACIA ... ZILEI ! 

In Africa saracia misca milioane de oameni (in Tunisia, Egipt), dupa o dreptate sociala care ... nu va exista niciodata !
La noi, ba, o alianta, ba, alta, proteste in lant dintre care cel al militarilor cu pensii mari e cel mai nedrept. N-am decat o intrebare argument: ce-o fi facut un ala sa aiba 100 milioane vechi drept pensie ? Prelungesc intrebarea si, nu stiu de ce un director (de azi !) sa ia 1 (un) miliard pe luna remuneratie ?
In fondul chestiunii este si aceasta atat de mare diferenta intre "productie mintala" si plata ei dar si ne-munca promovata de politicile electorale care, prin recul, ii impinge pe oameni la hotie.
Am mai vorbit de HOTIE, JIGODISM, NECINSTE. Un pensionar pe care-l protejez prin initiale pentru ca are nepoti, C.M. lucreaza la cineva vreo 3 luni si fura cam tot ce-i cade sub mana incepand de la mop, mobil si incaltaminte si pana la motoare electrice. Deci, fura de cateva zeci de milioane ... E un inrait despre care, poate, voi mai scrie.
Un grup de tineri din Cosesti - Ivanesti a devenit spaima imprejurimilor: unul Vasile Doroftei comanda (chiar le da cheia franceza si alte echipamente), Daniel Trana si Ion Goga sar gardurile si opereaza in seara zilei de 1 februarie si surprinsi se topesc in noapte, Adi Pricop tinea "de sase", si s-a scapat pe el de frica !
Pentru ca nu-s tinuti in frau de familii, tinerii acestia fac scoala de infractori si nu a vietii, fara sa se gandeasca decat la bautura si ... hotie !
Din ce stiu de la viata, nu prin hotie scapi de saracie ! Nici prin "frauda intelectuala", adica plagiat prin care sa se obtina foloase necuvenite.
Siderat am fost ca o colaboratoare de-a noastra si-a permis sa reproduca niste stiri dintr-o foita locala pe care nu o citesc (stiind ca n-are nimic comun cu obiectivitatea necesara). Nu contest insa paternitatea si munca nimanui, nu pot fi de acord cu asemenea practici (pe scara mare, pe internet), am suspendat colaboratoarea.
Din saracie, intrati iar in incapacitati de plata din micime, pentru ca au nevoie de nume care sa vanda ziarul, fostii mei elevi ma ataca in stil de mari jigodii. Ei tin cu tot dinadinsul sa fie rebuturile din scoala de presa a TV.V., deja recunoscuta. Chiar daca eu as fi vinovatul, nu asa ar trebui sa se inteleaga ... presa corecta ?!
Pe baietii astia, pe care eu i-am facut oameni, ii intreb: daca vor trebui sa se uite vreodata in ochii mei ... vor putea ?
Revenind:
Saracia materiala dar si cea mintala, tot la ... hotie duc: unul cu cheia franceza, altul cu pixul, toti cu mana, adica hoti de toata mana, intr-un judet pe care nu l-am defaimat niciodata si nicaieri, oricate probleme a(m) avut.
Saracia zilei rezulta din neintelegerile cerintelor momentului, adica mobilizarea creativitatii si nu zazania si discreditarea.
Ca pana la statul egalitatii oamenilor dintr-o tara mai e mult, mult, o demonstreaza cei din Africa, Venezuela, Europa si Romania. "Lumea este-asa cum este/ Si ca dansa, suntem noi". (Mihai Eminescu).


[ 1 comment ] ( 45 views )

<<First <Back | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | Next> Last>>